tracking

KAKO UČINKOVITO OČISTITI PALICE ZA GOLF

U ovom vodiču objasniti ćemo kako učinkovito očistiti palice za golf! Nakon cjelodnevnog golfa na svježoj travi, morat ćete očistiti svoje palice za golf prije nego što ih sklonite za novi dan ovog fascinantnog sporta! Bilo da trenirate na poligonu za vožnju, na plovnim putovima ili na zelenilu terena, palice za golf podložne su trošenju i habanju zbog kontinuiranog kontakta s blatom, prljavštinom, travom i vodom, pa ako se ne očiste pravilno nakon uporabe, vjerojatno će uništiti ne samo njihov izgled, već i njihovu funkcionalnost i performanse.

Kada očistiti palice za golf?

Prijedlog je očistiti palice za golf na kraju svake sesije, bilo da se radi o treningu ili natjecanju.

Proces čišćenja je jednostavan i brz, a ako se radi svaki put, izbjegava nakupljanje prljavštine koja može oštetiti naš alat, posebno glavu palice, koji je najodbojniji i najdelikatniji dio. Mnogim golferima je ovo zabavno, ali to treba učiniti s posebnom pažnjom.

Stvari koje ćete trebati

Korak 1: KAKO OČISTITI PALICE ZA GOLF

Golf palice zahtijevaju „suho“ čišćenje. Stoga se ne smiju čistiti pod tekućom vodom, jer grafit od kojeg su sastavljene može prodrijeti u dodiru s vodom, što može uzrokovati nepovratna oštećenja.

Što upotrijebiti za učinkovito očistiti palice za golf?

Za učinkovito očistiti palice za golf i uklanjanje prljavštine dobro je upotrijebiti mekanu vlažnu krpu kojom možete proći po palici i osovini, osobito inzistirajući na utorima glave.

Čišćenje dovršite sušenjem sa nježnom krpom.

Čišćenje golf palice

Korak 2: ČIŠĆENJE RUČKE

Čišćenje ručke važno je ako želite imati veću kontrolu u igri. Već kod prvih zamaha shvaćate da pravilno održavanje itekako utječe na performanse igre i kontrolu vrtnje. Blato i prljavština obično se nakupljaju na rukavicama, ometajući njihovu ispravnu funkcionalnost tijekom udara. Ako je ručka izrađena od drveta, koristite vlažnu krpu kako biste izbjegli oštećenje.

Obratite pozornost na stražnji dio glave

Također, obratite pozornost na stražnji dio glave, gdje se često talože male količine vode što može uzrokovati tragove hrđe na osovini i glavi. Da biste uklonili ostatke prljavštine u žljebovima glave, koristite četkicu za zube kako biste izbjegli oštećenje željeza.

Čišćenje ručke palice za golf

Korak 3: ČIŠĆENJE ŽELJEZNOG DIJELA

Palice za golf od željeza akumuliraju više prljavštine nego one napravljene od drveta, pa i čišćenje istih mora biti preciznije i temeljitije. Prije svega, nabavite dovoljno veliku kantu u koju ćete uliti umjereno toplu vodu i malo neutralnog sapuna. Umetnite palice za golf tako što ćete uroniti glavu, ali izbjegavajući močenje prstena i drške palice.

Koristite neabrazivne materijale

Ostavite da se namače oko 5-10 minuta, a zatim mekom četkom nježno uklonite sve naslage prljavštine. Za čišćenje počnite sprijeda, nastavite straga. Zatim se posvetite štapu. U ovim koracima koristite neabrazivne materijale kako biste izbjegli nepopravljivo oštećenje vašeg dragocjenog kompleta palica za golf.

Čišćenje željeznog dijela palice za golf

Korak 4: ISPIRANJE ŽELJEZA

Koristite hladnu tekuću vodu, ali uvijek pazite da ne namočite dršku. Zatim palice za golf temeljito osušite mekom krpom. Ako se voda nakuplja u dijelovima gdje se može nakupiti, na primjer u zatiljku, upotrijebite zračne puške koje su općenito dostupne u golf klubovima kao biste je se riješili. Još jednom pregledajte željezo kako biste bili sigurni da ste uklonili svu prljavštinu.

Ispiranje željeznog dijela palice za golf

Korak 5: ZAŠTITA

Da biste uspješno ispunili misiju nazvanu ‘kako očistiti palice za golf’ te iste palice j epotrebno i održavati proizvodom koji ostavlja zaštitni sloj tako da se prašina ne lijepi za metalne dijelove.

WD-40 će pomoći

Izvrstan proizvod koji vrlo učinkovito obavlja ovu funkciju je WD-40 Višenamjenski proizvod. Vaša će palica za golf tako uvijek biti zaštićena od napada vlage i korozije hrđe, zahvaljujući iznimno antioksidativnom djelovanju. Nadalje, preporučamo klupske pokrivače ili predmete od tkanine ili gume, dizajnirane za zaštitu gornjeg dijela kluba od kiše, prljavštine i mogućih utjecaja.

Zaštita palice za golf

KAKO I KADA OČISTITI PALICE ZA GOLF?

Ako se pitate kada je pravo vrijeme za čistiti palice za golf, odgovor je da čišćenje kompleta za golf treba obaviti nakon svake uporabe. To će spriječiti nakupljanje prljavštine, što bi moglo trajno oštetiti alat. Ako se radi sustavno, čišćenje će biti brzo i jednostavno. Dio golf palice koji zahtijeva najviše opreza i pažnje je glava, jer se najviše koristi i najviše podliježe prljavštini. Najbolja praksa bi bila izravno čišćenje golf palica. Svaki objekt, zapravo, ima mjesto posvećeno ovoj važnoj operaciji. Prije spremanja kompleta za golf u vrećicu, provjerite je li savršeno suh i zaštićen WD-40 Višenamjenskim proizvodom.

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Povezani Vodiči

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company