tracking

KAKO UČINKOVITO OČISTITI MOTOCIKLISTIČKU KACIGU

Vrućina je stigla na neko vrijeme i za one koje vole motocikle ovo je idealno vrijeme za izlazak izvan grada i odlazak na dugo željeni odmor. Vrućina, međutim, stvara mnoge smetnje onima koji moraju nositi kacigu, u smislu znoja, ali i insekata koji se neizbježno sudaraju na našem viziru. Sada ćemo objasniti kako očistiti motociklističku kacigu iznutra i izvana, kako bi bila sjajna i čista, a prije svega kako bi se održala savršena vidljivost tijekom cijelog putovanja!

Stvari koje ćete trebati

Korak 1: ČIŠĆENJE VIZIRA

Čišćenje kacige je neophodno, osobito kad je vizir zaprljan! Slaba vidljivost može stvoriti sigurnosne probleme tijekom vožnje. Ako vizir nije pretjerano prljav, prekrijte ga vlažnom krpom na nekoliko minuta, a zatim ga nježno brišite kako ga ne biste ogrebli.

Ako je vizir vrlo prljav, bolje ga je ukloniti s kacige i uroniti u posudu tople sapunice. Nakon što ga pustite da se namoči oko 10 minuta, upotrijebite krpu od mikrovlakana kako biste ga očistili.

Što u slučaju težih naslaga?

U slučaju težih naslaga preporučuje se korištenje WD-40 Specialist čistač motocikala, sposoban za omekšavanje ostataka, čineći posao bržim i lakšim!

Kako bi vizir bio čist tijekom putovanja, koristite vlažne maramice za djecu, koje su iznimno nježne i učinkovito čiste.

čišćenje vizira

Korak 2: ČIŠĆENJE VANJSKE ŠKOLJKE

Motociklistička kaciga nakuplja prašinu, zagađenje ceste, zaprlja se ostacima insekata kojima zbog vrućine ne treba dugo da formiraju tvrde naslage i često čine kacigu prljavom.

Zašto očistiti motociklističku kacigu izvana?

Vanjsko čišćenje treba provoditi često kako bi se osigurao duži vijek trajanja same kacige.

U tu svrhu možete koristiti krpu natopljenu toplom sapunicom. Temeljito utrljajte kako biste uklonili ostatke. Nemojte koristiti previše agresivne sapune kako biste izbjegli oštećenje boje.

čišćenje vanjske školjke kacige

Korak 3: KAKO OČISTITI MOTOCIKLISTIČKU KACIGU: UNUTARNJE ČIŠĆENJE KACIGE

Postoje dvije vrste kacige:

  • S uklonjivom unutarnjom ljuskom
  • S fiksnom unutarnjom ljuskom

Očito, prvi model je najpogodniji jer omogućuje učinkovitije čišćenje. Nakon uklanjanja unutarnje ljuske, može se ručno oprati u mlakoj vodi s blagim sapunom.

Pričekajte potpuno sušenje

Vrlo je važno pustiti da se ljuska savršeno osuši u sjeni i na prozračnom mjestu, kako bi se zadržao izvorni oblik. Također, važno je pričekati potpuno sušenje prije umetanja u kacigu, kako bi se izbjegao nastanak plijesni i bakterija.

Ako se poklopac ne može ukloniti, upotrijebite lagano vlažnu krpu za prvo brisanje. Zatim raspršite neke posebne antibakterijske sprejeve dostupne na tržištu, sposobne eliminirati loše mirise uzrokovane znojem, kišom i prašinom.

unutrašnje čišćenje kacige

Korak 4: POLIRANJE LJUSKE

Da bi kaciga bila sjajna, koristite WD-40 Specialist motociklistički vosak ili bilo koji određeni vosak motocikla. Ovaj proizvod sadrži prirodni vosak od rogača koji je vrlo izdržljiv, odbija vlagu, kao i izvrsno poliranje. Vosak se ne smije nanositi na ventilacijske rešetke i druge plastične elemente.

poliranje ljuske kacige

SAVJETI ZA ODRŽAVANJE KACIGE

Da biste izbjegli oštećenje kacige, slijedite ove upute!

  • Nemojte koristiti agresivne sapune kako biste izbjegli oštećenje boje i učinili kacigu neprozirnom
  • Pokušajte odmah ukloniti ostatke insekata s vizira i kacige mekom krpom kako biste spriječili njihovo isušivanje, te ih tako teže uklonili
  • Nemojte koristiti prekomjerni pritisak, osobito na viziru, kako biste izbjegli grebanje
  • Ne dopustite da se unutarnja ljuska osuši na suncu kako biste spriječili deformaciju
  • Nemojte koristiti sušilo za kosu ili druge izvore topline kako biste ubrzali sušenje iznutra, jer ćete ju tako nepovratno oštetiti

Slijedite naše savjete kako očistiti motociklističku kacigu kako bi ostala svježa i mirisna te iskoristili svoja ljetna putovanja na najbolji način!

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Povezani Vodiči

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company