tracking

KAKO ODRŽAVATI LJULJAČKU

Lijepi dani su se vratili! Vaša djeca imaju novu zabavu na otvorenom. Ljuljačka im je jedna od omiljenih igara. Bilo u javnim prostorima ili u vašem vrtu, zaslužuje dobro održavanje kako bi vaša djeca pružila najbolji učinak! Dakle, kako pravilno održavati ljuljačku, bilo da je izrađena od drveta ili metala?

Stvari koje ćete trebati

Korak 1: PROVJERITE STANJE UČVRŠĆENJA I SJEDALA

Kako biste mogli kvalitetno održavati ljuljačku morate provjeriti jesu li učvršćenja i sjedala u dobrom stanju. Stoga prvo provjerite da nisu oštećeni, zahrđali ili slomljeni. Ako je tako, pokušajte ih popraviti ili zamijeniti pitajući svog prodavača. Nakon što je provjereno stanje učvršćenja i baza, možete nastaviti s njihovim održavanjem.

PROVJERITE STANJE UČVRŠĆENJA I SJEDALA LJULJAČKE

Korak 2: PODMAŽITE UČVRŠĆENJE I SPOJEVE LJULJAČKE

Za zaštitu i podmazivanje najosjetljivijih dijelova ljuljačke, preporučujemo korištenje WD‑40 Specialist Visoko učinkovitog silikonskog lubrikanta. Njegova formula osigurava dugotrajno podmazivanje koje ne curi i savršeno prianja uz potporu. Savjetujemo vam da ga koristite dva puta godišnje: jednom prije zime kako biste zaštitili strukturu od hrđe i hladnoće. Drugi put početkom proljeća da ga malo potakne prije nego ga djeca ponovno koriste.

PODMAŽITE UČVRŠĆENJE I SPOJEVE LJULJAČKE

Korak 3: ODRŽAVATI LJULJAČKU OD DRVETA

Za drvenu ljuljačku morate posebno paziti na održavanje konstrukcije kako biste je zaštitili od vremenskih nepogoda (vjetar, kiša, hladnoća, vrućina). Za to vam savjetujemo da nanesete zaštitni i izolacijski sloj, osobito prije zime. Najprikladniji proizvod ostavlja mrlje. Iako je skup proizvod, ostaje jedan od najučinkovitijih.

Izbrusite drvenu konstrukciju

Prvo izbrusite drvenu konstrukciju kako biste uklonili prve učinke vremena i ponovno je učinili glatkom. Zatim slijedite upute za korištenje mrlje. Četkicom nanesite proizvod na cijelu strukturu. Ostavite da se osuši dan-dva i gotovi ste!

ODRŽAVATI LJULJAČKU OD DRVETA

Korak 4: ODRŽAVANJE METALNE LJULJAČKE

Za metalne ljuljačke održavanje je drugačije. Zapravo, u ovom slučaju bit će potrebno spriječiti pojavu hrđe na strukturi. Da biste to učinili, preporučujemo da prije zime nanesete antikorozivni proizvod na cijelu strukturu. Vjerojatno ne sumnjate: koji drugi bolji saveznik od WD-40 Višenamjenskog proizvoda da odradi ovaj zadatak?

WD-40 dokazano djeluje

Doista, dokazana su njegova antikorozivna svojstva! Film koji stvara proizvod pruža zaštitu od vode, vlage i njihovog korozivnog djelovanja u najekstremnijim uvjetima. Ova akcija je trajna i preventivna. Krpom nanesite proizvod na cijelu konstrukciju koja podupire ljuljanje.

ODRŽAVANJE METALNE LJULJAČKE

ODRŽAVATI LJULJAČKU U DVA KORAKA: TRI KORAKA ZA DULJE TRAJANJE

A evo kako pravilno održavati ljuljačku, bilo da je drvena ili metalna, da potraje cijelu vječnost (pa i više)! Sada možete pustiti svoju djecu da u miru uživaju u ljuljački!

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Povezani Vodiči

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2022 WD-40 Company