tracking

KAKO ODRŽAVATI INVALIDSKA KOLICA KOJA ŠKRIPE

Bilo na dulje ili kraće vrijeme, invalidska kolica su ponekad izložena ogromnom stresu tijekom korištenja. Bez obzira koriste li se na cesti, na odmoru na plaži ili na neravnom terenu, invalidska kolica često su potrebna. Stoga su ona vrlo sklona kvarovima ili habanju, u tom slučaju invalidska kolica mogu škripati. Međutim, to ne znači nužno da morate zamijeniti invalidska kolica. Ako se pitate kako održavati invalidska kolica koja škripe, nastavite čitati ovaj blog. Održavanje je jednostavno i zahtijeva vrlo malo truda.

Kako održavati invalidska kolica koja škripe?

Održavati invalidska kolica koja škripe vrlo je važno kako bi se kolica mogla koristiti što je dulje moguće. Pravilnom njegom i održavanjem invalidskih kolica možete uštedjeti dugotrajne popravke, a time i novac. Sljedeći članak pruža korisne savjete za brigu o škripavim invalidskim kolicima. To često čak i ne zahtijeva puno ručne vještine, samo pažljivo oko i korak po korak. Mala poboljšanja često pomažu da invalidska kolica izgledaju kao nova.

Stvari koje ćete trebati

Korak 1: PROVJERITE STANJE

I prije nego što kolica zaškripe, treba ih redovito provjeravati. To uključuje, na primjer: provjeru tlaka u gumama najmanje jednom mjesečno. Tijekom tog razdoblja također treba provjeriti istrošenost kočnica i opće stanje kočnica. Jednako je važno pažljivo pogledati pokretne dijelove invalidskih kolica, uključujući oslonac za leđa. Jastuci sjedala i oslonci za noge također mogu biti uzrok škripe invalidskih kolica. Ne treba zaboraviti cijeli okvir invalidskih kolica. To ponekad može dovesti do
PROVJERITE STANJE

Korak 2: ČIŠĆENJE INVALIDSKIH KOLICA

Održavati invalidska kolica koja škripe također podrazumijeva i temeljito čišćenje. Treba koristiti što blaži sapun, pri čišćenju izostaviti presvlake ili razne ležajeve. Nakon čišćenja sapunom slijedi ispiranje čistom vodom i intenzivno sušenje invalidskih kolica. To znači da nema nikakve hrđe.

Podmažite koristeći WD-40

Međutim, kako bi se invalidskim kolicima pružila dodatna zaštita, može pomoći podmazivanje s WD-40 Višenamjenskim proizvodom. Na invalidska kolica tako malo utječu vlaga od čišćenja i vremenske prilike. Osim toga, podmazivanje pokretnih dijelova štiti ih od trošenja. Škripanje je možda već bilo tijekom čišćenja.

ČIŠĆENJE INVALIDSKIH KOLICA

Korak 3: PODMAŽITE RAZNE DIJELOVE ZA VRAĆANJE MOBILNOSTI

Za održavanje škripavih invalidskih kolica, pokretne dijelove treba redovito podmazivati. Ovdje, na primjer, WD-40 može pomoći da se zahrđali ili previše zaglavljeni dijelovi ponovno pokrenu. Često je dovoljno nekoliko kapi, primjerice na kočnice, da kolica više ne škripe. Osim toga, trebali biste podmazati kotače na njihovim vijčanim spojevima. To vrijedi i za manje kotače na prednjoj strani invalidskih kolica. Ako niste sigurni, najbolje je pažljivo pročitati upute za uporabu svojih invalidskih kolica.

PODMAŽITE RAZNE DIJELOVE ZA VRAĆANJE MOBILNOSTI

Korak 4: STEGNITE VIJKE UKOLIKO JE POTREBNO

Kako bi se održala škripa invalidska kolica, često može biti dovoljno rutinski provjeravati sve vijke na kolicima. Pogotovo kod česte uporabe može se dogoditi da su vijci prečvrsto zašarafljeni i da invalidska kolica posljedično škripe. Ova se okolnost može dogoditi i ako se invalidska kolica ne koriste dulje vrijeme. Stoga biste trebali redovito provjeravati i nauljiti vijke na kotačima ili naslonu, na primjer.

Odvijač će vam biti potreban

Potpunim odvrtanjem vijaka možete ih istovremeno provjeriti i nakon malog podmazivanja propisno zašrafiti. Odgovarajući ključ ili odvijač jedini su alati koji su vam potrebni.

STEGNITE VIJKE UKOLIKO JE POTREBNO

Korak 5: ODRŽAVATI INVALIDSKA KOLICA KOJA ŠKRIPE: VAŽNE SU REDOVITE PROVJERE

Za održavati invalidska kolica koja škripe, morate ih redovito provjeravati. Posebno je potrebno redovito provjeravati kočnice, po mogućnosti svakih nekoliko dana ili barem jednom tjedno. Temeljitiju provjeru svih dijelova treba obaviti otprilike svaka dva mjeseca kako biste bili sigurni da invalidska kolica rade ispravno. Uostalom, koristi se i vani na javnim mjestima i može predstavljati rizik za druge sudionike u prometu i pješake. Svatko tko posjeduje invalidska kolica trebao bi ih jednom ili dvaput godišnje odvesti na stručno servisiranje.

ODRŽAVATI INVALIDSKA KOLICA KOJA ŠKRIPE: VAŽNE SU REDOVITE PROVJERE

ZAKLJUČAK

Dakle, nije tako teško održavati invalidska kolica koja škripe. Iznad svega, važno je redovito provjeravati cijela invalidska kolica. To također uključuje pokretne dijelove kočnica, presvlake i naslona kao i provjeru tlaka u gumama. Jednako je razumno redovito nježno čistiti invalidska kolica, kako iz higijenskih tako i iz praktičnih razloga. Svako habanje može se otkriti odmah tijekom čišćenja. Osim čišćenja, preporučljivo je i redovito tretirati pokretne dijelove invalidskih kolica WD-40 Višenamjenskim proizvodom. Ovo je učinkovit i jednostavan način sprječavanja habanja. Ovi koraci traju samo nekoliko trenutaka i sigurnost invalidskih kolica je vraćena.

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Povezani Vodiči

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2022 WD-40 Company