tracking

Kako odmastiti zupčanike za bicikl

Morat ćete znati kako odmastiti zupčanike za bicikl, što koristiti za to i povezane korake. Nakon nekog vremena vožnje biciklom, mogli biste primijetiti da se brzine počinju lijepiti ili ih je teže mijenjati. To se može dogoditi s vremenom jer lanci i zupčanici mogu nakupiti nečistoću i prljavštinu i nataložiti se oko njih. Ovaj praktični vodič pomoći će vam da se vratite na svoj bicikl sa savršenim brzinama.

Stvari koje ćete trebati

Korak 1: Pripremite bicikl

Prije nego što započnete postupak odmašćivanja zupčanika, važno je smjestiti bicikl na stalak za bicikl. To će osigurati bicikl, a omogućiti će vam i slobodan rad na biciklu. Pobrinite se da se stražnji kotač može slobodno okretati.

Korak 2: Nanesite proizvod za odmastiti zupčanike za bicikl

Nakon što je bicikl osiguran, obilno pošpricajte WD-40 Bike Odmašćivač na komplet zupčanika pazeći da prekrijete svaku brzinu. Okrećite stražnji kotač polako u smjeru kazaljke na satu dok prskate proizvod na zupčanike, što omogućuje pokrivanje većeg broja zupčanika, a omogućuje i dublje prodiranje.

Kako odmastiti zupčanike s WD-40 Bike

Ostavite proizvod da se upije u zupčanik oko 5 minuta, što osigurava dodatno vrijeme da Odmašćivač prodre u prljavštinu. Možda ćete trebati osloboditi tvrdokorno blato ili prljavštinu četkom da biste ih uklonili iz zupčanika.

Korak 3: Ispiranje

Nakon što se proizvod neko vrijeme apsorbira u zupčanicima, isperite komplet zupčanika čistom vodom iz crijeva. Tako ćete očistiti preostalo blato i prljavštinu, kao i ostatke proizvoda koji su ostali na kompletu zupčanika.

Korak 4: Osušite

Nakon što ste dobro isprali komplet zupčanika, osušite ga ručnikom ili čistom krpom. Tako će komplet zupčanika biti spreman za podmazivanje.

Kako odmastiti zupčanike za bicikl

Nakon pridržavanja ovog jednostavnog vodiča korak po korak, sada ćete znati kako se riješiti masnoće sa zupčanika bicikla, osiguravajući vam više uživanja u vožnji! Redovito održavanje vašeg bicikla može vam pomoći uštedjeti novac i vrijeme, kao i održavanje vašeg bicikla u odličnom stanju, produžiti mu život i poboljšati performanse.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company