tracking

KAKO OČISTITI ROBOTSKI USISIVAČ?

Život je danas vrlo užurban, slobodnog vremena koje nam je na raspolaganju uvijek je premalo. Moramo se podijeliti između doma, posla, djece.. u potrazi za optimizacijom svog vremena, mnoge obitelji kupuju uređaje koji im mogu pomoću u obavljanju kućanskih poslova. Robotski usisivač je jedan od njih! Kao i svi kućanski aparati, roboti također zahtijevaju održavanje. U ovom članku ćemo vidjeti kako očistiti robotski usisivač, ali i kako podmazati njegove komponente!

Kako radi robotski usisivač?

Većina modela ima kružni oblik i ima rotirajuće četke u dijelu dodira s podom. Kružni oblik daje bolju slobodu kretanja.

Svi modeli robotskih usisivača imaju upravljačku ploču u gornjem dijelu, kojom se može upravljati ručno ili putem daljinskih upravljača ili pametnih telefona.

U biti, robotski usisivači rade poput tradicionalnih modela: četke skupljaju i filtriraju prljavštinu i odlažu je u spremnik, koji ćete morati isprazniti nakon svake uporabe.

Stvari koje ćete trebati

Korak 1: ODRŽAVANJE SENZORA

Da bi mogli identificirati prepreke, izbjeći pad u prazninu i mapirati kuću, robotski usisivači imaju senzore sprijeda i straga. Oni predstavljaju oči uređaja i moraju se očistiti. Da bismo uklonili ostatke prašine, možemo koristiti meku krpu navlaženu toplom vodom i sapunom.

senzor robotskog usisavača

Korak 2: KAKO OČISTITI ROBOTSKI USISIVAČ: ČIŠĆENJE FILTARA

U tom slučaju slijedite upute proizvođača. Općenito, potrebno je očistiti filtere četkom s mekim vlaknima, a zatim se fini ostaci skupljaju uz pomoć usisivača. Konačno, ako je dopušteno, operite filtre pod tekućom vodom. Ako su filtri oštećeni, zamijenite ih.

filtar robotskog usisavača

Korak 3: ČIŠĆENJE KUTIJE ZA KAPANJE I ČETKI

Ispraznite posudu za kapanje nakon svake uporabe i operite je pod tekućom vodom jednom mjesečno. Prije nego što ju vratite, provjerite je li savršeno suha.

Kako očistiti robotski usisivač?

Rotirajuće četke omotavaju oko sebe niti raznih vrsta, kose, životinjske dlake.  Čim primijetite da se takvi ostaci zapetljaju na četkama, očistite ih. To će ih spriječiti da zapnu i razbiju se. Da biste to učinili, morat ćete ih ukloniti s njihove lokacije, slijedeći upute proizvođača.

četka robotskog usisavača

Korak 4: ČIŠĆENJE KOTAČA

Robotski vakuumi obično su opremljeni središnjim kotačem i nekoliko bočnih kotača. Očistite središnji kotač malom četkom i uklonite sve niti pincetom. Što se tiče bočnih kotača, ako je moguće, treba ih ukloniti i očistiti mekom, blago vlažnom krpom.

kotači robotskog usisavača

Korak 5: PODMAZIVANJE KOMPONENTE

To je temeljna operacija kako bi se osigurao dug vijek trajanja našeg uređaja. Trenje uzrokuje trošenje komponenti koje na taj način počinju loše raditi, čak riskirajući da unište pod! Da biste izbjegli probleme ovog tipa, dovoljno je nanijeti prikladno mazivo, kao što je WD-40 Specialist suhi PTFE lubrikant, koji osim što osigurava glatko kretanje dijelova, ne privlači prašinu i prljavštinu!

Jednostavno korištenje WD-40 Specialista

Politetrafluoroetilen, prisutan u ovom proizvodu, oslobađa suhi film na komponentama na kojima se ispušta, jamčeći optimalno podmazivanje! WD-40 Specialist suhi PTFE lubrikant kompatibilan je sa svim vrstama metala i plastike i pogodno je za podmazivanje kotača, igala i rotirajućih četkica bez ostavljanja tragova!

Korištenje je jednostavno: podignite slamku sustava dvostrukog položaja za preciznu primjenu, poprskajte PTFE suhi lubrikant na komponentu koju namjeravate podmazati i pustite da djeluje nekoliko minuta. Uklonite višak proizvoda krpom.

podmazivanje robotskog usisavača

Očistiti robotski usisivač nikad nije bilo jednostavnije

Robotski usisivači sve su sofisticiraniji uređaji i kako bi radili najbolje i najduže moguće, potrebno ih je održavati. Slijedeći naše upute o tome kako očistiti robotski usisivač i zahvaljujući WD-40, moći ćete napraviti dobar posao.

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Povezani Vodiči

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company