tracking

KAKO OČISTITI PLAYSTATION DUALSHOCK KONTROLER

DualShock kontroler za playstation iznimno je otporan periferni uređaj jer je tijekom iskustava igranja dugo izložen određenom mehaničkom naprezanju. Kontroler je opremljen vrlo čvrstim kućištem (koje se sastoji od dvije isprepletene školjke) i brojnim gumbima za različite funkcije igre, uključujući dva analogna štapića s mekim poklopcem. Dugi boravak kontrolera u rukama korisnika može biti izvor nekih problema koji se sastoje od prljavštine / prašine / kose koja se uvlači u periferiju ključeva i duž isprepletenosti dviju školjki. Dugoročno, ove naslage također mogu prodrijeti unutra. Nadalje, kapice dvaju analognih štapića koje rade s velikom frekvencijom, mogu pokazivati znakove stvrdnjavanja ili promjene.

Kako očistiti PlayStation DualShock kontroler?

Uzimajući sve to u obzir, potrebno je točno razumjeti kako očistiti PlayStation DualShock kontroler i stoga biti motiviran intervenirati za obnavljanje nekih jednostavnih operacija održavanja, koje mogu imati različite stupnjeve složenosti. Počnimo s najjednostavnijim operacijama, pozivajući se na bežični kontroler DualShock 4, naglašavajući da se korisnik uvijek mora obratiti proizvođaču za savjet o održavanju i pojašnjenju uvjeta jamstva.

Stvari koje ćete trebati

Korak 1: VANJSKO ČIŠĆENJE UPRAVLJAČA

U najboljoj situaciji, kontroler treba samo temeljito vanjsko čišćenje kučišta i ključeva. Da biste očistili DualShock izvana, možete koristiti vrlo mekanu četku kojom ćete ukloniti sve naslage oko ključeva i krpu od mikrovlakana koja je samo navlažena s malo deterdženta za odmašćivanje kako biste prešli preko cijele površine, sušenjem odmah nakon toga.

Koristite WD-40 Specialist Silikonski lubrikant

Konačno, završna obrada vanjskih površina kontrolera može napraviti WD-40 Specialist Silikonskim lubrikantom kako bi se zaštitili plastični i gumeni dijelovi. Za nanošenje uvijek se koristi krpa od mikrovlakana.

vanjsko čišćenje joysticka

Korak 2: OTVARANJE KONTROLERA

U slučaju da se vjeruje da je prljavština prodrla unutra (tvrde tipke, nedovoljan ili neprecizan odgovor na radnje) za učinkovito čišćenje DualShock-a, preporučljivo je otvoriti kućište i pristupiti unutrašnjosti kontrolera. Otvaranje se izvodi pristupom donjem dijelu kućišta i odvrtanjem, s odgovarajućim križnim odvijačem, četiri vijka koji drže dvije školjke spojene. Zatim morate djelovati uz njihov rub, duž isprepletene linije.

Budite pažljivi

Za ovaj posao dobro je opremiti se plastičnom polugom s vrhom odvijača koji se može uvući u rub, gurajući dvije školjke jednu od druge, bez oštećenja plastike. Prilikom odspajanja dviju školjki pazite da ne oštetite zube na njima. Konačno, da bi se oslobodila dva dijela, plosnati kabel koji ide od upravljačkog sustava do donje ljuske mora biti odspojen.

otvaranje joysticka

Korak 3: KAKO OČISTITI PLAYSTATION DUALSHOCK KONTROLER: UKLONITE DIJELOVE KOJE TREBA OČISTITI

Unutar kontrolera nalazi se baterija, matična ploča, kao i unutrašnjost tipki i štapića, te druge komponente kruga. Baterija se uklanja nakon odspajanja kabela baterije s priključka. Ispod njega nalazi se plastična potpora koja se može ukloniti pomicanjem dva bočna zuba.

Uklonite i bateriju

Matična ploča može se ukloniti odvrtanjem središnjeg vijka koji ga zaključava na ljusku, ali tek nakon odspajanja kabela koji ide na središnju dodirnu pločicu. Podizanje kartice također otkriva stražnju tipku svojim fleksibilnim okvirima. Podizanje kartice također otkriva stražnju tipku svojim fleksibilnim okvirima. Uklanjanje baterije neophodno je za čišćenje DualShocka.

dijelovi joysticka koje treba očistiti

Korak 4: ČIŠĆENJE UNUTARNJIH DIJELOVA

Početno čišćenje može se obaviti puhanjem (niskog protoka) komprimiranog zraka na dijelove koji pokazuju naslage (kao što je periferija ključnih otvora). Možete si pomoći s mekom četkicom za zube i pamučnim štapićem (koji ne ostavlja mucice pamuka).

Sada možemo koristiti WD-40 Specialist Kontaktni čistač, koji primjenjujemo na sve električne dijelove (konektore, tiskane pločice, priključke, lemljenje itd.). Proizvod nanosimo na otvorene dijelove, a ne u šupljine tako da se isparavanje otapala odvija brzo i omogućuje prljavštini / ulju / ostatku da napusti površinu umjesto da ostane na mjestu na površini kada kontaktno sredstvo za čišćenje ispari.

Kako očistiti PlayStation DualShock kontroler: pomoći će WD-40 Specialist

Kontaktni čistač također se može koristiti za čišćenje USB priključaka i drugih priključnih priključaka prskanjem USB/drugog utikača i umetanjem nekoliko puta, a zatim brisanjem krpom koja ne ostavlja vlakna. Ova metoda minimizira količinu proizvoda primijenjenog u zatvorenoj šupljini (priključak) i olakšava učinkovito isparavanje. U ovoj fazi također je moguće zamijeniti gumene kapice analognih štapića jednostavnim vađenjem iz šipki (umetnute su tlakom) i postavljanjem novih.

čišćenje unutarnjih dijelova joysticka

Korak 5: DUALSHOCK SKLOP

Kada nam se čini da je unutrašnjost dovoljno čista, sve možemo ponovno sastavit. Prilikom čišćenja DualShocka obratite pozornost na sve isječke koji su izašli i poklopac za resetiranje koji se mora premjestiti. Sklapanje završava zatvaranjem dva omota kućišta i zavrtanjem četiri brtvena vijka. Nakon što je posao dovršen, preporučljivo je vanjsku površinu kontrolora obrisati krpom od mikrovlakana navlaženom WD-40 Specialist Silikonskim lubrikantom (kao što je već naznačeno u koraku 1) za čišćenje i konačnu zaštitu površine.

očistiti PlayStation DualShock kontroler

KAKO OČISTITI PLAYSTATION DUALSHOCK KONTROLER

Svaki dan ga držimo u rukama i igramo omiljene igrice na svom PlayStationu. Ipak, naše DualShock kontrolere potrebno je održavati i čistiti. Prati ovih pet koraka i uz malu pomoć WD-40 Specialist proizvoda očisti svoj joystick.

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Povezani Vodiči

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company