tracking

Kako očistiti lanac bicikla s WD-40®

Želite li znati kako očistiti lanac bicikla? Ako je odgovor da, vjerojatno vam treba WD-40. Čišćenje bicikla će biti super brzo i jednostavno. Evo kako će vam WD-40 Bike proizvodi pomoći u raznim fazama čišćenja i održavanja lanca bicikla.

Stvari koje ćete trebati

Korak 1: Odmašćivanje lanca bicikla

Prva stvar koju ćete morati učiniti, kako biste očistili svoj lanac je odmastiti ga tako da ne sadrži masnoće. Postoji niz metoda koje možete iskoristiti u tu svrhu. Najočitija je upotreba puno masti za laktove i četkanje i kantu sapunice s vode izribati svu pušku s lanca bicikla. Možete oštetiti svoj bicikl pokušavajući očistiti masnoću i prljavštinu, pa ova metoda ima i svojih nedostataka.

Koristite WD-40 Odmašćivač

Tu dolazi do izražaja o WD-40 Bike Odmašćivač koji ima sve što vam može zatrebati kako bi udovoljio potrebama vašeg bicikla za odmašćivanje. Shvaćate da ovo sredstvo za čišćenje lanca neće samo znatno olakšati posao čišćenja lanca bicikla, već će to učiniti i brže i jednostavnije. Sve što trebate je isprati lanac bicikla kako biste uklonili blato i gustu nečistoću. Raspršite WD-40 Bike Odmašćivač na lanac i dajte mu dovoljno vremena za rad. Povrh toga, WD-40 Bike Odmašćivač može se koristiti i za čišćenje i odmašćivanje ostalih pokretnih dijelova bicikla.

wd40 bike odmašćivač

Korak 2: Ribanje

Nakon što ste WD-40 Bike Odmašćivaču pružili dovoljno vremena da ostvari svoju čaroliju, vrijeme je da zgrabite četku. Sada je vrijeme da očistite prljavštinu, masnoću i prljavštinu sa svog lanca bicikla. WD-40 Bike Odmašćivačosigurat će da se posao obavi u kratkom vremenskom razmaku. Proizvod će popustiti prljavštinu tako da se nečistoće lako skidaju.

Pazite da se lanac bicikla ne ošteti

Povrh toga, upotreba WD-40 Bike Odmašćivača prije čišćenja učinit će čudo kako bi osigurala da vaš lanac u tom procesu ne bude oštećen. Uzimajući u obzir kako WD-40 Bike Odmašćivač otpušta nakupljenu nečistoću tako da se lako uklanja i smanjuje potrebu za rigoroznim ribanjem. Strogo ribanje može, u nekim prilikama, oštetiti vaš lanac bicikla.

Ribanje bicikla

Korak 3: Pranje

Nakon što ste očistili lanac bicikla, preporučljivo je da ga operete spužvom i kantom čiste vode. Zašto je važno isprati lanac bicikla? Pa, postoji mogućnost da vaš posao čišćenja možda nije bio onakav kakav je trebao biti. Postoji šansa da se na vašem lancu bicikla još uvijek nalazi nečistoća i masnoća. Pranje lanca bicikla vodom pomoći će u uklanjanju preostale nečistoće.

Lanac bicikla bez masnoće prije lubrikanta

Povrh toga, potrebno je u potpunosti ukloniti prije nanošenja lubrikanta. Operite lanac bicikla, a zatim ga ostavite pod suncem da se osuši. To će osigurati da je vaš lanac u savršenom stanju i spreman za nanošenje lubrikanta.

Pranje lanca bicikla

Korak 4: Podmazivanje

Nakon što je vaš lanac čist, morat ćete ga i podmazati. U tu se svrhu može koristiti niz proizvoda, uključujući lubrikante i ulje za bicikle.

Bez obzira na potrebe podmazivanja vašeg lanca bicikla, možete biti sigurni da će pravi lubrikant biti WD-40. Od WD-40 Lubrikanta za suhe uvjete do WD-40 Lubrikanta za mokre uvjete do WD-40 Lubrikanta za sve uvjete. WD-40 ima pokrivene sve baze, što se tiče podmazivanja vašeg lanca bicikla.

WD-40 Bike linija

Kad sve to uzmete u obzir, svi proizvodi iz WD-40 Bike linije ne samo da su olakšali posao čišćenja vašeg lanca bicikla, već je posao puno brži i jednostavniji.

wd40 bike lubrikant za mokre uvjete

Kako očistiti lanac bicikla s WD-40 - pratite četiri jednostavna koraka

Ako želite znati kako očistiti lanac bicikla, WD-40 je tu da vam pomogne! Slijedite ovaj jednostavan vodič korak po korak kako očistiti lanac bicikla uz pomoć naših proizvoda.

Nakon što uspješno očistite i podmažete svoj lanac bicikla, sada ste spremni ponovo uživati u vožnji! Čišćenje i održavanje lanca može vam produžiti životni vijek lanca, a također i bicikla, što vam štedi novac i gnjavažu pri kupnji novih dijelova.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company