tracking

Kako očistiti kotače uredske stolice?

Uredske stolice imaju elemente koji mogu kliziti po podu kako bi se olakšalo njihovo kretanje. Ovi dijelovi imaju kotače različite veličine i strukture. Kotači su obično jedan od dva različita tipa:

  1. Fiksni osovinski kotači, odnosno oni koji se mogu okretati samo na vertikalnoj ravnini, ali ne mogu promijeniti smjer
  2. Rotirajući kotači: oni koji se također mogu okretati na vertikalnoj osi (obično 360 stupnjeva), prisutni u većini (ali ne i svim) uredskim stolicama

Uredske stolice – vrste kotača

Neke vrste stolica imaju par fiksnih osovinskih kotača i par rotirajućih kotača. To se radi kako bi se omogućila određena sloboda kretanja i usmjeravanje pokretnim stolicama (na primjer u nekim vrstama velikih stolica/fotelja)

 

Stvari koje ćete trebati

Korak 1: UKLONITE ROTIRAJUĆE KOTAČE UREDSKE STOLICE

U većini slučajeva kotači imaju vertikalnu iglu umetnutu u rupu koja se nalazi na stolici, ali neki rotirajući kotači pričvršćeni su na stolicu s normalnom pločom s vijcima. Prije pokušaja čišćenja kotača morate ih ukloniti iz podnožja stolice.

Koristite alat

Obično se cijela baza može odvrnuti, tako da možete ukloniti kotače pomoću odvijača ili drugog sličnog alata. Nakon uklanjanja kotača mogu se očistiti.

ukloniti rotirajuće kotače uredske stolice

Korak 2: UKLONITE OSTATKE

Ostružite sve ostatke s kotača uredske stolice nožem, umetanjem kroz utore i ispod poklopca kotača. To omogućuje uklanjanje većine ostataka, što sprječava slobodno kretanje.

Bez previše sile

Pazite da ne koristite previše sile i stvarajte tragove na plastičnim kotačima, što će ih spriječiti da se pravilno okreću. Koristite usisivač za uklanjanje bilo kojih dlaka koje su zapele u kotačima.

rotirajući kotači uredske stolice

Korak 3: OPERITE KOTAČE

Nakon uklanjanja sve prljavštine s kotača, operite ih toplom sapunicom (kako biste dodatno uklonili prljavštinu). Ostavite kotače uredskih stolica uronjene u vodu oko 10 minuta, a zatim ih uklonite i četkajte dok se ne očiste. Isperite kotače s puno vode i pustite ih da se osuše.

pranje uredske stolice

Korak 4: PODMAZIVANJE

Ako nakon generalnog čišćenja i pranja primijetite da su površine kotača izgrebene i neravne, možete ih lagano brusiti prilično finim brusnim papirom kako biste ih prilagodili i standardizirali čineći njihov kontakt s podom redovitim i neprekidnim.

Podmažite uredske stolice WD-40 Specialistom

Zatim podmažite os rotacije nanošenjem nekoliko kapi WD-40 Specialist suhim PTFE lubrikantom, što ostavlja suhi film bez privlačenja prašine, prljavštine i masti. Ovo mazivo ne kapa i nema opasnosti od vlaženja poda.

Kako očistiti kotače uredske stolice?

Korak 5: PONOVO PRIČVRSTITE KOTAČE

Nakon što se kotači osuše, možete ih vratiti na mjesto umetanjem igle u svoje sjedalo nekom silom. Ponekad ćete morati ispravno i čvrsto zavrnuti podlogu kako biste izbjegli probleme pri korištenju stolice.

Bolje klizenje nakon čišćenja

Očistite rotirajuće kotače najmanje svakih šest mjeseci, osim ako primijetite da su posebno prljavi. Nakon što se kotači očiste, primijetit ćete veliko poboljšanje u načinu na koji stolica klizi. Briga o rotirajućim kotačima produžiti će životni vijek stolice.

uredska stolica

KRAJNJI REZULTAT

Nakon čišćenja, rotirajući kotači uredske stolice su glađi, tiši i jednostavniji za svakodnevno korištenje.  Za najbolje rezultate trebate paziti na kotače uredske stolice i čistiti ih svakih šest mjeseci. Ako su neki kotači nepovratno oštećeni, lako se mogu zamijeniti odlaskom u željezariju ili kupnjom novih u internetskoj trgovini.

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company