tracking

KAKO OČISTITI KONTAKTE NA DALJINSKOM UPRAVLJAČU?

Kako biste mogli koristiti daljinske upravljače nekoliko godina, trebali biste se pobrinuti za njih od samog početka. Čišćenje kontakata daljinskog upravljača stoga je definitivno jedna od mjera koje podržavaju dugovječnost i funkcionalnost. Uostalom, ne želite biti bez praktičnosti koju daljinski upravljač donosi u svakodnevnom životu. Čišćenje treba obavljati u redovitim razmacima, osobito ako se daljinski upravljači često koriste za upravljanje TV-om, tehnologijama pametnih kuća ili roletama. No, čak i kod kućnih robota, garažnih vrata, pogona ulaznih vrata, sustava rasvjete ili zvučnih sustava, ne smijete zaboraviti na odgovarajuće održavanje ili mali pregled.

Kako očistiti kontakte na daljinskom upravljaču?

Sljedeći koraci opisuju pripremu i postupak potreban za čišćenje kontakata na daljinskom upravljaču. Ako slijedite ove korake, daljinski upravljači nisu samo zaštićeni od korozije, već i sjaje u novom sjaju. Uz ove savjete, svi daljinski upravljači koji se koriste svaki dan dugo će ostati u dobrom stanju.

Stvari koje ćete trebati

Korak 1: OTVORITE DALJINSKI UPRAVLJAČ I IZVADITE BATERIJE

Daljinski upravljač televizora jedan je od najčešće korištenih upravljača. Stoga je važno da dobijete pregled vanjskog stanja u prvom koraku. Uostalom, to je elektronički uređaj s vrlo osjetljivim komponentama. Ako nema očitih vanjskih oštećenja, možete otvoriti daljinski upravljač i ukloniti baterije u sljedećem koraku. Ovdje je važno provjeriti kontakte nakon uklanjanja baterija. Ako je potrebno, postojeće baterije zamijenite novim baterijama. Čak i ako nisu potpuno prazne, funkcionalnost baterije treba redovito provjeravati i po potrebi zamijeniti.

Izvadite baterije tijekom čišćenja

Međutim, da biste bili sigurni, najprije izvadite baterije s daljinskog upravljača tijekom čišćenja. Zatim možete koristiti vlažnu, ne previše mokru krpu za čišćenje gumba i razmaka na prednjoj strani daljinskog upravljača. Nakupine uzrokovane ostacima hrane i prljavštinom mogu se lako i učinkovito ukloniti na ovaj način.

OTVORITE DALJINSKI UPRAVLJAČ I IZVADITE BATERIJE

Korak 2: KAKO OČISTITI KONTAKTE NA DALJINSKOM UPRAVLJAČU POMOĆU WD-40 SPECIALIST KONTAKTNOG ČISTAČA

Svaki daljinski upravljač svakodnevno je izložen visokim mehaničkim zahtjevima. Kada je riječ o njegovoj funkcionalnosti, elektronički uređaji stoga općenito zahtijevaju redovitu njegu, čišćenje i održavanje. Također biste trebali paziti da vlagu držite podalje od daljinskog upravljača što je više moguće. Osim toga, kontakte na daljinskom upravljaču treba redovito čistiti. Uostalom čišćenje prljavštine, prašine i drugih zagađivača važno je za životni vijek daljinskog upravljača. Na taj je način funkcionalnosti dugoročno zajamčena.

Koristite WD-40 Specialist Kontaktni čistač

Za neograničenu funkcionalnost, sve kontakte s kojima su baterije u kontaktu treba pažljivo provjeriti i očistiti. Da biste očistili kontakte neoštećene, pamučni štapić natopljen WD-40 Specialist Kontaktnim čistačem može napraviti dobar posao. Uostalom, WD-40 Specialist kontaktni čistač nikada se ne smije prskati izravno u unutrašnjost daljinskog upravljača. U tom slučaju ne može isključiti rizik od nekontroliranog posipanja tekućine ili pravilnog isparavanja.

how to clean remote control 4

Korak 3: POTPUNO OTVORITE DALJINSKI UPRAVLJAČ, OČISTITE KONTAKTE NA DALJINSKOM UPRAVLJAČU I OČISTITE PLOČICU

Sada vanjski i baterijski poklopac također treba očistiti WD-40 Specialist kontaktnim čistačem. Zatim biste također trebali očistiti kontakte s unutarnje strane daljinskog upravljača. Da biste došli do unutrašnjosti daljinskog upravljača, pažljivo otvorite kućište daljinskog upravljača. Često morate odviti nekoliko malih vijaka. Nije neuobičajeno da se instaliraju mali „uređaji za držanje“. Da ih otpustite bez lomljenja, morate odvojiti gornji dio od donjeg dijela daljinskog upravljača. Mali, plosnati odvijač ovdje može biti koristan za pažljivo otvaranje kućišta.

Vrijeme je za unutrašnje čišćenje

Nakon što se kućište rastavi u svoje pojedinačne dijelove, kontakti s unutarnje strane daljinskog upravljača mogu se očistiti. Pamučni štapić je također idealan za čišćenje pločice. Natopljen WD-40 Specialist Kontaktnim čistačem, može dobro očistiti osjetljive kontakte i dijelove pločica dio po dio, kao i pojedinačno. Za učinkovito čišćenje nanesite WD-40 Specialist kontaktni čistač na kontakte pamučnim štapićem kružnim pokretima. To znači da se kontakti na daljinskom upravljaču mogu očistiti i ponovno koristiti bez ikakvih problema.

POTPUNO OTVORITE DALJINSKI UPRAVLJAČ

Korak 4: PONOVNO SASTAVLJANJE DALJINSKOG UPRAVLJAČA

Nakon što ste očistiti kontakte na daljinskom upravljaču i osušiti sve dijelove i kontakte pločica, možete ponovno sastaviti kućište. U ovom trenutku važno je da su svi kontakti ponovno ispravni. To je jedini način na koji uređaj na kraju može funkcionirati. Kad ste potpuno sastavili kućište daljinskog upravljača, baterije možete ponovno umetnuti u posljednjem koraku. Ponovno zatvorite zaštitni poklopac i gotovi ste s čišćenjem kontakata daljinskog upravljača. Daljinski upravljač ponovno je spreman za uporabu.

OČISTITI KONTAKTE NA DALJINSKOM UPRAVLJAČU

PRAVILNO OČISTITE KONTAKTE NA DALJINSKOM UPRAVLJAČU

Četiri opisana koraka pomoći će vam da pravilno očistite kontakte na daljinskom upravljaču. Ako slijedite opisani postupak, možete produljiti vijek trajanja svih daljinskih upravljača u kućanstvu. Dugoročno, to ne samo da štedi novac, već i vrijeme i, iznad svega živce. Uz naše detaljne upute, kontakti na daljinskom upravljaču mogu se brzo i jednostavno očistiti.

Počinjete čistiti funkcionalnim i vizualnim pregledom. Zatim rastavite daljinski upravljač tako da možete očistiti kontakte. Svakako morate  prethodno izvaditi baterije. Tako možete lako očistiti i brinuti se za kontakte s WD-40 Specialistom. Nakon što su svi koraci dovršeni, daljinski upravljač se može ponovno lako sastaviti i koristiti bez ikakvih problema. Ako daljinski upravljač ne radi unatoč čišćenju, ako ste u nedoumici, zamijenite ga novim. Međutim, ako slijedite opisani postupak i redovito ga koristite, možete značajno produžiti vijek trajanja daljinskog upravljača.

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Povezani Vodiči

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company