tracking

KAKO ČUVATI VRTNO CRIJEVO ZIMI

Nakon ljetne zabave na otvorenom, kako se približava hladnije vrijeme, vrijeme je da počnete razmišljati o tome kako pripremiti svoj vrtni prostor, uključujući i to kako čuvati vrtno crijevo zimi. Zima može biti oštra prema vanjskom namještaju i sadržajima, stoga biste trebali poduzeti odgovarajuće korake kako biste ih dobro zaštitili i održavali.

Kako čuvati vrtno crijevo zimi?

Jedna od najvažnijih stvari koje treba uzeti u obzir pri planiranju zime su vaša vrtna crijeva. Budući da je ovo povezano s vašom opskrbom vode, bilo kakvi problemi s ovim komadom kompleta mogli bi dovesti do katastrofalnih događaja kasnije u zimskim mjesecima. Dakle, što trebate učiniti kako biste to izbjegli? Slijedite zgodan vodič korak po korak u nastavku da biste naučili kako odspojiti svoje vrtno crijevo zimi.

Stvari koje ćete trebati

Korak 1: ISKLJUČITE VODU

Kako se voda širi kada se smrzne, ako u vašem vrtnom crijevu ostane tekućine, može puknuti i oštetiti samo crijevo. Dakle, za početak, nakon što završite s cjelokupnim održavanjem vrta za godinu, trebali biste zatvoriti vanjski dovod vode.

Upotrijebite WD-40

Da biste to učinili, pronađite unutarnji ventil za zatvaranje i okrenite ga u smjeru suprotnom od kazaljke na satu dok ne osjetite otpor. Ako vam je to teško, upotrijebite kliješta i malo WD‑40® Višenamjenskog proizvoda da nježno olabavite ventil.

ISKLJUČITE VODU

Korak 2: VAŠE CRIJEVO ISPRAVNO SPREMITE ZA ZIMU

Sada kada vam je dovod vode prekinut, možete nastaviti i ukloniti crijevo iz vanjske slavine. Prije nego što ga odložite, dobra je praksa da cijelu cijev brzo provjerite (ima li ugriza, rezova ili izbočina). Ovi znakovi mogu ukazivati na istrošenost, pa ako ih primijetite, možda je vrijeme da zamijenite crijevo.

Temeljito obrišite crijevo

Ako nema vidljivih znakova oštećenja, trebali biste temeljito obrisati crijev o kako biste osigurali da ćete čuvati vrtno crijevo zimi i da nakupljanje neće uzrokovati oštećenje dok je u skladištu. Upotrijebite čistu meku krpu premazanu malo WD‑40® Višenamjenskog proizvoda za brisanje cijele vanjske površine crijeva. To će brzo prodrijeti i ukloniti svaku prljavštinu, a također će ostaviti zaštitni vodootporni sloj. Nakon što se crijevo potpuno isprazni i osuši, pohranite ga na čisto i suho mjesto bez oštrih predmeta, poput šupe ili garaže.

VAŠE CRIJEVO ISPRAVNO SPREMITE ZA ZIMU

Korak 3: ODRŽAVAJTE VANJSKU SLAVINU

Sada kada je crijevo pripremljeno i odloženo, sljedeći korak je održavanje vaše vanjske slavine. Provjerite ima li učvršćenja znakova oštećenja ili hrđe.

Malo WD-40 za hrđu

Ako je hrđa vidljiva, poprskajte malo WD‑40® Višenamjenskog proizvoda na površinu i upotrijebite metalnu žičanu četku da nježno uklonite sve ostatke. Kada budete zadovoljni svojom slavinom, možda ćete htjeti kupiti izolirani poklopac za slavinu. Ove korisne zaštitne navlake osiguravaju da vaše cijevi neće oštetiti zbog niskih temperatura i smrznute vode.

ODRŽAVAJTE VANJSKU SLAVINU

ZAKLJUČAK

I eto ga! Potpuno pripremljena crijeva spremna za skladištenje do proljeća. Nadamo se da vam je vodič ‘Kako čuvati vrtno crijevo zimi’ bio od koristi. Ako tražite više načina na koje vam WD-40® može pomoći da se pripremite za zimu ove godine, zašto ne biste naučili kako održavati kosilice ili zaštititi brave od smrzavanja uz pomoć WD-40®!

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Povezani Vodiči

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2022 WD-40 Company