tracking

Kako čistiti i polirati lampe od mesinga

Baš kao i bilo koji drugi metal, mesing i zlato također s vremenom postaju zamućeni. Međutim, čistiti i polirati lampe od mesinga može biti vrlo lako kako bi lampe svjetlile što jače i izgledale kao nove koristeći pravo sredstvo za čišćenje mesinga i lak za mesing. Čišćemnje i poliranje lampe od mesinga ili druge predmete nije teško, a to možete učiniti sa stvarima koje se obično nalaze u vašem domu.

Stvari koje trebate znati prije nego počenete čistiti i polirati lampe od mesinga

Prije nego što započnete s čišćenjem predmeta od mesinga, trebali biste saznati jesu li predmeti od čistog zlata i mesinga ili u njima ima i mješavine drugih metala. Jednostavan način da to saznate je upotreba magneta. Ako se magnet zalijepi za površinu, to znači da u njemu postoje i drugi metali jer magneti ne privlače čvrsti mesing i zlato. Ako su predmeti pozlaćeni, možete ih očistiti vrućom sapunicom. Međutim, poliranjem ili prejakim trljanjem mesinganim sredstvom za čišćenje uklonit će njihovo oblaganje i učiniti da izgledaju dosadno. Stoga nastavite oprezno.

Stvari koje ćete trebati

  • Sredstvo za čišćenje mesinga (nije obavezno)

  • Lak za mesing (nije obavezno)

  • Topla sapunica i krpa

  • Stara četkica za zube / četka za čišćenje (kako bi se došlo do pukotina)

  • Čista krpom za sušenje

  • WD-40 Višenamjenski proizvod

Korak 1: Čišćenje lampu od mesinga

Uzmite posudu i u nju stavite malo vruće vode. Sada u vodu dodajte tekući sapun i dobro ga promiješajte da dobijete finu otopinu. Uzmite krpu za čišćenje i temeljito protrljajte sve površine. Također možete koristiti staru četkicu za zube za čišćenje pukotina lampe. Ako na zlatnim i lampicama od mesinga ima tvrdokornih mrlja ili prljavština, možete upotrijebiti sredstvo za čišćenje mesinga.

Kako ukloniti lak?

Mnoge lampe od mesinga napravljene su od laka. Stoga se ne smiju čistiti vrućom sapunicom. Ako su takve zlatne i lampe od mesinga jako potamnjene, za uklanjanje laka prvo morate upotrijebiti sredstvo za uklanjanje laka ili boje (slijedite savjete proizvođača ako niste sigurni).

čistiti lampe od mesinga

Korak 2: Osušite lampu od mesinga

Važno je osigurati da se svjetiljka potpuno osuši kako bi se izbjegla hrđa vodenih tragova koji su ostali iza nje. Zato uzmite čistu suhu krpu i obrišite lampu.

sušiti lampu od mesinga

Korak 3: Poliranje lampe

Čistiti i polirati lampe od mesinga je prava uživancija kada svojoj lampi date sjaj. Poprskajte malo WD-40 višenamjenskog proizvoda u krpu. Zatim kružnim pokretima polirajte lampu. To će lampi dati lijep sjaj, plus zaštitit će ga od prašine i svake korozije. Za ovaj korak možete upotrijebiti i proizvod od laka za mesing.

Čista lampa jamči dugovječnost

Redovito čišćenje i poliranje vaše lampe znači da će vaše lampe dugo svijetliti. Važno je izbjegavati nakupljanje prašine, prljavštine i mrlja na predmetima izrađenim od zlata i mesinga kako bi ostali sjajni, svijetli i sjajni.

polirati lampu od mesinga

Korak 4: Neke mjere predostrožnosti

Čistiti i polirati lampe od mesinga podrazumijeva i nekoliko mjera predostrožnosti koje biste trebali imati na umu:

  • Ne koristite krpe koje su vrlo abrazivne. Slično tome, izbjegavajte koristiti četke od čelične vune ili metalnih čekinja, jer će na površini svjetiljke ostati ogrebotine.
  • Tanka prevlaka mineralnog ulja ili lanenog ulja ili WD-40 višenamjenskog proizvoda može biti učinkovita u sprečavanju potamnjenja.
  • Pokušajte izbjegavati previše dodirivanja predmeta od zlata i mjedi. Ulje iz vaših ruku može ubrzati proces potamnjenja i smanjiti životni vijek vaših predmeta od zlata i mjedi.

Čistite sve stvari od mesinga

Pomoću gore spomenutih savjeta i trikova možete očistiti i ispolirati sve svoje zlatne i mesingane predmete, a ne samo lampe, i učiniti da izgledaju jednako dobro i sjajno kao novi.

Čistiti i polirati lampe od mesinga nikad nije bilo lakše

Baš kao i bilo koji drugi metal, mesing i zlato također s vremenom postaju zamućeni. Međutim, čišćenje i poliranje lampe od mesinga može biti vrlo lako kako bi lampe svjetlile što jače i izgledale kao nove koristeći pravo sredstvo za čišćenje mesinga i lak za mesing. Čistiti i polirati lampe od mesinga ili druge predmete nije teško, a to možete učiniti sa stvarima koje se obično nalaze u vašem domu.

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company