tracking

Deset upotreba WD-40® ove zime

Zima je za mnoge ljude najdraže godišnje doba. Međutim, čak niti oni ne mogu poreći činjenicu da zima donosi puno dodatnih poslova. Takvi poslovi mogu uništiti vašu zimsku sezonu ako se ne nosite s njima na pravi način. Ovdje se pojavljuje WD40. Evo kako vam WD-40 može biti od pomoći u ovoj zimskoj sezoni:

Hidroizolacija cipela

Razmišljate li o obući za snijeg? Jeste li zabrinuti da će snijeg uništiti vaše lijepe cipele? Tada biste trebali znati da nema potrebe investirati u skupi sprej koji štiti od  zimskih uvjeta. Zašto? Zato što vam dobri stari WD40 čuva leđa.

Sve što trebate učiniti je raspršiti WD40 po cipelama i potom ih nositi po snijegu. Možda ćete nakon nekog vremena trebati ponovo raspršiti, ovisno o tome koliko ih često nosite po snijegu. Ispitajte prskanjem određenih mjesta na cipelama i uvjerite se sami!

Sprječavanje nakupljanja snijega

Hoće li velika snježna oluja pogoditi vaše mjesto? Ako je odgovor potvrdan, tada biste trebali biti spremni na to, zar ne? Među brojnim pripremama koje ćete trebati napraviti, potrebno je osigurati da se snijeg ne nakuplja na vanjskoj strani prozora. Iako postoji puno načina koje možete poduzeti da se to ne dogodi, prskanje WD-40 na vanjskoj strani vaših streha i prozora možda je najjednostavnije. WD-40 sprej trebao bi biti dovoljan da spriječi nakupljanje snijega!

Uklanjanje voska s tepiha

Kakva bi bila sezona blagdana bez Božića, zar ne? Pa, s Božićem postoji mogućnost da slučajno uništite tepihe tako što prolijete vosak od svijeća ili ljepilo po njima. Tu pomaže WD-40 sa svojom sposobnošću uklanjanja voska i ljepila s vaših elegantnih tepiha. Sa WD-40 moći ćete uživati ​​u odmoru onako kako zaslužujete!!

Čuvanje hrane za ptice od vjeverica

Zima je doba godine u kojoj su sve vrste – ljudi i životinja- u potrazi za udobnošću. Vjeverice nisu iznimka i u njihovoj potrazi za često se nađe i vaša posuda za hranu za ptice. Koliko god lijep bio pogled, činjenica je da vaša posuda za hranu za ptice neće moći ispuniti svoju svrhu (nahraniti ptice) dok je vjeverica još uvijek tu. Prskanje WD-40 na vrh posude za hranu za ptice osigurat će da vjeverica ne uspije ući unutra. Ali istovremeno je preporučljivo i učiniti nešto lijepo za mala stvorenja.

Sprečavanje stvaranja osinjeg gnijezda

Ako živite u kući koja se svake zime i proljeća mora nositi s problemom osinjeg gnijezda, WD40 je upravo ono što trebate. Prskajte WD-40 pod krov i po svim takvim područjima u kojima je uobičajeno pronaći osino gnijezdo. I to je to! Nećete se morati baviti gnijezdima osa u cjelini, zahvaljujući WD-40 koji može biti učinkovit oko godinu dana. Ako to učinite, također nećete morati uklanjati već izgrađeno gnijezdo.

Odvajanje staklenog posuđa

Kako temperature padaju, zimi možete posegnuti za čašom za piće samo da biste saznali da se u njoj nalazi još jedna. Što radite u takvim okolnostima? Ako je vaš odgovor bio: “koristim snagu”, pomolite se za vaše čaše. Preporučujemo da nanesete malo WD40 između dvije čaše, pričekate nekoliko trenutaka, a zatim ih lagano odvojite. Ne zaboravite, nakon toga oprati čaše!

Spremanje nepotrebnih predmeta

Zima je doba godine kada puno vaših stvari – poput predmeta za uređenje – više ne trebate. Da biste zaštitili takve predmete od hrđe, preporučuje se da ih poprskate s WD-40 i stavite ih u garažu za odlaganje, sve dok vam ponovo ne zatrebaju!

Čišćenje mrlja od kave

Zimske rasprave bi bile dosadne bez šalice tople kave zar ne? Čini se da je čudna romansa između niskih temperatura i ljubavi prema kavi, ako znate što mislimo. Međutim, uvijek postoji mogućnost da kavu prolijete po odjeći, zar ne? Tu dolazi WD-40 jer se pomoću njega može ukloniti mrlja od kave s vaše odjeće i tepiha. Riješite se mrlja od kave u tren oka sa WD-40!

Uklanjanje protetika

Ako nosite protezu, onda znate kako ih je teško ponekad skinuti, posebno tijekom zime. No WD40 se također može pobrinuti za to. Ako vam se proteza ikad zaglavi, raspršite WD-40 na mjesto spajanja i trebala bi se lako odvojiti.

Uklanjanje starog voska sa snowboarda

Zima je vrijeme kada vadite svoje skije i snowboarde. Međutim, treba ukloniti stari vosak s njih. Da biste to učinili, poprskajte bazu WD40, a zatim je sastružite akrilnim strugačem. Nakon toga se za čišćenje skija ili snowboarda može koristiti mjedena četka.

 

Koliko god zvučalo zapanjujuće, ove upotrebe čine samo vrh ledenog brijega jer ovo je puno više od toga što dobri stari WD40 može ponuditi. Uzimajući u obzir tu činjenicu, koje opravdanje imate što ove zime nemate na raspolaganju jedan ili dva spreja WD-40?

 

Kako Očistiti Ručni i Električni alat s WD-40® Specialist®Odmašćivačem

Vodič za Zamjenu Gumenih Brtvi na Prozoru Automobila

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2020 WD-40 Company