tracking

Zaštitite vrtni alat od hrđe

Volite li vrtlarstvo? Vrtlarstvo je popularan hobi i naći ćete mnoga dvorišta s najmanje jednim mjestom, spremnikom ili teglom kojoj nešto raste. Sigurno ćete puno pažnje posvetiti svojim biljkama, no posvećujete li pažnju i svom vrtlarskom alatu? Zaštitite Vrtni Alat Od Hrđe , važno ga je zaštititi. Jedan od glavnih problema kada je u pitanju vrtni alat je hrđa. Kako su vrtni alati izrađeni od metala, dodir s vlagom nakon nekog vremena može uzrokovati hrđanje. Ako svake godine ne želite kupovati novi vrtni alat, slijedite ove savjete. 

Držite ga Na Sigurnom 

Prvi savjet za zaštitu vrtnog alata od hrđe jest sigurna pohrana. Najveći neprijatelj vrtnog alata nakon intenzivnog korištenja je izloženost vanjskim utjecajima. Iako se može činiti primamljivim izostaviti alate, nemojte. Pojavljivanje hrđe je razlog broj jedan ako ne čuvate vrtni alat na pravom mjestu i na pravi način. Voda i vlaga su glavni razlog pojave hrđe. Stoga pazite da ih ne ostavljate na otvorenom i pohranite ih u posudu bez vlage i vode, hladnu i suhu. Također, na mjestu za pohranu alata važna je dobra cirkulacija zraka kako bi se spriječilo pojavljivanje hrđe i plijesni na alatima. 

Održavajte Vrtni Alat Čistim 

Tlo sadrži mnogo vlage koja potiče hrđu. Ako spremite svoje alate u skladište nakon temeljitog čišćenja, sigurno ćete ih zaštititi od hrđe. Čišćenje je također odličan način da se spriječi prenošenje sjemena, komadića korijenja, korova i bolesti s jednog mjesta na drugo. Prije nego što alat odložite za skladištenje, obavezno isperite bilo kakve ostatke vodom. Također, ostatke tla možete sastrugati pomoću špatule. Ovo će pomoći u uklanjanju smola ili biljnih sokova s alata i zaštititi ih od hrđe. Isto tako, obavezno osušite alate prije nego što ih skladištite. Čak i nagovještaj vlage može dovesti do hrđe na vrtnim alatima što ih čini manje učinkovitima za buduću upotrebu. 

Koristite Odgovarajuće Proizvode 

Tijekom čišćenja vrtnog alata, sušenje i pohrana istih na odgovarajućem mjestu neophodna je za zaštitu od hrđe. No, ipak, morate učiniti nešto više. Učinkovit način da svoj vrtni alat sačuvate od hrđe je nanošenje zaštitnog premaza. Većinu metalnih alata odlično ćete zaštititi s tankim premazom ulja. To će vam omogućiti sigurnost prije nego što odložite vaš alat. Izvrstan proizvod u sprječavanju hrđe na vrtnom alatu je WD-40® Multi-Use Product.  Ovaj je proizvod posebno izrađen za sprečavanje korozije i hrđe i zaštitu vrtnog alata. Prodire u alat, uklanja svu vlagu i pruža pravu količinu podmazivanja kako bi se vrtni alat zaštitio od hrđe. Ovi proizvodi sobavezno moraju nalaziti u vašoj šupi! 

Odmah Očistite Hrđu 

Ako na vrtnom alatu vidite nešto hrđe, važno je da je očistite odmah kako biste spriječili daljnje širenje na ostatak alata. Za uklanjanje hrđe s metalnih dijelova možete koristiti krpu ili žičanu četku. Također ga možete i protrljati uljnim pijeskom. Što god učinili da očistite hrđu i zaštitite vaš vrtni alat, obavezno to učinite odmah čim je primijetite. Što ako odgađate predugo? Proširit će se na druge dijelove alata i tada će ih biti teško očistiti. 

Zašto? 

Hrđa i korozija jedan su od glavnih problema kada je riječ o vrtnom alatu. Uništava vrtni alat i čini ga neprimjerenim za buduću upotrebu. Za dug život važno je voditi računa o gore spomenutim stvarima kako biste vaš vrtni alat zaštitili od hrđe. Kako biste olakšali stvari, obavezno držite proizvod WD-40 stalno u svom spremištu. Tako možete ubiti hrđu, a alate čuvati u skladištu više od godinu dana. Važno je zaštititi vrtni alat od hrđe jer ona stvara nepopravljivu štetu i morat ćete ulagati u novi alat svake sezone što je vrlo skupo rješenje. 

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2020 WD-40 Company