tracking

Zaštitite svoj automobil od korozije

Auti su napravljeni od metala. A metal i vlaga nisu najbolja kombinacija. Stoga, ako u okolišu ima vlage, automobil može lako korodirati. Kao što ne možete uklanjati plinove ili vlagu iz zraka tako ne možete ukloniti niti metal iz automobila. Zaštitite svoj automobil od korozije kako biste izbjegli oštećenja i poštedjeli se velikog problema.

Ali kako to učiniti? Postoji mnogo načina na koje možete zaštititi svoj automobil od korozije. Međutim, najčešće se koriste sljedeće tri metode :

Pranje automobila

Redovito pranje automobila važno je za sprječavanje korozije. Omogućuje vam da iz automobila uklonite bilo koje elemente okoliša i da spriječite njihov razvoj. Nema nakupljanja, nema reakcija, stoga nema korozije ili hrđe.

Čistite automobil najmanje dva puta tjedno blagim sapunom i toplom vodom. Obavezno obrišite cijelu površinu automobila tako da se ukloni sva nečistoća. Ne zaboravite donju stranu i branike oko guma vašeg automobila. Temeljito pregledajte svaku šupljinu vašeg vozila kako biste bili sigurni da se nigdje ne stvara hrđa.

Temeljito operite čepove za odvod. Ako ne obratite pažnju na dodatnu opremu i dijelove u udubljenju automobila, vjerojatnost je da će hrđa uvući i oštetiti vaš automobil.

Zaštitite automobile sprejom protiv korozije

Provjerite s proizvođačem je li pripremljen automobil prije nego što ga kupite. Ako niste prvi vlasnik automobila, odvezite ga stručnjaku kako bi ga pošpricao sprejom protiv hrđe. Posavjetujte se s mehaničarom i oni će vam pomoći u cijelom postupku.

Na automobil možete nanijeti i tanki sloj automobilskog voska nakon svakog pranja, jer štiti od prodiranja vlage.

Ponekad je moguće da se na nekim dijelovima hrđa već počne pojavljivati. U tom slučaju trebate odmah poduzeti mjere kako biste spriječili njezino širenje.

Uočiti hrđava područja

Provjerite jesu li se na boji vašeg automobila negdje počeli stvarati mjehurići. To je prvi znak stvaranja hrđe ispod površine. Ponekad čak možete i sami vidjeti crvene mrlje. Kakav god slučaj bio, ako sumnjate da se hrđa počela širiti po vašem automobilu, odmah očistite zahvaćene dijelove.

Uzmite brusni papir i istrljajte hrđu. Pokušajte ne oštetiti boju oko tog područja. Nakon što očistite zahvaćeni dio, nanesite kvalitetno sredstvo za uklanjanje hrđe. Ono će to područje dodatno očistiti. Ostavite da se potpuno osuši, a zatim nanesite temeljni premaz za automobile. Obrišite višak i pustite da tanki sloj ostane preko zakrpanog dijela. Taj sloj će štititi od povratka hrđe.

Nakon što ste riješili problem sa hrđom, premažite je automobilskom bojom kako biste ujednačili boju vašeg automobila.

Ako su vam ovi savjeti komplicirani, potražite stručnjaka koji će to učiniti za vas, tako da vaš automobil ostane kao nov dok god ga koristite.

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company