tracking

Zaštita automobila od hrđe – savjeti i tehnike

Sprječavanje hrđe je tema koja bi trebala zabrinuti svakog vlasnika vozila jer hrđa ne samo da oštećuje vozilo, već i utječe na njegov izgled i vrijednost kod prodaje. Jedno od najomiljenijih mjesta kada se radi o hrđi je vaš automobil. Ali, možete učiniti nekoliko stvari koje će pomoći. Ako dovoljno ne održavate svoj automobil, primijetiti ćete tragove hrđe koja će uništavati integritet vozila i ugrožavati njegovu ljepotu. Ako pustite hrđu da se proširi, kasnije će je biti teško ukloniti. 

Možda zvuči kao klišej, ali prevencija je bolja od liječenja i u ovom slučaju. Evo nekoliko savjeta i tehnika za vlasnike automobila kako bi zaštitili svoje automobile od hrđe. Ovi savjeti usporit će oksidaciju čak i najsitnijih dijelova automobila i održat će ga svijetlim, sjajnim i bez hrđe 

Savjeti za Sprječavanje Hrđe 

Sljedeći savjeti za  sprječavanje hrđe učinit će vaš automobil sigurnim i bez hrđe 

1. Pranje i Nanošenje Voska 

Ako redovito perete i nanosite vosak na vaše vozilo, šanse za stvaranje hrđe znatno će se smanjiti. Nečistoća ne samo da čini da vaše vozilo izgleda loše i neuredno, već i sadrži puno vlage što je jedan od glavnih razloga hrđe. Pranje vozila svakih nekoliko tjedana spriječit će nakupljanje prašine i prljavštine na njemu. Uz to, nanošenje kvalitetnog automobilskog voska najmanje svaka četiri mjeseca zaštitit će boju od onečišćenja koja imaju tendenciju prianjanja na površinu i uzrokuju otvore u boji. Ti otvori ispuštaju vlagu i uzrokuju oštećenja metala. Za sprječavanje hrđe važno je redovito ga prati i koristiti vosak. 

 

2. Zaštita Automobila Od Cestovne Soli 

Stvaranje hrđe na vozilu ubrzava se ako živite u blizini mora ili tijekom zime kada na cesti ima soli. Najbolji način sprječavanja hrđe vašeg vozila zbog soli na cestama jest redovito čišćenje i zatim podmazivanje uljem ispod automobila odgovarajućim mazivom poput WD-40. Donju stranu automobila, kao i otvore na kotačima, treba očistiti kad god utvrdite da su prljavi, ili barem jednom tjedno u zimi kada je na cesti velika količina soli. Uklanjanje soli i nanošenje dobrog maziva za sprječavanje hrđe, spriječit će hrđanje vašeg vozila jer će pružiti barijeru između površine vozila i vlage, koja je glavni razlog hrđe.  

 

3. Premazivanje s WD-40 

Ako želite biti bez problema s hrđom na vašem vozilu i želite osigurati da vaš automobil ostane u besprijekornom stanju tijekom cijele godine, morate ga premazati mazivom za sprječavanje hrđe. Kad je u pitanju premaz za zaštitu od hrđe, ništa ne pobjeđuje WD-40. Metalne površine održava suhima što je ključno za sprječavanje hrđe na vašim vozilima. Ima sve kvalitete koje su vam potrebne u spreju za zaštitu od hrđe i dugo će držati vaše vozilo u dobrom stanju 

Obavezno dobro operite i očistite automobil prije nanošenja WD-40 za najbolje rezultate. Ne prskajte ga samo po vanjskom dijelu vozila, već ga dobro poprskajte i na donjoj strani automobila, koja je sklonija hrđanju. Uz WD-40, vaš će automobil biti bez problema s hrđom i teških metoda da se iste riješite. 

 

4. Pazite na Oštećenja i Ogrebotine 

Zbog načina na koji su parkirališta postavljena i izgrađena, vozila su parkirana mnogo bliže jedno drugome nego ikad prije. To povećava rizik od ogrebotina susjednih automobila kada se otvore vrata. Ogrebotine se također događaju kada osoba u susjednom automobilu postavi svoje stvari na haubu, krov ili prtljažnik vašeg automobila kada otključava svoj. Udarci i ogrebotine mogu također biti uzrokovani šljunkom ili sitnim kamenčićima koje udaraju u vozilo prilikom vožnje. Važno je biti svjestan uzroka ovih problema i pokušati ih izbjegavati u najvećoj mogućoj mjeri. Ove ogrebotine i oštećenja uzrokuju zadržavanje vlage među njima što dovodi do hrđe vozila. 

 

5. Učinite Više i Redovito Vršite Pregled Vašeg Automobila 

 Ako želite zaštititi automobil od hrđe, morat ćete uložiti dodatni trud za sprječavanje hrđe .Ako će biti dugo neaktivnosti, operite automobil i poprskajte ga s WD-40 – najboljim sprejem za sprječavanje hrđe. Ne vozite preblizu vozila da biste spriječili pukotine nastale udaranjem kamenčića. Također, uvijek kada je to moguće, automobil prekrijte navlakom za automobile. 

Redovita kontrola i pregled vašeg automobila također su važni za sprječavanje hrđe.  Potražite hrđu na karoseriji automobila i provjerite je li boja na bilo kojem dijelu automobila blistava ili se stvaraju mjehurići, jer je ovo početak problema s hrđom. Posebno pogledajte ova tri područja zbog hrđe. Prtljažnik, motor, vanjske obojene dijelove i podvozje. 

Automobili su skloni hrđanju i ako se o njima ne vodi briga, hrđa će se širiti, a da to ni ne primijetite. Važno je imati na umu spomenute savjete i trikove kako biste spriječili hrđanje automobila. Britanci su posljednjih 60 godina štitili svoje automobile od hrđe pomoću WD-40. To je idealno mazivo za sprječavanje hrđe koje se lako raspršuje i pruža vrhunsku zaštitu od hrđe. Uz WD-40, vaš će automobil ostati bez hrđe najmanje pola godine. 

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2020 WD-40 Company