tracking

Zahrđala pila: Vodič za čišćenje u 5 koraka

Stara, rabljena i zahrđala pila te njezino čišćenje za potrebe restauracije ili održavanja može biti vrlo lak zadatak. Ovaj zadatak možete ispuniti u samo sat vremena ili čak i manje. Trebate samo nabaviti nekoliko osnovnih sredstava za čišćenje poput nekih rabljenih novina, paste za vosak, kuhanog lanenog ulja, metalnog strugača i nešto brusnog papira.

Jeste li opremljeni ovim predmetima? Ako je to slučaj, sada zahrđala pila može biti čista u 5 koraka.

Zahrđala pila: Vodič za čišćenje u 5 koraka

Zahrđala pila – kako ju očistiti

Zahrđala pila – Korak 1: Sigurnost na prvome mjestu

Kada krenete čistiti vašu zahrđalu pilu, obavezno trebate nositi dobar par rukavica i masku. Oni će vas zaštititi ne samo od oštrica vaše pile, već će vas zaštititi i od mineralnih pića i kuhanog lanenog ulja. Obje tekućine mogu iritirati kožu i uzrokovati mogući problem. Pri čišćenju budite izuzetno oprezni. Sigurnost na prvom mjestu.

Korak 2: Korištenje starih novina

Stare novine pokazat će se savršenim za zaštitu vašeg stola ili bilo koje površine na kojoj će zahrđala pila biti čišćena. Također će postupak čišćenja biti lak, jer cjelokupna hrđa koja ostaje nakon brušenja i struganja zaista stvara nered. Nakon što završite s poslom, sve što ćete trebati napraviti je riješiti se novina.

Zahrđala pila – Korak 3: Korištenje strugača

Preporučujemo da koristite strugače za uklanjanje površinske hrđe na zahrđaloj pili. To se može postići držanjem noža pod malim kutom i kratkim potezima koji se premještaju s jednog kraja na drugi. Započinjete s početnim struganjem i nastavljate ponavljati pokret dok ne vjerujete da ste uklonili što je moguće više hrđe. Možete obrisati ostatke hrđe i provjeriti koliko je očišćeno.

 Korak 4: Koristite tanki brusni papir i malo razrjeđivača boje

Tanki brusni papir može vam dati osjećaj brušenja dok deblji brus papir neće. Potom ga treba koristiti sa sredstvima za razrjeđivanje boje kako bi zahrđala pila brže ostala bez hrđe. Obavezno upotrijebite malu količinu sredstava za razrjeđivanje boje i ne zaboravite navući rukavice i masku!

Zahrđala pila – Korak 5: Korištenje WD-40 za zaštitu od hrđe

WD-40 je izvrstan proizvod za zaštitu od hrđe i učinkovito će zaštititi vašu pilu od nastajanja hrđe. Nakon što ste ste nabavili ovaj proizvod, nastavite s nanošenjem tankog i ravnomjernog sloja na vrh vaše pile i raširite WD-40 čistom i suhom krpom po pili.

Sve viška možete obrisati istom krpom. Primijetit ćete da dok povlačite poteze krpom po pili, sva se preostala hrđa lako uklonja. Nastavite ponavljati postupak sve dok niste potpuno zadovoljni čistom oštricom.

Now that you have a clean saw blade, you can use it for all your wood projects. Just remember to give it a good clean after every use!

Sada kada je vaša zahrđala pila čista, možete ju koristiti za sve svoje zadatke s drvima. Sjetite se da pilu nakon svakog korištenja dobro očistite!

 

 

Upotrebe prikazane i opisane za WD-40 proizvod za višestruku upotrebu korisnici su dali tvrtki WD-40. Tvrtka WD-40 nije testirala ove uporabe i ne predstavljaju preporuku za korištenje tvrtke WD-40. Treba koristiti zdrav razum kad god koristite proizvode tvrtke WD-40. Uvijek slijedite upute i pripazite na sva upozorenja ispisana na ambalaži.

Pogledajte našu web stranicu za više informacija, bilo da se radi o savjetima i trikovima ili samo želite saznati više o našim proizvodima. Sve to možete pronaći ovdje.

 

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company