tracking

Mazivo za lanac bicikla i njihova upotreba

Tvrtke širom svijeta troše oko milijuna dolara na istraživanje mazivo za lanac bicikla koji će pomoći biciklistima zaštititi svoje bicikle od prljavštine i prašine. Njihov glavni cilj je stvaranje formule koja će pomoći biciklistima da postignu dugotrajni, brzi pomak i učinkovit pogonski sklop.

Postoji razlog zašto ćete u današnje vrijeme na tržištu i na internetu pronaći različita maziva za lanac bicikala. Tijekom utrka ili zabavnih krugova oko ulice nikad ne znate na koju ćete stazu naići. U blizini gradilišta može biti gomila prašine, šljunak (što usput čini najbolje mjesto za kreativnost s biciklom) ili lokva od blata u koju će zagaziti kotač vašeg bicikla. U nekim slučajevima se pod kišom može isprati i mazivo za lanac bicikla ako nije dobre kvalitete.

Mazivo za lanac bicikla kao što je WD-40 je izvrstan proizvod jer se može koristiti za sve vremenske uvjete. Iako višenamjensko obavlja dobar posao u zaštiti lanca, formulirano mazivo čini još bolji posao. Možete odabrati određeno mazivo u skladu s rutama na kojima vozite bicikl. To vam pomaže održavati bicikl u izvrsnom stanju.

Kako djeluje mazivo lanca bicikla?

Mazivo za lanac za bicikle potrebno je samo za unutarnje dijelove kao što su pločice lanca, valjci, igle, zupčanici i mjenjač. Budući da maziva moraju prodrijeti do svih malih područja, trebala bi biti dovoljno gusta da dulje ostaje na lancu i dovoljno tanka da ih dijelovi lako upiju. Zbog toga gušća maziva nisu prikladna za bicikl.

Važno je zapamtiti da mazivo trebate primijeniti velikodušno, tako da pogonski sklop radi bolje i duže. Osim maziva za lanac za bicikle, postoje još dvije vrste maziva za bicikl: Generalna sredstva za čišćenje i odmašćivači. Oba sredstva za čišćenje služe drugačijoj svrsi i pomažu u održavanju čistoće bicikla

Prije nego što prijeđemo na tri različita tipa maziva za lanac bicikala koje nudi WD-40, spomenimo i ostala dva čistača bicikla koja se nude:

Maziva za čišćenje bicikla

WD-40 Bike Cleaner

Čišćenje bicikla sapunom i vodom više nije učinkovito. U stvari, sredstvo za pranje posuđa uklanja vaše zadnje naneseno mazivo i ostavlja bicikl nezaštićenim. WD-40 čistač bicikala dizajniran je za uklanjanje tvrdokorne prljavštine s okvira vašeg bicikla. Jednostavno, uklonite ono najgore od blata i prljavštine, prskajte WD-40 Bike Cleaner na dio prekriven prljavštinom i pričekajte nekoliko minuta da otpusti. Sada ga lagano poprskajte. Za čišćenje kuteva, izdašno poprskajte dijelove, izribajte četkom i obrišite krpom. Po potrebi ponovite.

WD-40 Bike Degreaser

Odmaščivač bicikla WD-40 može se koristiti na najtvrdokornijim mrljama. Može se koristiti na mjenjaču, lancima, zupčanicima i lančanim setovima. Odmašivač djeluje na isti način kao i sredstvo za čišćenje. Održava komponente čistima, ne ostavlja nikakve ostatke, povećava učinkovitost bicikla i štiti dijelove od privlačenja prašine (nakon što su podmazani)

Vidljivi dijelovi bicikla mogu se lako očistiti, ali za čišćenje lančanih karika i zupčanika trebat će vam lančanik i četka za čišćenje lanca. Ostali alati uključuju alat za kabele koje ćete trebati za uklanjanje stražnjeg mjenjača za čišćenje kabela.

Podmazivači lanca za bicikle

Općenito postoje dvije vrste maziva za lanac bicikala: suha i mokra. Međutim, kako bi ljudima pružili priliku da na raznim rutama mogu voziti svoj bicikl u svim vremenskim uvjetima, WD-40 je također uveo “Mazivo za Sve Uvjete”. Ispod se nalazi objašnjenje uporabe tih maziva:

WD-40 Lubrikant za suhe uvjete

Suha maziva ne privlače puno prljavštine i prašine. Međutim, mazivo se mora redovito nanositi jer se brzo suši. Suha maziva ostavljaju lanac bicikla čistim. Poboljšavaju učinkovitost lanca i prodiru duboko u sve dijelove. Suha maziva mogu se koristiti na lančanicima, lancima i mjenjačima. Nanesite dobru količinu maziva za lanac bicikla na lanac i zavrtite lančanik.

WD-40 Lubrikant za mokre uvjete

WD-40 lubrikant za mokre uvjete snažniji je od suhog jer štiti bicikl kod vlažnih uvjeta i blata. Da biste maksimalno iskoristili ovo mazivo, nanesite odmašćivač nakon što se vratite iz posebno prljave vožnje. Tako ćete očistiti prljavštinu s pogonskog sklopa koja bi se mogli uhvatiti na mazivu. Ovo mazivo za lanac bicikla može se koristiti za lančanike, lance i pogonske mjenjače.

WD-40 Lubrikant za sve uvjete

Kao što je već spomenuto, ovo mazivo za lanac bicikla je pogodno i za vlažne i suhe biciklističke uvjete. Ovo mazivo smanjuje oštećenja na dijelovima i omogućuje glatke prijelaze zupčanika. Prodire u sastavne dijelove bicikla i izvrsno je za bicikliste općenito. Ovo mazivo za lanac bicikala može se koristiti na okretnim točkama, lancima, kablovima, mjenjačima i preklopniku.

Savjeti za čišćenje bicikla

  • Za najbolje rezultate odaberite pouzdano i visokokvalitetno mazivo.
  • Izbjegavajte korištenje tekućeg sapuna za posuđe kod čišćenje bicikla, jer sadrži štetne kemikalije
  • Uvijek počnite s čišćenjem s vrha
  • Za brisanje sastavnih dijelova koristite četkicu za uklanjanje prljavštine i krpu bez dlačica

WD-40 maziva za lanac za bicikle dostupna su u bočici u spreju, što vam olakšava nanošenje preciznog premaza maziva lanca bicikla. Važno je redovito podmazivati ​​dijelove bicikla ili će s vremenom oni postati čvrsti. Sve što trebate učiniti je nakon tjedan ili dva, ovisno o tome koliko često koristite svoj bicikl, ponovo podmazati dijelove i obavezno obrišite višak maziva.

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2020 WD-40 Company