tracking

Vrhunska rješenja za vrt: Učinkovit način čišćenja vrtnog alata

Redovito čišćenje vrtnog alata i učinkovit način čišćenja vrtnog alata neophodno je kako bi se osiguralo da dugo traje i da učinkovito djeluje tijekom svog života. U najmanju ruku, trebali biste pokušati očistiti svoj vrtni alat prije nego što ga odložite za zimsku sezonu. Budući da ovi alati uglavnom ostaju netaknuti tijekom zimskih mjeseci, skloni su oštećenjima od vanjskih elemenata ako ih ne očistite.

Učinkovit način čišćenja vrtnog alata poput oštrica održava ih oštrim, što ih u konačnici čini učinkovitijima i jednostavnijima za rezanje trave. Nadalje, sprječava stvaranje hrđe na alatima i uklanja čestice tla opterećene bolestima.

Međutim, neki vlasnici domova koriste vrtne alate na zaraženim biljkama i nakon toga zaborave očistiti. Kao rezultat toga, komponente biljaka zahvaćenih bolestima ostaju na tim alatima i kasnije zaraze druge biljke, oštećujući ih pritom.

Čišćenje ovih alata na način koji uklanja te klice nije lako za početnike. Samo iskusni vrtlari znaju kako učinkovito očistiti vrtne alate. U ovom članku raspravljamo o učinkovitim načinima čišćenja vrtnog alata.

Učinkovit način čišćenja vrtnog alata

Prvo morate održavati odgovarajuću kolekciju vrtnog alata, što uključuje strojno ulje, krpe, produžne kablove ili punjače baterija i male rezervne dijelove. Kad imate svu potrebnu opremu, pronađite otvoreni prostor i položite sve svoje vrtlarske alate na veliku ceradu.

Nakon toga u potpunosti operite svu vrtlarsku opremu i pobrinite se da na njoj ne ostanu dijelovi poput prašine. Ostavite da se svi alati osuše na otvorenom prostoru prije nego što nastavite s daljnjim koracima.

Nakon toga trebate izoštriti vrtnu opremu. Dostupni su razni specijalizirani alati za oštrenje, ali mnogi se vrtlari dobro snalaze koristeći višenamjensku datoteku.

Kad izoštrite vrtlarske alate, ne zaboravite naoštriti oruđe za kopanje, jer oni čine najveći teret vašeg posla. Oštrenje lopata može olakšati zaoravanje kroz tvrdo glinenu glinu. Te alate možete izoštriti pokretanjem datoteke pod kutom od 45 stupnjeva dva ili tri puta preko ruba.

Istodobno, morate imati na umu da alati zahtijevaju često podmazivanje kako bi bili trajniji. Oprema koja se koristi za obrezivanje najviše koristi od podmazivanja. Povremeno nanesite strojno ulje na ove prunire i utrljajte ga na svaki dio, uključujući vijke i vijke.

Kada zaglavite na teškim mrljama, možete ih upotrijebiti čeličnom vunom sitnog zrna ribanjem na zahvaćeno područje. Nakon toga obrišite čitav alat čistom i suhom krpom kako biste uklonili nečistoću s komponenata.

Imajte na umu da bilo koji alat koji upotrebljavate izravno na biljkama može prenijeti bolesti na druge biljke ako ih učinkovito ne očistite. Oprema poput pile, škare ili škare mora se očistiti izbjeljivačem ili alkoholom prije i nakon što ih upotrebljavate kako biste minimalizirali mogućnost bolesti u vašem vrtu.

Kao vrtlar, morate biti oprezni s drvenim drškama alata jer se lako mogu oštetiti. Trebali biste ih trljati brusnim papirom srednje gustine, a zatim nanijeti laneno ulje kako biste spriječili da vanjski elementi oštete drvo. Nadalje, te dijelove morate skladištiti prije nego što ih spremite.

Na kraju, osigurajte da vaši alati za vrtlarenje dobivaju odgovarajuću njegu i pažnju. Ako ih čuvate u čistom i suhom okruženju, oni duže traju i pomažu vam da učinkovitije njegujete svoj vrt.

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company