tracking

Vodič za zamjenu gumenih brtvi na prozoru automobila

Na starijim automobilima gumene brtve oko prozora i vrata počinju propadati s vremenomČesto se brtva labavi i unutra ulazi zrakPolako se cijela brtva počinje odmotavati i visjetiPonekad se razdvoji od sredinešto vašem automobilu daje neuredan izgledZbog toga bukavoda i prašina ulaze u automobilVjerojatno je to razlog zašto u automobilu stalno osjećate lagani propuh i čujete zvukove. takvom scenarijuljudi često poprskaju malo ljepila i lijepe brtvu natrag u okvirRješenje ovog problema nije ljepilo već sama brtvaGumena brtva je fiksirana na mjesto malom količinom ljepila i jednostavnim pritiskomPoteškoća nastaje kada brtva više nije u istom obliku kao kada je prvi put bila pričvršćena na prozorKako brtva starismanjuje se i počinje se skupljati. To je razlog zašto ljepljenje neće popraviti stvar. Međutim, postoji još jedan način da sami popravite brtvu prozora automobilaGumenu brtvu možete jednostavno zamijeniti samostalno i pomoću WD-40 Specialist silikonskog maziva kako biste osigurali da guma traje dugo. U nastavku donosimo detaljni vodič za zamjenu gumenih brtvi na prozoru automobila: 

Korak #1 

Uklonite Gumu Odvijačem 

Započnite s prozorima otvaranjem vrata vašeg automobila kako biste imali više prostora za kretanjePomoću odvijača s ravnom glavom počnite uklanjati gumu s mjesta na kojem se već raspadaLagano otpustite gumu, a zatim je izvucite rukama. Ako je guma previše mekana, slomit će se na komade u vašim rukama, stog  počnite ponovno strugatiObavezno uklonite svaki komad gumetako da sljedeći korak brtvama pruži dobar finiš. 

Korak #2 

Uklonite Ljepilo Višenamjenskim WD-40 

brtvama možda ostanu ostaci ljepila pa ih prvo uklonite. Za uklanjanje ljepila možete koristiti višenamjenski sprej WD-40. Ovo mazivo posebno je stvoreno za čišćenje svih vrsta površina i sprječava ulazak vlageNakon nanošenja mazivapovršinu obrišite krpomJoš jednom nanesite mazivo i energično ga trljajte dok ne osjetite da je metal dovoljno čistObrišite preostale ostatke papirnatim ručnicima. 

Korak #3 

Pjeskarenje Metala 

Da biste ljepilu osigurali čistu i ravnu površinutako da se guma pravilno zalijepi, sljedeći je korak temeljito pjeskarenje metala. Upotrijebite sitnozrnat brusni papir i počnite trljati u krugovePokušajte zadržati svoje pokrete na brtvama ili ćete pokvariti izgled automobilaOvaj korak omogućuje vam da stvorite površinu koja nema grudice i dovoljno glatku da se guma u brtvama besprijekorno smjesti. 

Korak #4 

Nanesite Novo Ljepilo 

Izolacijsko ljepilo za uklanjanje koristi se za spajanje gume s metalomPrije nego što položite ljepilo u brtveizrežite gumu i postavite je u prozor. Kada osjetite da će uz lagani pritisak guma lijepo prionutitek tada nanesite ljepilo. brtvu položite tanki sloj ljepila i kap ljepila u unutrašnjost gume. 

Korak #5 

Stavite Nove Gumene Brtve 

Dajte ljepilu pet do deset minuta da otvrdne, a zatim počnite polagati gumu od jednog kuta i lagano pritiščite do drugog kutaProvjerite da nema praznina između njih i ne rastežite gumu. 

Kada je guma na mjestupritisnite cijelu traku još jednom kako biste osigurali da se guma čvrsto vezala za metal. 

Korak #6 

Zaštitite Gumu s WD-40 Specijalnim Silikonskim Mazivom 

Kad završite s postavljanjem gumene brtvevrijeme je da osigurate da neće korodirati lako kao prošla. WD-40 Specialist silikonsko maziv  pomaže u očuvanju gumenih komponentiMazivo može podnijeti temperaturu od -35 ° C do + 200 ° C. Mazivo štiti gumene dijelove od privlačenja prašine i sprječava vlagu. 

Dajte gumenim brtvama najmanje sat vremena da se pravilno slegnu, a zatim nanesite mazivoKoristeći smart straw pokrijte kutove i slojeve tako da prodre duboko. Jedan premaz ovog silikonskog maziva dugotrajno može održati meke i čvrste brtve prozora vašeg automobila. 

Pogreške Koje Treba Izbjegavati Kod Izmjene Brtvi Prozora 

  • Neki automobili imaju plastične umetke na vratima koji imaju iglice. Bez odgovarajućeg podmazivanjaove igle lako korodiraju i olabavljuju gumuDakle, ne zaboravite zamijeniti ove igle 
  • Većina gumenih brtvi je u obliku slova L i treba ih postaviti s većom površinom okrenutim prema unutra (to sprečava da voda ulazi u automobil)) 
  • Ne zatvarajte vrata odmah nakon nanošenja gumene brtvePustite da prođe barem sat vremena prije nego što odete s automobilom na vožnju 
  • Nemojte koristiti odvijač za utiskivanje u gumuAlat za vjetrobransko staklo će napraviti mnogo bolji posaojer se šiljasti kraj lako uklapa između gume i okvira 

Slijedite ovih šest koraka i jednostavno možete zamijeniti gumene brtve na prozorima i vratima automobila bez plaćanja velikih iznosa novcaSilikonsko mazivo WD-40 Specialist zadržati će gumu na mjestu i zaštititi je od prašine. S jednim premazom ovog maziva, ne morate brinuti ni za kakva oštećenja šest mjeseci. 

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company