tracking

Vodič za održavanje bicikla

Tko ne voli uzbudljive vožnje biciklom? Međutim, kada je riječ o vašem biciklu, činjenica je da je redovito održavanje bicikla od vitalnog značaja kako bi to uzbuđenje trajalo godinama. Evo nekoliko stvari za razmisliti kad je u pitanju održavanje bicikla:

 

1. Redovito čistite

Jedna od najvažnijih stvari za održavanje bicikla je osigurati redovito čišćenje. Moglo bi zvučati dosadno, ali to je istina: redovito održavanje veliki je korak ako želite da je vaš bicikl u tip-top formi… uvijek. Zašto? Zato jer ako ne čistite bicikl redovito, prljavština će se ukorijeniti na njegovoj površini. Isprva će imati negativan efekt na izgled i boje bicikle, no tijekom vremena, negativno će utjecati i na njegovu izvedbu. Također, zbog tvrdokorne prljavštine vaš bicikl postaje skloniji koroziji.

Ako mislite da vam je potreban komplet za čišćenje vašeg bicikla, pogriješili ste. Sve što trebate je spužva i kanta vode sa sapunicom. Iako, ako želite ulagati više u svoj bicikl isprobajte WD-40 Bike Čistač. Nakon što uklonite blato i sl. s bicikla, isperite ga s WD-40 Bike Čistačem, a zatim isperite vodom. Možda ćete morati ponoviti na tvrdokornoj prljavštini.

Za zaštitu metalnih dijelova bicikla od hrđe, poprskajte ih s WD-40. Premaz WD-40 pomoći će zaštititi od korozije!

 

2. Napunite svoje gume

Važno je i osigurati da su gume vašeg bicikla uvijek optimalno napuhane. Zašto je to važno? To je zato što ako su slabo napuhane, rizik od bušenja je višestruk, a ne biste željeli da se to dogodi, zar ne? Postoji niz mogućnosti kad je u pitanju napuhavanje guma – uključujući upotrebu ručne pumpe – ali najbolja za ovaj posao je stojeća pumpa s manometrom. Jedna od najvećih prednosti korištenja takve pumpe za napuhavanje guma leži u tome kako možete kontrolirati točnu količinu zraka koja se preporučuje za vašu gumu – ništa više i ništa manje. Možete ju nabaviti u bilo kojem dućanu s biciklističkom opremom. Uvijek dovoljno napuhane gume za bicikle bitne su za produžetak životnog vijeka vaših guma.

 

3. Obratite pozornost na svoje kočnice

Neki misle da je brzina jedino bitno kada se radi o njihovim biciklima. Pa, to nije baš tako, jer uz veliku brzinu dolazi i veća odgovornost: morate biti u mogućnosti i zadržati kontrolu. A što znači kontrolirati brzinu? To znači da morate osigurati da se možete zaustaviti kad god je to potrebno, bez obzira na brzinu kojom ćete možda ići. To je razlog zašto je toliko važno da održavate vaše kočnice u vrhunskom stanju. Prva stvar koju trebate osigurati je da vaš bicikl nema istrošene kočione pločice. Zašto? Pa, jednostavno zato što nema razlike između istrošenih kočionih pločica i beskorisnih kočionih pločica. Stoga, ako su kočione pločice istrošene, odmah ih zamijenite.

Još jedna stvar za koju se morate pobrinuti da vaše kočnice čvrsto prianjaju. Što to znači? Pa, to znači da ako vam kočnice postanu trome, onda ih trebate stegnuti. To možete učiniti na nekoliko načina, no najjednostavniji postupak je zakretanje zatezača sajle pomoću ručice kočnice. Zapamtite, vaše kočnice moraju biti u savršenom stanju. Vaš život ovisi o tome!

 

4. Lanac bicikla

Lanac je vjerojatno najvažniji dio vašeg bicikla, a ovu titulu zahvaljuje činjenici da o njemu izravno ovisi izvedba vašeg bicikla. Ako je lanac bicikla prljav i ima nakupljene masne naslage, trebate ga odmastiti. A kad je riječ o odmašćivanju lanca bicikla, možete isprobati WD-40 Bike Odmašćivač. Sve što trebate učiniti je obilno poprskati lanac bicikla WD-40 Bike Odmašćivačem. Nakon nekog vremena, temeljito očistite lanac bicikla pomoću zubne četkice. Tako ćete skinuti svu prljavštinu i nečistoće s lanca bicikla. I to je to! Odmašćivanje lanaca za bicikl nikad nije bilo tako lako, zar ne?

Kada završite s tim, preporučujemo vam da na lanac bicikla nanesete sloj lubrikanta. Zašto? Ovaj zadnji korak osigurat će glatki rad vašeg lanca dok vozite bicikl. WD-40 ima niz lubrikanata za bicikle (lubrikant za mokre, suhe te sve uvjete vožnje) kako bi zadovoljio vaše potrebe. Također možete koristiti originalni WD-40 na vašem lancu bicikla kao lubrikant!

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2020 WD-40 Company