tracking

Vodič Korak-po-Korak za čišćenje hrđe s namještaja od kovanog željeza

Postalo je sasvim uobičajeno da izbacujemo namještaj od kovanog željeza čim se na njemu pojavi hrđa. To se često događa nakon vlažne zimske sezone u kojoj je prisutnost zraka, vode i kisika izuzetno velika. To utječe na namještaj i on se počinje raspadati.

Većina ljudi drži namještaj od kovanog željeza na popločanom dijelu dvorišta jer pruža izvrstan izgled. Čišćenje hrđe je bez sumnje težak zadatak, ali samo zato što ne znate pravi način čišćenja, ne znači da trebate bacati namještaj. Umjesto bacanja, isprobajte uradi sam trikove kako biste ga očistili. Danas ćete na tržištu pronaći različita sredstva za čišćenje koja će vam pomoći u čišćenju hrđe. Međutim, ta sredstva imaju kratak vijek trajanja i nakon nekoliko mjeseci namještaj se vraća u isto stanje.

WD-40 je višenamjensko i nekorozivno sredstvo koje pomaže u održavanju stvari bez hrđe. Postoji nekoliko sredstava za kućanstvo koje možete koristiti za uklanjanje hrđe s vašeg namještaja od kovanog željeza. Prije upotrebe WD-40 na namještaju od kovanog željeza, isprobajte ove DIY trikove za uklanjanje hrđe:

Aluminijska Folija i Bijeli Ocat

Bijeli ocat najučinkovitije je sredstvo u domaćinstvu koji se može koristiti za uklanjanje hrđe. Međutim, ova tehnika čišćenja zahtijeva da potopite zahrđalu metalnu površinu u ocat preko noći kako bi se hrđa lako uklonila. Kako ne možete umočiti namještaj u ocat, zahrđale dijelove možete očistiti na drugi način.

Prije svega, raspršite WD-40 na zahrđali dio i obrišite ga krpom da uklonite nečistoću i masnoću. Sada pospite malo octa po namještaju i umočite aluminijsku foliju u ocat. Pročistite zahrđalo područje dok ne vidite da hrđa odlazi. Ovo bi moglo potrajati neko vrijeme jer ćete morati uložiti dosta truda.

Limeta i Sol

Sok limete aktivira kristale soli i smekšava hrđu radi lakšeg uklanjanja. Pospite malo soli na zahrđalo područje, a zatim pospite sokom limete. Dodajte još soli i soka limete i formirajte debeli sloj. Ostavite da se sloj posloži i ostavite ga dva do tri sata. Sada uklonite sol i obrišite površinu. Obavezno je potpuno osušite ili će metal početi oksidirati. Raspršite WD-40 na površinu i premažite cijelo područje. WD-40 je 101 tehnika kada je riječ o tome “Kako očistiti hrđu”. Sprečava vlagu i održava površinu suhom i bez hrđe ako bilo koji dio dođe u dodir s vodom. Ako nemate limete, umjesto toga možete koristiti limun. Limun ima ista svojstva kao i ocat i brzo djeluje protiv hrđe.

Krumpir i Deterdžent za Posuđe

Možda zvuči čudno, ali ovi sastojci zaista djeluju. Koraci za početno čišćenje su isti: Koristite WD-40 za uklanjanje svih zahrđalih površina i provjerite da nema nečistoća.

Zatim prerežite krumpir na pola i preko njega protrljajte sapunicu. Upotrijebite ovaj napola otvoreni krumpir kao sredstvo za ribanje i protrljajte ga po zahrđalim područjima. Za uglove stvorite mješavinu soka od krumpira i deterdženta za posuđe i prelijte po uglovima. Za učinkovitije ribanje ovih područja možete koristiti žičanu četku.

Soda Bikarbona i Voda

Kombinacija sode bikarbone i vode jednaka je soku od limete i soli. Na hrđavim područjima morate stvoriti debeli sloj kako bi se omogućilo djelovanje sode bikarbone. Prvo pospite sodu bikarbonu na hrđu, a zatim je poškropite vodom.

Oksalna Kiselina

Korištenje oksalne kiseline prilično je riskantno, ali uklanja mrlju prilično brzo. Za ovu metodu morate poduzeti određene mjere opreza. Prije uporabe oksalne kiseline nosite gumene rukavice, naočale i kopču za nos. Pokušajte ne udisati pare jer su otrovne. Budući da je namještaj prevelik da bi se u potpunosti prekrio otopinom oksalne kiseline i vode, možete ga uliti u malim količinama i pomoću čelične vune pročistiti područje.

Kao što je već rečeno, razlog zbog kojeg ne možete upotrebljavati ta sredstva za čišćenje namještaja je taj što postoji mogućnost da se namještaj može oštetiti bez mogućnosti za popravak.

Korištenje WD-40 nakon što ste očistili hrđu visoko se preporučuje jer je to visokokvalitetno sredstvo za višestruku upotrebu koje nudi nekoliko prednosti prilikom čišćenje hrđe.

Ovi savjeti kako očistiti hrđu mogu se koristiti svaki put. Uz pomoć WD-40 možete biti sigurni da će se hrđa svesti na minimum. WD-40 nudi tri prednosti kada je u pitanju držanje hrđe dalje od površine. Nakon što očistite hrđu, možete koristiti WD-40 za sljedeće stvari:

Podmazujte Dijelove Sklone Hrđanju

Dijelovi namještaja koji se zaglave – poput nogu stola – mogu se lako otpustiti. Održava ih dobro podmazanim i u radnom stanju svaki put kada ih otvorite.

Prodire U Hrđave Dijelove

Ako su se nasloni za ruku zaglavili, možete nanijeti WD-40 pomoću smart strawa. Za nekoliko minuta razdvojit će se.

Uklanja Vlagu

Uzrok hrđe broj jedan su voda i zrak. Kada oni napadnu namještaj od kovanog željeza, hrđa se brzo nakuplja. Možete je nanijeti na namještaj i brzo će se osušiti. Osim toga, spriječit će vodu da stvara hrđu najmanje šest mjeseci.

Dakle, sljedeći put kada na svom namještaju vidite čak i malo hrđe, pomoću ovih trikova i WD-40 uklonite hrđu i spriječite njezino pojavljivanje.

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2020 WD-40 Company