tracking

Uradite sami: Zašto je tako važno brinuti se o svojoj kosilici

Zašto su kosilice važne?

Kosilice su važan dio opreme u našim kućama. Pomažu nam u održavanju vizualne privlačnosti naših kuća i održavaju ih urednim. Najbolji dio posjedovanja kosilice je da održavanje okućnice i to što možete sve uraditi sami.

Šišanje trave s vremena na vrijeme je jednostavan i zabavan posao. Međutim, održavanje kosilice nije. Većina vlasnika kuća nakon svake upotrebe zaboravlja na kosilicu. Ovo nije samo štetno za komponente stroja, već značajno smanjuje njegov vijek trajanja.

Loše održavana kosilica mogla bi se zaustaviti usred posla. Ne samo to. Također se može pokvariti na neki način, da se više nikada ne može popraviti.

Da biste uradili sami održavanje kosilice, morate biti svjesni sljedećeg

Danas ćemo vam pomoći s vašom kosilicom tako što ćete joj produžiti vijek trajanja.

Vaša kosilica mora biti pravilno očišćena. Morate se redovito pridržavati ovih postupaka čišćenja. Ostatak trave ili drugog korova treba očistiti odjednom. Štoviše, ako nemaju travu oko lopatica one će moći postići potpune performanse i učinkovitost.

Nakon svake upotrebe vrećicu morate izvaditi i isprazniti. Nadalje, vrećicu treba temeljito očistiti nakon svake uporabe. Trava koja se nalazi u vrećici za kosilicu može kasnije uzrokovati probleme.

Sljedeće je važno da provjerite sve matice i vijke kako biste osigurali da se ništa nije raspalo. Gubitkom vijaka i matica možete kosilicu uništiti u cjelini i uzrokovati gubitak dijelova. Provjerite da li ispravno radi i da li je sve sigurno prije upotrebe. To lako možete učiniti i sami.

Ako su noževi tupi, neće se pravilno rezati. Stoga trebate provjeriti oštrinu i točnost. Također je važno da poduzmete mjere opreza kod lopatica. Odnesite kosilicu profesionalcu ako to ne možete sami.

Prije nego što to učinite sami, trebali biste proučiti priručnik koji dolazi s kosilicama. Može biti od velike pomoći u slučaju kvara.

Kosilice vam pomažu u održavanju travnjaka u dobrom stanju. Kao i svaka druga oprema, kosilice također trebaju redoviti popravak i održavanje. Uz redovitu brigu mogu duže trajati.

Što biste trebali upotrijebiti za pomoć?

Za čišćenje i zaštitu od hrđe koristite WD-40. WD-40 pomoći će uklanjanju izrezane trave zalijepljene za vašu kosilicu i podmazat će je istovremeno!

Pogledajte našu web stranicu za više informacija, bilo da se radi o savjetima i trikovima ili samo želite saznati više o našim proizvodima, a sve to možete pronaći ovdje.

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2020 WD-40 Company