tracking

Kompletan vodič za čišćenje i održavanje unutrašnjosti automobila

 

Budimo realni , automobili zahtijevaju dosta truda. Koristimo ih za putovanja na posao, potrebni su nam za obavljanje raznih poslova, za vožnju djece u školu i mnoštvo drugih zadataka. Svakodnevnim korištenjem automobila realno je očekivati da će se ponekad pojaviti problemi. Od svjećica, filtera za ulje, laka i presvlaka; neophodno je stalno biti na oprezu ako želite zadržati izgled i vozno stanje vašeg automobila u vrhunskom stanju.

Iako većinom dovoljno dobro održavamo naše automobile, jedan dio često zanemarujemo, a to je unutrašnjost automobila. Toliko je puno materijala na koje moramo obratiti pažnju: koža, plastika, drvo i folija, sve one rupe i prorezi do kojih nije lako doprijeti. Uz sve to, posao održavanja unutrašnjosti vašeg automobila može izgledati kao težak zadatak. No, uz stalni protok prometa na vašim sjedalima i tepisima, prašina, prljavština, smeće i ostale nakupine brzo se nakupljaju. Prevencija je ovdje definitivno najbolji lijek, stoga smo sastavili ovaj zgodan vodič koji će vam pomoći u čišćenju unutrašnjosti automobila.

Napravite raspored čišćenja

Najbolji način održavanja unutrašnjosti vašeg automobila je podijeliti posao na nekoliko različitih termina čišćenja; tjednog čišćenja, mjesečne detaljne sesije i tromjesečne inspekcije. Prva se sastoji od brisanja svih čvrstih površina i uključuje uklanjanje svog smeća i nečistoća sa sjedala i pretinaca. Detaljnija mjesečna sesija uključuje poliranje i preventivnu njegu; i konačno, tromjesečna inspekcija obuhvaća sve gore navedene korake s dodatnom zaštitom i njegom.

Tjedno čišćenje

Kontrolna ploča i konzola

Započnimo čišćenje unutrašnjosti automobila s površinama koje su vam najdostupnije čim uđete u automobil. To su nadzorna ploča i konzola. Ove površine automobila redovito su izložene UV zrakama, koji uzrokuju izbljeđivanje i skidanje boje, stoga biste na to trebali obratiti dodatnu pozornost. Srećom, ova su područja prilično jednostavna za čišćenje, samo nabavite spužvicu, mekanu krpu od mikrovlakana, sredstvo za unutarnje čišćenje i WD-40.

  • Umjesto da prskate izravno na vinil i sve namočite, nanesite sredstvo za čišćenje izravno na spužvu i pričekajte da se tekućina upije. Zatim temeljito obrišite kontrolnu ploču, a nakon toga pažljivo očistite konzolu pazeći da ne oštetite neke pokretne dijelove.
  • Nakon toga, ostavite da sredstvo za čišćenje unutrašnjosti nekoliko minuta odstoji, tako će se očistiti dobar dio nakupljene prljavštine. Sada možete obrisati površinu krpom.
  • Za završni dio i poliranje, pošpricajte malo WD-40 na krpu i još jednom prebrišite kontrolnu ploču i konzolu. Djelovat će kao brtvilo i zaštititi vašu kontrolnu ploču protiv nakupljanja prašine u budućnosti; to će također dodati malo dodatnog sjaja vašem automobilu.

Tapecirung

Sjedala i podne obloge će se vjerojatno biti na udaru kako od vas tako i vaših putnika, stoga će oni definitivno biti sastavni dio rasporeda čišćenja unutrašnjosti vašeg automobila. Još jednom će vam trebati meka krpa od mikrovlakana, odgovarajuće sredstvo za čišćenje (sredstvo za čišćenje kože / sredstvo za čišćenje tkanina).

  • Počnite primjenom sredstva za čišćenje materijala na tkaninu; pustite da tkanina upije sredstvo.
  • Naravno, prvo ćete morati očistiti sve omote, plastiku ili drugo nakupljeno smeće.
  • Započnite brisanjem sjedala, usredotočite se na područja na kojima je velika vjerojatnost za nakupljanje smeća i mrvica; između nogu i područja uz držače za čaše.
  • Izvucite podne obloge i dobro ih protresite vani kako biste istresli prljavštinu, dlake i ostalo smeće. Upotrijebite četku ako ima prljavštine koja teže uklanja.

Paneli vrata i okviri

Ove dijelove automobila lako možete čistiti mekom krpom i WD-40. Ako imate puno plastičnih elemenata u dizajnu vrata, možete ih očistiti četkicom za zube i jačim sredstvom za čišćenje, iako to možete ostaviti za mjesečno čišćenje.

Započnite s izbacivanjem zaostalog otpada u kontejnere za odlaganje. Zatim jednostavno nanesite svoj WD-40 na krpu i obrišite cijele površine vrata, dodajte malu količinu maziva u okvire vrata kako biste spriječili lijepljenje.

Mjesečna provjera

Tijekom mjesečnog detaljnog čišćenja unutrašnjosti automobila, slijedite sve gore navedene korake uz neke dodatke.

Usisavanje

Prije nego što počnete ribati sve čvrste površine, trebali biste temeljito usisati prostor. Bilo koji obični usisavač u vašem kućanstvu će poslužiti, no trebali ste priključiti odgovarajuće nastavke prije nego što krenete s poslom. Četka i nastavak za utore važni su zbog teško pristupačnih područja i svih onih malih dlačica, posebno ako imate kućne ljubimce koje vozite u automobilu.

Nastavak za utore trebao bi se koristiti oko svih onih kuteva i rešetki do kojih teško doprijeti krpom. Kada usisavate tepih, primijenite malo jaču silu kako biste se riješili tvrdoglave prljavštine i prašine.

Za osjetljivija područja kao što su konzola, vjetrobran i ventilacijski otvori, četkica će vrlo dobro poslužiti. Ako želite, još možete dodatno iščetkati malom četkom.

Unutarnji dio prozora

Dobro sredstvo za čišćenje stakla i vašu pouzdanu krpa od mikrovlakana treba koristiti na svim unutarnjim prozorima. Obavezno nanesite sredstvo za čišćenje na krpu umjesto na staklo kako biste izbjegli nakupljanje ostataka. Sredstva za čišćenje na bazi amonijaka oštećuju zatamnjena stakla, stoga pripazite ako neki od ovih proizvoda koristite za čišćenje vašeg automobila..

Uklanjanje neugodnih mirisa

Kako bi vaš automobil mirisao svježe kao onog dana kada ste ga kupili, pokušajte s mirisom u spreju ili voskom. Nanesite ga na sve dostupne čvrste površine prije brisanje i tako ćete uživati u osvježavajućem mirisu, bez obzira jesu li prozori podignuti ili spušteni!

Tromjesečna procjena

Ako ste do sada pratili ovaj vodič za čišćenje unutrašnjosti automobila, u ovom trenutku ne postoji više ništa što biste trebali učiniti. Nakon što ste obavili redovito čišćenje unutrašnjosti, jednostavno još jednom provjerite sva vrata i gumbe na konzoli. Provjerite postoje li pukotine ili neispravni prekidači. Dodajte gumenu zaštitu kako biste se zaštitili od pukotina koje mogu uzrokovati ispadanje gumbova.

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company