tracking

Jednostavni savjeti i trikovi za uklanjanje mrlja na ogledalu

Kapljice vode na ogledalima su neugodnosti s kojima smo se svi suočili više puta. Ako ih se pravilno ne ukloni, na ogledalu ostavljaju vidljive mrlje. Bez obzira gdje živite, naići ćete na mrlje na vašim kupaonskim ogledalima, vjetrobranu automobila i kućnim prozorima. Ako ih ne očistite na pravi način i na vrijeme, one postaju neuklonjive, ostavljajući vaše staklo beskorisnim. Dostupna su različita sredstva za  uklanjanje mrlja i čišćenje ogledala. Ako tražite odgovore za uklanjanje mrlja s vaših stakala i ogledala, pročitajte ove jednostavne savjete.

Uklanjanje mrlja s ogledala

Prozori i ogledala u kuhinji i kupaonici najčešća su mjesta gdje nastaju mrlje jer kapljice vode iz sudopera lako mogu poprskati vaša stakla. Postoje mnoge tehnike za uklanjanje kapljica koje se kasnije pretvore u ružne mrlje, no ako je voda tvrda, neće sve metode djelovati. Morali bi čistiti svaki put kad koristite umivaonik, a nitko nema vremena za to. Evo nekoliko koraka koje možete slijediti za uklanjanje mrlja s ogledala i prozora da izgledaju poput novih:

Korak 1: Napravite mješavinu od 50% octa i 50% vode. Najbolja opcija je uzeti vodu s manje minerala.

Korak 2: Uzmite ručnik i uronite ga u mješavinu. Dobro prebrišite pazeći pritom da je ručnik vlažan.

Korak 3: Za tvrdokornije mrlje, pritisnite ručnik na tom području na nekoliko minuta. Kiselost octa pomoći će u omekšavanju minerala tvrde vode, što će olakšati uklanjanje mrlja. Također možete prekriti staklo mokrim ručnikom dok se mrlje ne uklone.

Ako ne želite probati gore navedene postupke, možete koristiti WD-40 jer učinkovito uklanja mrlje sa ogledala. On je učinkovit sprej za čišćenje ogledala i uklanjanje mrlja i učinit će da vaše ogledalo izgleda poput novog.

Uklanjanje mrlja s velikog stakla ili prozora

Postoje i druga područja gdje mogu nastati mrlje od vode kao što su tuš kabine. Za veće površine poput ovih,  potrošili biste previše vremena slijedeći prethodno navedene upute. Slijedite ove upute za čišćenje većih površina:

Korak 1: Pripremite mješavinu od 50% vode i 50% octa. Uzmite plastičnu bočicu za prskanje i ulijte mješavinu u nju.

Korak 2: Poprskajte mješavinu na sva područja s vodenim mrljama. Koristite ručnik kojim ćete utrljati mješavinu na površine s mrljama.

Korak 3: Temeljito isperite staklo i uklonite višak vode pomoću spužve. Nakon toga, prebrišite područje suhom krpom.

Korak 4: Za tvrdokornije mrlje, možete upotrijebiti staru četkicu za zube. Čvrsto četkajte područja dok ne uklonite mrlje.

Još savjeta i trikova

Slijedi popis testiranih metoda za uklanjanje mrlja sa stakala i ogledala. Ova sredstva za čišćenje pomažu pri uklanjanju mrlja ostavljajući vaša ogledala i prozore blistavo čistima.

WD-40: WD-40 je odličan kada se radi o čišćenju ogledala i uklanjanju mrlja. Jednostavno se koristi , a sve što morate učiniti jest poprskati tekućinu na zahvaćeno područje i nakon toga prebrisati čistom krpom. Ostavit će vaša stakla na prozorima i ogledalima blistavima i čistima. Omogućuje lagano i brzo uklanjanje mrlja reakcijom na vodene minerale i uklanjajući njihove spojeve.

Čisti bijeli ocat:

Ako se na vašem ogledalu nalaze tvrdokornije mrlje, možete koristiti čisti bijeli ocat kako biste ih uklonili. Raspršite ocat na staklo ili nanesite na ručnik i njime prebrišite staklo. Kod čišćenja koristite rukavice kako biste se zaštitili od kiseline octa.

Limunov sok:

Sok od limuna također se koristi za uklanjanje mrlja sa ogledala zbog svoje kiselosti. Pomiješajte sok od limuna s vodom i upotrijebite tekućinu kako biste uklonili mrlje sa stakla.

Soda bikarbona:

To je izvrsno sredstvo za čišćenje. Napravite mješavinu vode i sode bikarbone i nanesite ju na zahvaćena područja ogledala ili stakla. Ostavite da stoji oko pola sata, a zatim prebrišite mokrim ručnikom i temeljito isperite. Vaše ogledalo izgledat će kao novo.

Medicinski alkohol:

Medicinski alkohol također je koristan za uklanjanje mrlja sa stakla vašeg ogledala. Uzmite malo alkohola i pomiješajte ga s vodom. Koristite ovu tekućinu za čišćenje prozora. Djelotvoran je za mrlje srednjeg intenziteta i izvrstan izbor u čišćenju prozora i ogledala.

Deterdžent za pranje posuđa:

Jednostavna mješavina deterdženta za pranje posuđa i vode također se može koristiti za čišćenje mrlja na staklima i ogledalima. 

Koristite amonijak:

Napravite mješavinu amonijaka i vode, namočite ručnik i koristite mješavinu kako biste očistili mrlje na zrcalima i staklima. Važno je nositi zaštitne rukavice kada koristite amonijak jer može uzrokovati ozbiljnije ozljede. Također može uzrokovati iritaciju kože,  zato budite oprezni pri rukovanju s njim.

Ovi jednostavni savjeti mogu se koristiti za čišćenje mrlja sa ogledala. Naš favorit proizvod kada je riječ o čišćenju zrcala i uklanjanju mrlja je WD-40 jer je jednostavan za korištenje, brz i ostvaruje izvrsne rezultate.

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2020 WD-40 Company