tracking

Što znači naziv WD-40®?

Najpoznatiji je višenamjenski sprej na svijetu i svi ga prepoznajemo. Ipak ste se sigurno nekad pitali što točno znači naziv WD-40?

WD-40® doslovno označava istiskanje vode (Water Displacement), a broj označava formulu dobivenu iz 40. puta. To je ime proizašlo iz laboratorijske knjige kemičara Norma Larsena koji je izumio WD-40 1953. godine. Norm je pokušavao sastaviti kemijsku formulu tekućine koja bi sprječavala nastanak korozije – zadatak koji je imao za cilj istiskivanje vode s površine na koju se nanese tekućina. Normova upornost se isplatila se kada je iz 40. pokušaja usavršio formulu, a od tuda i naziv WD-40.

Što sve WD-40 višenamjenski proizvod radi?

WD-40® VIŠENAMJENSKI PROIZVOD IMA 5 GLAVNIH FUNCKIJA:

PODMAZUJE: Sastojci za podmazivanje su široko rašireni i zadržavaju se na svim pokretnim dijelovima.

PENETRIRA: WD-40® višenamjenski proizvod oslobađa metal od hrđe i odglavljuje zaglavljene, slijepljene ili hrđave metalne dijelove.

ŠTITI: Proizvod štiti metalne površine od vlage i drugih korozivnih elemenata sastojcima za zaštitu od korozije .

UKLANJA: WD-40® prodire u prljavštine, talog i masnoću. Koristite ga kako bi uklonili talog na alatima, opremi i vozilima. WD-40® višenamjenski proizvod u tekućem stanju (npr. u kanistru) također uklanja ljepila i omogućuje brzo uklanjanje ostataka ljepljivog materijala.

UKLANJA VLAGU: Zato što istiskuje vlagu, WD-40® višenamjenski proizvod brzo suši električne sustave te sprječava kratke spojeve izazvane vlagom.

Koji su sastojci WD-40 višenamjenskog proizvoda?

WD-40 višenamjenski proizvod je svestrano rješenje za uporabu u kući, garaži ili tvornici. To je složena mješavina mazivih ulja, aditiva za performansu, površinskih aktivnih tvari i otapala, kombiniranih za podmazivanja, penetraciju, uklanjanje vode, čišćenja i zaštitu od korozije na različitim metalnim površinama. Ne možemo vam stvarno reći što je unutra, jer to je naša najveća tajna, međutim, možemo vam reći što ona ne sadrži. WD-40 ne sadrži riblje ulje. Ne sadrži kancerogene, teratogene ili mutagene tvari. Ne sadrži teške metale. Ne sadrži nikakve visokorizične tvari. Također ne sadrži bilo kakav silikon, ni kiseline. Sadrži CO2 potisni plin (umjesto LPG-a), stoga dobivate više proizvoda u svakom spremniku.

Koji je rok trajanja WD-40 višenamjenskog proizvoda?

WD-40® je proizvod ustrajne prirode koji je dizajniran i proizveden sa visokim stupnjem tehničkih specifikacija. Proizvod bi trebao biti učinkovit na gotovo neodređeno vrijeme. Ipak, na stvarnu izvedbu utječe dugovječnost mehaničkih dijelova kao što su sklopovi ventila na limenkama aerosola. Kao takav, rok trajanja smatra se 5 godina od datuma proizvodnje; no, proizvod će se često raspršivati i raditi znatno duže. WD-40® treba držati između 4 i 54 stupnjeva Celzija, i uvijek protresti prije upotrebe.

 

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company