tracking

Spriječite tegle za cvijeće da se zalijepe u spremištu

Je li vam se ikada dogodilo da u spremištu u vrtu tijekom sezone sadnje otkrijete da su se vaše tegle za cvijeće zalijepile jedna za drugu? Ne samo da ste izgubili previše vremena razdvajajući ih – što je prilično odgodilo proces sadnje, nego ste morali i počistiti nered od tegli slomljenih dok ste ih pokušali odvojiti. Pa, postoji način da spriječite da se tegle za cvijeće ne lijepe u spremištu – zato pokušajte slijediti ovaj vodič.

Spriječite tegle za cvijeće da se zalijepe u spremištu – Metoda br.1: Gumeni čekić

Da spriječite tegle za cvijeće da se zalijepe u spremištu, stavite ih na njihovu bočnu stranu. Nakon toga, prekrijte ih debelim ručnikom ili dekom kako ne bi došlo do pucanja. Sada lagano tapkajte po teglama gumenim čekićem ili batom i pokušajte ne koristiti preveliku silu. Nježni udarci bit će dovoljni za odvajanje tegli. Nakon što to učinite, možete ukloniti ručnik i pokušati odvojiti tegle rukom.

Metoda br.2: Zamrzivač

Ovdje ćete morati staviti zalijepljene tegle u svoj zamrzivač na oko 15 minuta. Tegle od terakote i mnoge druge tegle za cvijeće znaju se skupiti na hladnim temperaturama. Stoga će izlaganje hladnim temperaturama tijekom 15 minuta biti dovoljno da popuste; omogućujući vam da ih lako razdvojite. Međutim, pripazite da tegle ne ostavljate predugo u zamrzivaču. To je zato što kad se tegle potpuno smrznu, često se pojave pukotine.

Metoda br.3: Vruća i hladna voda

Kod ove metode prvo ćete morati prekriti odvodnu rupu unutarnje tegle pomoću primjerice izolacijske trake ili nečega što je može u potpunosti začepiti. Sada počnite puniti unutarnju teglu ledenom vodom, a vanjsku trebate postaviti u sudoper pun vruće vode. Razlike u temperaturi omogućit će da se unutarnja i vanjska tegla stegnu i prošire. Kao rezultat toga, moći ćete odvojiti tegle.

Metoda br.4: Upotrijebite WD-40

Možda kod kuće imate pri ruci limenku WD-40. Ako ne, razmislite o tome da ju nabavite. Sve što trebate je raspršiti WD-40 na mjesto gdje su se tegle zaglavile. Obavezno poprskajte po čitavoj zalijepljenoj površini. Nakon što to učinite, pokušajte obje tegle lagano povući.

Vjerojatno ne možete promijeniti način spremanja tegli. Ono što možete učiniti je imati na umu sve ove korisne savjete i izbjeći lomljenje tegli svaki put kada planirate sadnju u svom vrtu ili balkonu.

 

Upotrebe prikazane i opisane za WD-40 proizvod za višestruku upotrebu korisnici su dali tvrtki WD-40. Tvrtka WD-40 nije testirala ove uporabe i ne predstavljaju preporuku za korištenje tvrtke WD-40. Treba koristiti zdrav razum kad god koristite proizvode tvrtke WD-40. Uvijek slijedite upute i pripazite na sva upozorenja ispisana na ambalaži.

Pogledajte našu web stranicu za više informacija, bilo da se radi o njezinim savjetima i trikovima ili samo želite saznati više o našim proizvodima, a sve to možete pronaći ovdje.

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2020 WD-40 Company