tracking

Šest trikova za čišćenje automobila – perite kao profesionalac

Ugledate novi automobil kako prolazi pored vas na cesti i mislite si: “Stvarno bih trebao oprati svoj automobil”. Ne brinite, svi smo to iskusili. Da, čišćenje automobila djeluje kao sitnica, ali jeste li ikad pomislili zašto se tako lako okupati i istuširati, a kad je vrijeme za auto, uvijek odgađate. Pranje automobila u autopraonici može biti vrlo skupo i ne radimo to svi svaki mjesec. Zamislite svu tu prljavštinu koja se nakupila na vašem automobilu i koju usput ne možete vidjeti kako uništava ljepotu auta.

Čišćenje unutrašnjosti automobila prilično je jednostavno, jer sve što trebate učiniti jest obrisati mokrom krpom i nanijeti vosak. Što se tiče tepiha, ako ga je mogue ukloniti, možete ga oprati deterdžentom i usisavati ostatak područja. Međutim, ako govorimo o njegovoj vanjštini, potreban je drugačiji pristup. Pripremite se na prljav i mokar posao.

Za čišćenje automobila ne trebaju vam neki fantastični proizvodi. Možda će vas primamiti polica trgovina obložena posebnim otapalima, maramicama i četkicama, ali razmislite – trebam li to zapravo? Ne, jer ću vam reći nekoliko tajnih trikova za pranje koji će vam pomoći u čišćenju automobila u šest jednostavnih koraka.

Korak #1

Isperite Ga Pod Visokim Tlakom Jedna od najvećih grešaka koju većina ljudi čini tijekom čišćenja automobila je ta što za pranje automobila koriste tekućinu za pranje posuđa ili deterdžent. Iako ova maziva mogu ukloniti prljavštinu, ona također uklanja vosak i ostavlja boju osjetljivom na hrđu. Dakle, kupite bilo koju tekućinu za pranje automobila i utrljajte je u krpu. Umjesto da sapun očistite kantama s vodom, upotrijebite crijevo i isperite pod visokim pritiskom. Ovo će ukloniti tvrdokornu prljavštinu zaglavljenu u naplatcima.

Korak #2

Uklanjanje Prljavštine iz Ogrebotina Nakon što automobilu oslobodite od prljavštine, vidjet ćete oksidaciju i ogrebotine na boji. Kad se vaš automobil kreće velikom brzinom, recimo 100 km /h, čestice u zraku zaglave se na otvorenoj površini, što daje hrđi mjesto za skrivanje. Iako pranje uklanja prljavštinu, ostaje mrlja. Za ovaj korak potreban vam je kit. “Kitanje” je postupak u kojem za čišćenje ovih ogrebotina koristite glinu i maziva.

Pritisnite kit u dlan i raspršite mazivo po njemu. Sada ga trljajte po ogrebotinama. To će ukloniti zadnji vosak i vratiti glatkoću boje. Što su dublje ogrebotine, veći ćete broj puta morati upotrijebiti novi komad kita i svježi sprej maziva. Kit sive boje pokazatelj je uklanjanja prljavštine.

Korak #3

Koristite Sredstvo za Čišćenje Automobila Ako vam je “kitanje” prekomplicirano jer vaš automobil ima previše ogrebotina, alternativna opcija je korištenje WD-40. WD-40 može vam pomoći pri čišćenju automobila. Zajedno s čišćenjem prljavštine i ulja s površine automobila, koristi se i za otpuštanje matica i vijaka i sprječavanje hrđe metalnih dijelova. Jednim raspršivanjem ovog maziva možete ne samo očistiti površinu automobila, već je zaštititi od korozije. Samo prskajte po ogrebotinama i prašinu uklonite čeličnom vunom. Raspršite drugi sloj premaza i ostavite da se osuši. To će spriječiti da se čestice prljavštine i hrđe pričvršćuju na površinu automobila tokom šest mjeseci.

Korak #4

Poliranje Poliranje se prilično razlikuje od nanošenja voska. Iako je ovaj korak izborni, sa površine automobila mogu se ukloniti lakše ogrebotine. Ne treba vam laštilo za ovaj korak. Ulijte malo laka za automobil u spužvu i prebrišite po cijelom automobilu.

Korak #5

Vosak za Zaštitu Ljepote Automobila Nijedno čišćenje automobila nije kompletno bez nanošenja voska. Nanošenje voska štiti automobil od UV zraka i sprječava blijeđenje boje. Također štiti boju automobila od ptičjeg izmeta. Nanesite malu količinu voska na pjenu i utrljajte je kružnim pokretima. Postoje dvije vrste voska – jedan koji daje bijeli sjaj i drugi koji daje sjajni sjaj. Možete odabrati bilo koji, ovisno o boji vašeg automobila.

Korak #6

Čišćenje Prozora Umjesto sprejeva za čišćenje stakla, koristite WD-40. Nakon što ste staklo prali sapunom i obrisali višak vode, nanesite malo WD-40 i utrljajte da uklonite prljavštinu. Obavezno prođite niz cijeli prozor i očistite vrhove stakla

Problem za koji često čujem kod čišćenja automobila jest da ljudi ne mogu ukloniti naljepnice nalijepljene na vjetrobransko staklo. Bez brige, jer WD-40 može i to. Jednostavno ga poprskajte po naljepnici i strpljivo pričekajte neko vrijeme. Kemikalije u mazivu otpustit će naljepnicu i možete je ukloniti plastičnim nožem.

To je to, šest jednostavnih koraka za čišćenje automobila. Ne trebaju vam nikakve skupe zalihe da biste slijedili ovih šest koraka. Sve što će vam trebati je WD-40 mazivo koje će vam pomoći očistiti određene površine za koje ste prije mislili da ih je nemoguće očistiti.

Ovo mazivo je dovoljno snažno da se može koristiti na bilo kojoj površini automobila, uključujući motor. Mazivo nudi šest mjeseci zaštite od prljavštine i hrđe. Sve što trebate jest oprati i premazati automobil jednom mjesečno, a WD-40 će se pobrinuti za ostalo.

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company