tracking

S čime očistiti motornu pilu?

Motorne pile mogu biti vrlo korisne i svestrane. Obično ih koriste vlasnici kuća i profesionalci. Iznenađujuće su postale prilično česte u uporabi, a obzirom da mogu biti opasne, budite vrlo oprezni kada rukujete njima. Čišćenjem svoje motorne pile pomažete im produžiti život. Međutim, da biste to mogli učiniti – morate znati čime očistiti motornu pilu.

Čišćenje različitih dijelova i čime očistiti motornu pilu

  1. Čime čistiti motornu pilu – Očistite spremnik za benzin / gorivo

Prvo osigurajte da je motorna pila isključena.

Pri tome ćete prvo morati ukloniti filtar za gorivo motorne pile izvlačenjem spremnika za benzin prstima. Dalje, spremnik za benzin trebali biste umočiti u jako otapalo kako biste otopili bilo koji oblik jakog onečišćenja.

Nadalje, trebali biste također isprazniti gorivo koje je bilo u spremniku u kojem motorna pila nije bila dulje od 2 mjeseca. Napokon, ovdje se mogu koristiti otapala poput razrjeđivača laka, acetona i toluena.

  1.    Svječica

Ostavite svoju motornu pilu u uspravnom položaju na bilo kojoj ravnoj površini i izvadite njezinu svjećicu iz bilo koje utičnice. Ako na elektrodama svjećice možete uočiti krhke ili suhe crne naslage, uklonite ih. Ako ovo ne pomogne, a svjećica je previše prljava, trebali biste razmotriti zamjenu.

  1. Očistite filtar za zrak

Da biste očistili zračni filtar, morat ćete zaustaviti komponentu za oko 90 stupnjeva. To će ukloniti zračni filtar s lančane pile. Sada naprijed i operite zračni filtar komprimiranim zrakom ili ga čak namočite u toploj i sapunici. Pritom je obavezno osušite prije nego što je vratite natrag u motornu pilu.

  1.     Odvodnik iskre

Ova se komponenta nalazi iza prigušivača i često se začepi zbog dimova iz ispušnih plinova. Da biste ga očistili, morat ćete mu odvijačem odvrnuti vijke i poprskati ga sredstvom za čišćenje kočnica. Ako, pak, mislite da je previše oštećen, bolje ga je zamijeniti.

Savjet za profesionalce: Koristite WD-40 za zaštitu od hrđe i podmazivanje

Ako ne znate čime očistiti motornu pilu, zašto onda ne biste probali neki WD-40? Neki WD-40 mogu vam pomoći podmazati lanac vaše motorne pile. Ne samo da će vam ovaj proizvod pomoći da na najbolji način iskoristite oštrice svoje motorne pile, već će i odbiti sve vrste onečišćenja tijekom duljeg razdoblja. WD-40 također će zaštititi vašu motornu pilu od stvaranja hrđe.

Vaša je motorna pila čista i spremna za sljedeći projekt. Sjetite se da nakon svake uporabe svoju motornu pilu dobro očistite.

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company