tracking

Popravak vrata – savjeti za uklanjanje hrđe s ograde od kovanog željeza

Održavanje ograde od kovanog željeza jedan je od najtežih poslova. Bez obzira na to je li vaša kuća okružena ogradom povezanom sa vratima ili vratima koja se spajaju s vašom ciglanom ogradom, radno opterećenje je dovoljno veliko da možete provesti cijeli dan za čišćenje.

Najvažniji faktor koji morate uzeti u obzir prilikom popravka vrata je „prodiranje u površinu“. Bez nje, na vratima se počne stvarati hrđa, a boja se počinje ljuštiti. Zbog toga je prvo potrebno temeljito ćišćenje kako ne biste morali da ćete morati sve ponoviti nakon mjesec dana. Pravilnim čišćenjem i uz pomoć WD-40 višenamjenskog maziva ne morate brinuti zbog hrđe najmanje šest mjeseci.

Ispod su navedeni alati koji će vam trebati i nekoliko savjeta kako ukloniti hrđu s vrata:

Potrebni Alati

  • Akumulatorska bušilica s nastavkom za četke
  • Okrugla četka
  • Rotacijska žičana četka
  • Četka sa žičanim završetkom (25 mm)
  • Brusni papir

Savjet br. 1

Korištenje Akumulatorske Bušilice i Četki

Savjet broj jedan uključuje upotrebu akumulatorske bušilice i četki za istu. Akumulatorska bušilica će vam pružiti veću slobodu pri kretanju, a različite veličine četki nude vam prednost brzog čišćenja velikih i malih površina.

Započnite s okruglom četkom i uklonite hrđu s vidljivih područja. Izmjenjujte četke za čišćenje teško dostupnih kutova. Nakon uklanjanja boje i hrđe, raspršite WD-40 na vrata i obrišite krpom da uklonite prljavštinu i svo ulje od boje. Ponovo pošpricajte WD-40 i ostavite da se osuši. Sada nanesite svježi sloj boje kako biste vratima dali dodatni sloj zaštite.

Napomena: Možda ste čuli o korištenju octa ili sode bikarbone za uklanjanje hrđe, ali u ovom slučaju će vam ova rješenja za čišćenje oduzeti podosta vremena.

Savjet br. 2

Korištenje Brusnog Papira

Korištenje brusnog papira je brza metoda za popravak vrata. Međutim, zahtijeva puno vremena jer posao obavljate sami. Koristite brusni papir za izravnanje površine vrata. Nakon toga je temeljito istrljajte i uklonite hrđu. Nakon sat ili dva čišćenja, vidjet ćete rupe na vratima. Ispunite ove rupe metalnim punjenjem i nastavite do završnog brušenja. Sada očistite vrata s WD-40 sredstvom i slijedite iste gorespomenute korake.

Bojanje

Ljuštenje boje je čest razlog nastanka hrđe. Za zaštitu vrata možete koristiti klasičnu boju za metal ili boju za primjenu direktno na hrđu. Nakon što su vrata očišćena od hrđe, nanesite tanki sloj razrijeđene boje i moći ćete jasnije vidjeti preostalu hrđu.

Primjena Boje za Metal

Prvo vrata premažite temeljnim premazom koji inhibira hrđu. Obavezno prekrijte rupe bojom i temeljnim premazom. Koristite četkicu za zube kako biste temeljito prekrili rupe i na kraju nanesite debeli premaz glazure na vrh.

Pjeskarenje

Niste sigurni da ovaj posao možete obaviti sami? Tada naručite uslugu pjeskarenja. Iako je ta metoda prilično jednostavna, nije baš jeftina. Tvrtke za čišćenje koriste posebnu opremu za uklanjanje hrđe i osiguravaju da se popravak vrata izvrši na pravi način.

Uvijek možete sami nanijeti WD-40 kao dodatni sloj zaštite kako biste zaustavili povratak hrđe.

Kako Održavati Željeznu Ogradu

Evo nekoliko savjeta pomoću kojih možete osigurati da vaša vrata duže vrijeme budu sigurna od hrđe:

Savjet br. 1

Poduzmite Zaštitne Mjere

Elementi poput vlage i kiše mogu loše utjecati na vrata od kovanog željeza. Za zaštitu možete učiniti nekoliko stvari:

  • Nanesite sloj voska
  • Prekrijte vrata pokrivačem kada pada kiša
  • Nanesite tanki sloj zaštitnog brtvila
  • Nanesite WD-40 nakon što ste uklonili hrđu

Savjet br . 2

Obojite Vrata

Kao što je već spomenuto, boja pruža dodatni sloj zaštite. Djeluje kao barijera između zraka i željeza. Minimizira oksidaciju i vrata čini privlačnijima.

Savjet br. 3

Očistite Vrata

Ako su vam vrata prevelika, operite ih sredstvom za pranje posuđa i toplom vodom. Pomoću četkice za zube iščetkajte vrata i posušite ih krpom. Nakon toga nanesite lagani sloj WD-40 kako vlaga ne bi ostala na površini.

Savjet br. 4

Redovito Pregledavajte Vrata

Ljuštenje boje, hrđa, pukotine, olabavljeni vijci i otvorene žice (u slučaju električne brave na vratima) su prvih šest stvari na koje biste trebali paziti. U slučaju otvorenih žica, možete raspršiti WD-40 u kutiji. Sprječava iskre zbog vlage i isušuje električni sustav.

Savjet br. 5

Popravite Savijene Dijelove

This Ovo može biti malo izvan vašeg područja rada, ali ako imate let-lampu, to se može vrlo lako učiniti. Jednostavno zagrijte dio vrata koji se savija i ćekićem ga vratite na prvobitno mjesto.

Savjet br. 6

Popravite Područja S Hrđom

Trebate obaviti brzi popravak? Koristite čeličnu vunu za uklanjanje hrđe, raspršite WD-40 kako biste spriječili da se hrđa raširi i za kraj, dodajte boju.

Dakle, evo vam obilje savjeta za uklanjanje hrđe s vrata i sprječavanje njezinog širenja. Za popravak vrata, WD-40 je osnovno mazivo, jer ima mnogo koristi. Ne samo da štiti metal od svih vanjskih elemenata, već i duboko prodire na površinu i sprječava nakupljanje hrđe.

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2020 WD-40 Company