tracking

Popravak kosilice: mali problemi s motorom

Imate li problema s kosilicom? Ono što vam treba je popravak kosilice. Zbog toga biste trebali slijediti ovaj vodič kako bi vam pomogli riješiti neke probleme, pa krenimo odmah u njega .

Vaš motor se neće pokrenuti

Popravak kosilice ne mora biti težak ako imate vodič koji će vam pomoći. Ako vam se motor ne pokreće, samo znajte da se taj problem javlja iz više razloga – pogotovo ako je kosilica bila odbačena u zimskoj sezoni. Prije nego što zaronimo u ono što možda nije u redu s vašom kosilicom, savjetujemo vam da uvijek provjerite je li svjećica uklonjena ili odspojena prije nego što krenete s popravcima naprijed.

Korak 1: Popravak kosilice – gorivo

Jeste li napunili spremnik svježim i novim gorivom? Ako radi na dimove, napunite ga. Ako je pun, provjerite je li zaporni ventil za gorivo otvoren.

Obično su krhotine, prljavština i ustajalo gorivo najčešći razlozi zašto se vaša kosilica neće pokrenuti. Stoga, ako je vaša kosilica bila uskladištena s neočišćenim plinom koji je ostao u spremniku, tada vam se motor neće upaliti, a može čak i oštetiti.

Korak 2: Popravak kosilice – čišćenje karburatora

Karburator vaše kosilice ima zadatak reguliranja goriva i zraka u svom motoru za napajanje opreme. Ako je rasplinjač prljav, kosilica će vjerojatno imati problema s performansama.

Korak 3: Popravak kosilice – provjeravanje svjećice zbog problema s paljenjem

Poznato je da su neispravne, prljave ili odvojene svjećice prilično čest uzrok da se motori ne pokrenu. Treba ih zamijeniti svake druge sezone ili nakon otprilike 25 sati stalne upotrebe.

Pregrijavanje motora

Korak 1: Popravak kosilice – Očistite motor

Ovo je važan korak u sprječavanju zagrijavanja kosilica tijekom uporabe. Naučite kako temeljito i sigurno očistiti svoju kosilicu. Također se možete dočepati WD-40 za popravak kosilice kako biste spriječili da vaša kosilica stvara građevine od hrđe.

Korak 2: Provjera razine ulja

Ako je to slučaj, morate jednostavno dodati svježe ulje u motor. Ako ne znate kako, vjerojatno biste mogli provjeriti upute za uporabu svoje kosilice .

Korak 3: Popravak kosilice – Inspekcija nedostajućih ili slomljenih rashladnih rebara

Ako vam na stroju nedostaju rebra za hlađenje, tada će za popravak kosilice biti potrebno instalirati nove dijelove.

Korak 4: Provjerite smjesu goriva

Iako zvuči prekomplicirano, ovo je prilično lako pregledati. Smjesa zrak-gorivo može se odrediti jednostavnom provjerom stanja rasplinjača kosilice.

Korak 5: Popravak kosilice – ima li nepropusnu brtvu?

Sljedeći čest problem karburatora je taj što može imati nepropusnu brtvu – što rezultira pregrijanim motorom. Ovu brtvu trebat će popraviti stručnjak i ne može se obaviti samostalno.

Uz ove savjete za popravak kosilice moći ćete prilično lako povećati vijek trajanja svoje kosilice. Pritom biste također trebali imati na umu da je sezonsko održavanje vaše kosilice važno.

Savjeti su tu, popravite kosilicu. Isprobajte ovaj vodič i recite nam kako napredujete .

 

Savjeti koji su prikazani i opisani za višenamjenski proizvod WD-40 osigurani su tvrtci WD-40 od sami h korisnika. Ova uporaba nije testirana od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za upotrebu od strane tvrtke WD-40. Treba koristiti zdrav razum kad god koristite proizvode tvrtke WD-40. Uvijek slijedite upute i pazite na upozorenja otisnuta na pakiranju.

 

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2020 WD-40 Company