tracking

Očistite lanac bicikala – to je tako jednostavno

Evo kako očistiti lanac bicikla 

Za čišćenje lanca bicikla koristite uređaj WD-40 Bike Chain Cleaner. Korištenje WD-40  čistača lanca na zupčanicima od presudnog je značaja za njegu biciklističkog lanca. Pomaže u produljenju radnog vijeka bicikla, olakšava promjenu brzina i na taj način osigurava veću udobnost u vožnji. Za čišćenje lanca bicikla, pedalu treba okrenuti dok se sredtvo za čišćenje lanca raspršuje na zupčanicima i lancu. Nakon kratkog vremena čekanja, sredstvo se može isprati, a tretirani dijelovi osušiti. 

Očistite lanac bicikla – ovako se to radi 

Da biste očistili lanac bicikla, bicikl trebate postaviti tako da stražnji kotač bude u zraku i lako se može okretati. Poseban držač bicikla praktičan je alat. Ako nemate takav alat, bicikl možete postaviti i na sjedalo i upravljač. Prije nego što počnete sa čišćenjem lanca bicikla, stavite krpu ispod bicikla radi prljavštine koja može izlaziti iz sredstva za čišćenje lanca. Da biste očistili sve dijelove lanca bicikla, preporučuje se okretati pedalu u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, dok sredstvo za čišćenje raspršujete drugom rukom. Sredstvo se treba koristiti na mjestu gdje se nalaze lanac bicikla i zupčanik. 

Na ovaj način čisti se cijeli lanac, kao i zupčanici. Kako bi razvilo svoju punu snagu, sredstvo za čišćenje se mora ostaviti nekoliko minuta da počne djelovati. Ako su lanac bicikla ili zupčanici posebno zaprljani, možda će biti potrebno očistiti zaprljana područja četkom. U tu svrhu je, na primjer, veoma prikladna četkica za zube. Njihove čekinje dopiru do teško dostupnih mjesta i mogu ukloniti nakupljene čestice prljavštine. Tretirane dijelove treba isprati čistom vodom. Da biste izbjegli hrđu ili naslage kamenca, lanac bicikla i zupčanike možete posušiti krpom. 

Kada se vaš bicikl zajedno s lancem očisti i osuši, možete nanijeti ulje za lance za suhe ili vlažne uvjete ili koristiti sprej za lanac, ovisno o potrebi. 

Zašto čistiti lanac bicikla? 

Istrošenost određenih dijelova bicikla ubrzava se česticama prljavštine koja se nakuplja na njega. Posebno prljav ili hrđav lanac bicikla također otežava i mijenjanje brzina, što negativno utječe na udobnost u vožnji. Sredstvo za čišćenje lanca može ukloniti onečišćenja poput čađe, ulja i blata s lanaca bicikala, zupčanika u lancima, poluge pedala i kaseta. Ne ostavlja nikakve ostatke i pomaže u smanjenju trošenja navedenih dijelova bicikla. Stoga, ako želite održavati svoj bicikl i produljiti vijek trajanja vaše biciklističke vožnje, trebali biste redovito čistiti bicikl, kao i lanac bicikla. 

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company