tracking

Naučite kako očistiti motornu pilu kao profesionalac

Primjetili ste da svakiput kada ste htjeli koristiti svoju motornu pilu, ona je prljava i masna. Ponekad ste čak vidjeli da se smola od drva uhvate za vašu motornu pilu. Ne treba vam stručnjak koji će vam reći kako morate naučiti pravilno očistiti motornu pilu. Učenje čišćenja motorne pile ponekad je čak stvar života i smrti. Čak i kada je motorna pila nova, njezina čvrsta konstrukcija i sofisticirane tehnologije predstavljaju veliku prijetnju. Zamislite koliko rizika predstavljate radeći s prljavom motornom pilom. Stoga morate očistiti motornu pilu. Naučite kako očistiti motornu pilu pomoću samo 2 jednostavna koraka

Uvijek budite oprezni kada rukujete oštrim predmetima i nosite potrebnu zaštitnu odjeću. Ako vam nije ugodno da to radite sami, nemojte.

1. Kako očistiti motornu pilu po preporuci profesionalaca

Prvo što morate učiniti je očistiti lanac. Time ćete osigurati da Vaša motorna pila radi učinkovito i daje predviđene rezultate bez puno napora. Dakle, postavite svoju motornu pilu u siguran položaj. To bi zaista trebalo biti na način da se ne miče kad radite na njoj.

Kad budete sigurni da neće biti nezgoda prilikom čišćenja, uklonite lanac. Na vašoj motornoj pili naći će se gumb koji uklanja lanac. Nakon što ga uklonite, stavite lanac u mješavinu vode i sredstva za čišćenje. Sredstva za čišćenje u kućanstvu možete čak zamijeniti amonijakom dodavanjem jedne šalice potonjeg u svaki litar vode. Lanac treba pustiti da se natapa najmanje 20 minuta prije nego što ga izvadite i očistite mekom četkom za čekinje.

Nastavite čistiti lanac sve dok ne bude vizualno čisto.

2. Zaštitite lanac od ulja i hrđe s WD-40

Dakle, na zadnjem ste koraku čišćenja motorne pile. Prije pričvršćivanja lanca na motornu pilu, najprije ga morate temeljito osušiti da se ne bi nastala hrđa s vremenom. Možete poduzeti neke dodatne preventivne mjere podmazivanjem lanca WD-40.

WD-40 će osigurat da se lanac vaše pile pravilno podmazže i da će imati smanjeno trenje između lanca i vodeće šipke. Kad se to dogodi, motorna pila može ravnomjernije rezati i slobodnije se okretati. Kao rezultat, motorna pila će proizvesti minimalnu toplinu i maksimalnu učinkovitost.

Konačno, WD-40 će također zaštititi od hrđe i odbiti sva neželjena onečišćenja s vaše motorne pile. Dakle, nanesite WD-40 na lanac svoje pile koristeći pištolj za prskanje ili čak izravno iz same boce. Nakon podmazivanja lanca, očistite sav suvišni proizvod jer to može biti loše za vašu motornu pilu..

Pomoću ovog jednostavnog vodiča u 2 koraka možete očistiti motornu pilu nakon svake uporabe!

Načine korištenja koji su prikazani i opisani za WD-40 višenamjenski proizvod korisnici su dali tvrtki WD-40. Tvrtka WD-40 nije testirala ove uporabe i ne predstavljaju preporuku za korištenje tvrtke WD-40. Treba koristiti zdrav razum kad god koristite proizvode tvrtke WD-40. Uvijek slijedite upute i pripazite na sva upozorenja ispisana na ambalaži.

 

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company