tracking

Najbolji svjeti za uklanjanje mrlja od ličenja

Za uklanjanje mrlja od ličenja potrebno je malo napora. Sve tvrdokorne mrlje možete ukloniti uz pomoć prirodnog ili toplinskog čišćenja.

Bez obzira koliko ste pažljivi sa podnim pločicama, male mrlje od ličenja mogu završiti na vašim prekrasnim pločicama. Čak i najmanje mrlje od boje mogu se uočiti iz daljine i tada počinjete razmišljati da trebate ponoviti cijelo čišćenje .

Trebate samo naučiti kako samostalno uraditi uklanjanje mrlja od boja s pločica. Evo nekoliko profesionalnih savjeta :

Profesionalni savjeti za uklanjanje mrlja s podnih pločica

Prije nego se odlučite za neki od ovih savjeta, provjerite jesu li mrlje od boje još uvijek svježe, osušene ili su tvrdokorne. Kada ste odlučili, možete izabrati jednu od slijedećih metoda.

Opcija 1

Naspram svih metoda s naše liste, najlakše je obrisati mrlje od boje dok su još svježe. Čim vidite da ste prosuli nešto po pločicma, sve što trebate je uhvatiti se mokre krpe i obrisati boju. Možda ćete morati ponoviti više puta kako biste bili potpuno zadovoljni rezultatom. Možete takožer probati pomiješati malo sapuna i vode te onda prebrisati ostatak.

Opcija 2

Ukoliko su se mrlje od boje osušile, možda ćete ih morati sastrugati. Kako biste to učinili, morat ćete koristiti oštricu kako biste ostrugali komade s poda. Držite oštricu pod kutom 45 stupnjega i lagano gurnite po površini pločica. Na ovaj način biste trebali moći ukloniti mrlje sa svih tipova pločica. Također malo vode sa sapunom može djelovati kao katalizator u procesu čišćenja.

Opcija  3: WD-40

Ne samo da će WD-40 pomoći u uklanjanju normalnih mrlja, već također može učinkovito ukloniti i najtvrdokornije tragove boje na podu pločica. Obavezno ispitajte malo područje obloga prije upotrebe, to će vam omogućiti da provjerite može li proizvod oštetiti pod.

Pošpricajte proizvod po tkanini ili krpi te prebrišite isprljano područje.

Sve što trebate je provjeriti je li prostor u kojem planirate raditi uklanjanje mrlja dobro prozračen. To je zato što miris proizvoda može dugotrajno prevladati. Također, nakon upotrebe proizvoda obavezno operite ruke i uklonite višak WD-40 s pločica tako da one ne budu klizave kad hodate po njima!

Sada možete ukloniti mrlje od boja s pločica svaki put kad pokapate ili izlijete boju. Nikad neće biti potrebe za zamjenom pločica ili velikim glavoboljama. Vaš će dom opet biti lijep, a boja će biti tamo gdje treba biti – na zidovima, a ne na pločicama.

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2020 WD-40 Company