tracking

Lubrikanti za podmazivanje – upotrebe za koje vjerojatno niste znali

Profesionalni lubrikanti za podmazivanje proizvoda pružaju izvrsnu zaštitu od korozije, vodootporni su i podmazuju. Ovi proizvodi koriste se na većini površina koje uključuju plastiku, gumu, drvo i metal.

Proizvodi za podmazivanje kao što je višenamjenski WD-40 većinom su sastavljeni od formule koja se brzo suši i koja ostavlja netoksične filmove bez mirisa i bistre boje te pružaju dugotrajnu zaštitu od korozije, otpornost na vodu i podmazivanje vaših dragocjenosti. Učinkovito djeluju u temperaturnim rasponima od -50 do 500 stupnjeva Fahrenheita i obično su u skladu sa VOC-om u svim državama.

Uvjerite se zašto bi lubrikanti za podmazivanje trebali biti sastavni dio vašeg alata.

Lubrikanti za podmazivanje – vozila

1.     Vrata spremnika za gorivo

Ovi proizvodi korisni su za podmazivanje plastičnog čepa koji najčešće vidimo u vratima spremnika za gorivo.

2.     Metlice brisača

Koriste se za prskanje po okvirima brisača jer značajno umanjuju šanse za smrzavanje u hladnim jutrima.

3.     Šarke za podizanje, poklopac palube, zasun vrata i vrata

Lubrikanti za podmazivanje se ovdje koriste kako bi vaše šarke na vozilu nesmetano kretale, a pritom sprječava nakupljanje hrđe. Čak ni za vrijeme zime ne biste željeli trošiti vrijeme na zahrđale šarke.

4.     Cilindri za zaključavanje vrata

Ponekad nas sustav zaključavanja I otključavanja bez ključa iznevjeri. Zato bi naši cilindri za zaključavanje trebali biti podmazani, a podmazivači to osiguravaju.

5.     Sigurnosni pojas

Ako je vaš problem sporo povlačenje sigurnosnog pojasa, pomoći će vam lubrikanti za podmazivanje.

6.     Ručno otvaranje prozora

Mala količina sredstva za podmazivanje osigurava spuštanje i dizanje vaših prozora bez poteškoća.

7.     Podmazivanje šasije

Kada metalne površine koje se direktno dodiruju nisu podmazane, one imaju tendenciju erodirati na sve noseće i vodilne površine. Kao rezultat toga, zglobovi za upravljanje i ovjes počinju se trošiti dok na kraju ne otkažu. Lubrikant za podmazivanje prevenira pojavu tih problema.

 Svakodnevno korištenje

1.     Lopate za snijeg

Lubrikanti za podmazivanje osiguravaju da se vaš alat ne ne lijepi za pod.

2.     Klizna vrata i prozori

Omogućuju neometano zatvaranje i otvaranje svih kliznih vrata i prozora u vašem domu.

3.     Garažna vrata

Čak i tijekom najekstremnije temperature, oni osiguravaju nesmetano klizanje. Zbog toga su tragovi garažnih vrata još jedna učinkovita upotreba ovih proizvoda.

4.     Alati za vrt

Primjerna proizvoda za podmazivanje na vašem vrtnom alatu će osigurati da ne zahrđaju. Produžit ćete mu vijek korištenja.

5.     Zatvarači

Uz pomoć ovog proizvoda više nikada se nećete morati mučiti sa zatvaračima. Također ćete im produžiti trajanje korištenja.

6.     Jedinice za vraćanje vrtnog crijeva

Ako pošpricate jedinice za vraćanje vrtnih cijevi, lubrikanti za podmazivanje će se pobrinuti da se crijevo lako namota.

 

Ovo su bile neke od najraznovrsnijih primjena lubrikanata za podmazivanje, ali mi smo tek zagrebli površinu. Ovi bi proizvodi trebali biti dio vašeg kućnog alata!

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2020 WD-40 Company