tracking

WD-40®: Odlično sredstvo za uklanjanje mrlja s tepiha

Morate se suočiti s istinom, nezgoda će vam se dogoditi na tepihu i tražit ćete dobro sredstvo za uklanjanje mrlja s tepiha. Pa, nije važno kakve je mrlje vaš tepih pretrpio, nema mrlje s kojom se ne može nositi višenamjenski sprej WD-40. Evo što trebate učiniti:

1.     Uklanjanje mrlja od soka

Svi volimo sok, ali trebali biste znati da mogu stvoriti strašne mrlje na svim vrstama tepiha. Čak i ako imate netaknut bijeli tepih koji je poprskan sokom, sve što vam je potrebno za čišćenje je najbolje sredstvo za uklanjanje mrlja s tepiha.

Prvo što trebate učiniti je izbrisati cijelu mrlju suhim ručnikom. Ne trljajte tako da mrlja postane veća jer ih je puno teže ukloniti. Nakon što se mrlja izbriše, morate našpricati čistu krpu bez dlačica s WD-40 proizvodom i potapšati zahvaćeno područje. Nakon što boja nestane, možete se prebaciti na ručnik i pokušati u potpunosti obrisati mrlju.

2.     Mrlje od životinja

Vlasnici kućnih ljubimaca često se suočavaju s izazovom čišćenja, no kad se ‘događaj’ dogodio na vašem luksuznom tepihu, možda ćete čak imati problema s disanjem. Nema potrebe za brigom! Samo počnite s početnim neredom tako što ćete ga pokupiti dok nosite zaštitne rukavice. Upotrijebite istu tehniku koju ste koristili za mrlje od soka i pokušajte je ne razmazati ostatkom tepiha..

Sljedeće što trebate učiniti je nanijeti malo WD-40 na mrlju, ali ćete također morati neutralizirati odvratan miris. To se može učiniti uz pomoć tople vode i octa. Smjesu obje ove tvari napravite u ¼ šalice i pustite da se upije preko mrlje. Nakon što se mrlja osuši, možete započeti s radom s WD-40 bez ublažavanja mirisa.

3.     Uklanjanje mrlja od krvi

Sada ne želimo znati što ste namjeravali i zašto se to dogodilo. Sve što znamo je da ste se već prilično poludjeli i želite da mrlja nestane čim prije. Prvo, mrlje krvi trebate riješiti pomoću vruće ili tople vode. Poznato je da se krv zgrušava zbog vrućine, pa stoga neće prožimati u vlakna vašeg izvrsnog tepiha.

Sljedeći korak bio bi nanošenje malo WD-40 preko mrlje što je dovoljno za obilno vlaženje cijelog područja. Uzmite neku bijelu tkaninu i protrljajte mrlju. Vidjet ćete da se krvne mrlje polako prenose na tkaninu. Nastavite ponavljati ovaj postupak onoliko puta koliko mislite da je potrebno i imat ćete čisti tepih u svakom trenutku.

Obavezno napravite test na diskretnom području tepiha prije nanošenja kako biste osigurali da na tepihu neće biti trajnih oštećenja. Također, pažljivo operite ruke ako dođu u kontakt s proizvodom.

Nije važno kakvu mrlju imate na tepihu, WD-40 će uistinu učiniti čuda vraćajući vašem perzijskom blagu izvorni sjaj. Sretno!

 

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company