tracking

Što može ukloniti mrlje s podnih pločica?

Ukloniti mrlje s pločica je, bez sumnje, zbunjujuće jer je dostupno toliko stilova, tekstura i materijala koji vlasnike kuća zbunjuju dok se pokušavaju sjetiti njihovih specifikacija. Stoga, uspješno uklanjanje mrlja s podnih pločica stvara izazov.

Ali, kad sve drugo ne uspije, kućni sredstva postaju vaš spasitelj. Isto vrijedi i za mrlje na pločicama. Postoje određena kućna rješenja koja vam mogu pomoći s najtežim mrljama .

Nakon što ste iscrpili sva industrijska rješenja, ali još uvijek postoje mrlje koje se jednostavno ne daju maknuti, pokušajte koristiti sljedeća samostalna rješenja .

1.    Sredstvo za čišćenje s citrusom

Stara poslovica govori o tome da napravite limunadu kad vam život daje limune. A što se tiče čišćenja pločica, to je ono što treba učiniti doslovno .

Uzmite koru naranče ili bilo koju koru citrusa. Ostavite ga u četvrtini šalice octa dva tjedna. Nakon 14 dana otopinu razrijedite dodavanjem jednake količine vode u smjesu. Ulijte otopinu u bocu s raspršivačem i koristite je za čišćenje pločica.

Odlično miriše i dobro čisti. Osim toga, izrađen je od svih prirodnih sastojaka tako da neće oštetiti vašu kožu poput izbjeljivača ili kiseline .

2.    Čarobna spoj sode bikarbone i octa za mrlje

Soda bikarbona je poznata i po dodatnim blagodatima. Puno travara koristi sodu bikarbonu za rješavanje mnoštva problema. To je njihovo sredstvo za liječenje. Smrdljive cipele? Koristite sodu bikarbonu. Prljava stakla? Sodu bikarbonu koristite uz bilo koju citrusnu otopinu.

Za uklanjanje krutih mrlja s podnih pločica koristite 1 žlicu tekućeg sapuna za suđe, ¼ šalice sode bikarbone i 2 litre jako tople vode. Možete dodati i malu količinu bilo kojeg esencijalnog ulja za miris. Upotrijebite ovo domaće rješenje i budite zadivljeni.

Mješavina jednakih dijelova sode bikarbone i limunovog soka također može pomoći u uklanjanju plijesni s pločica. Nanesite smjesu na zahvaćene dijelove i ostavite nekoliko sati. Isperite je mlakom vodom!

3.    Mint Mix

Pomiješajte jednake količine alkohola, vode i ocata. Dodajte 1 žlicu tekućine za pranje posuđa, a za miris mente dodajte nekoliko kapi ulja peperminta. Nanesite ovu smjesu na pločice kako biste im vratili nekadašnji sjaj.

 

Ova rješenja su korisna, ali morate napraviti neke preduvjete za najbolje rezultate. Redovito obrišite podne pločice kako biste bili sigurni da se nečistoća ne nakuplja u pukotinama. A u slučaju izlijevanja, odmah obrišite površinu. Ne dozvolite da prosuta tekućina ostane na pločicama. Ako poduzmete potrebne korake, tada ćete se riješiti tvrdokornih mrlja. A za to smo vam pružili najpovoljnije moguće prirodna rješenja.

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company