tracking

Kako zamijeniti bravu na vratima za terasu

Vrata za terasu igraju važnu ulogu u očuvanju vaše terase i dvorišta, važno je provjeriti znate li kako zamijeniti bravu na vratima za terasu. Normalno je da krhotine ulaze unutar mehanizama za zaključavanje vrata ili čak i da se brave pokvare s godinama i uporabom. Bez obzira na stanje vaših vrata, trebali biste znati kako ih zamijeniti. Pa zašto ne biste naučili kako to učiniti? Sasvim je jednostavno, a sve što trebate je Philips odvijač i zamjena za zasun za vrata. Sve što trebate znati je naučiti sljedeća 4 koraka koji će vam reći kako zamijeniti bravu na vratima za terasu.

Kako zamijeniti bravu na vratima za terasu – provjera zasuna za vrata

Prva stvar koja ćete trebati napraviti je prelgledati zasun. Često vam se može dogoditi da vrata za terasu na nekim dijelovima koriste jednake dijelove koji se nalaze i u uobičajenim vratima. Na ove vrste zasuna na vratima, otpad, nažalost, može vrlo lako ući. Kao rezultat, mehanizam unutar tih kvaka na vratima se zaglavi. Sve što trebate učiniti je umetnuti bilo koju grafitnu olovku unutar brave i utisnuti bilo koju podmazujuću supstancu u zasun vrata. Ovo može pomoći kod uklanjanja nečistoća unutar brave na vratima za terasu.

Podmažite bravu koristeći WD-40

Osim ovoga, neka vrata za terasu i dvorište funkcioniraju uz pomoć ureza koji se kreće gore-dolje. Takve vrste brava na vratima imaju isti problem s nečistoćom i potrebno ih je riješiti na isti način. Ako ne znate kako zamijeniti bravu na vratima, pokušajte koristiti maziva kao što je WD-40 kako biste vidjeli može li se brava popraviti.

Uklanjanje kućišta zasuna

Sljedeće što trebate uzeti u obzir je uklanjanje kućišta zasuna. Ako podmazivanje brave na vratima nije uspjelo, to je znak da je potrebno zamijeniti zasun na vratima. Ovdje trebate nabaviti dobar odvijač i izvaditi vijak na vrhu zasuna. Nakon što je to učinjeno, pomaknite zasun s njegovog mjesta i ostavite ga da visi s donje zasunke.

Kada je zasun uklonjen, vidjet ćete neke pričvrsne vijke koji služe za držanje brave na vratima. Odvijte ih i povucite bravu na vratima. Odnesite bravu u svoju lokalnu trgovinu /željezariju radi zamjene. Ovo može biti učinkovito rješenje ako niste sigurni kako zamijeniti bravu na vratima.

Ugradite cilindar za zaključavanje i ponovno pričvrstite zasun

Nakon što kupite zamjensku bravu, postavite je na svoja vrata na terasi. Sada pritegnite pričvrsne vijke i prije nego što nastavite – provjerite rade li poluga i ključ za zaključavanje onako kako bi trebali. Ako mislite da djeluju onako kako bi trebali, onda prićvrstite bravu na vrata.

Kako zamijeniti bravu na vratima za terasu – Provjerite ponovno

Posljednje što biste trebali razmotriti je iskoristiti sve to znanje. Ispitajte. Provjerite radi li kvaka za zaključavanje i je li klizna vrata nemoguće otvoriti kada se zaključaju.

Naučiti kako zamijeniti brava na vratima za terasu ne mora biti tako teško. Nadamo se da vam je ovaj vodič pomogao i ohrabrio vas da popravite svoju potrganu bravu na vratima za terasu ili dvorište. Kada se ukaže potreba, nećete naći sebe kako googlate “kako zamijeniti bravu na vratima za terasu”.

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company