tracking

Kako ukloniti led s krova?

Možda ste čekali da vam vrijeme zaštiti krov od leda ili ste doživjeli zimsku oluju – sada se pitate: “Kako ukloniti led s krova?” Možda ste bili i toliko zauzeti da niste mogli poduzeti sve potrebne preventivne mjere. U svakom slučaju, sada su vam ostale ledene brane na krovu ili olucima i nemate pojma što učiniti.

Udahnite duboko i dopustite nam da vas upoznamo s nekim od najboljih strategija uklanjanja nakupina leda na vašem krovu. Evo ih:

1.    Uklonite nakupljeno gorivo

Već ste naučili da ako se led ostavi na miru, on će se samo nakupljati – tako da samo trebate ukloniti prvi sloj pomoću snježnih grablja. Na tržištu su dostupne čak i neke grablje za snijeg koje to omogućuju dok još stojite na zemlji. Dovoljno je koristiti kretanje u stranu i pazite na pomicanje šindre..

2.    Odcijepite ih

Šilo ili alat za razbijanje leda najbolji su instrument za ovaj zadatak. Ako nemate nijedno, za posao također možete upotrijebiti sjekiru ili traku. Samo naprijed i stanite na bilo koji stabilan predmet i počnite cijepati sve nakupine leda oko žlijeba. Pazite da ipak ne oštetite sam krov.

3.    Pošpricajte toplom vodom

Iako ovo može zvučati samo kao zaustavno rješenje, možda biste zapravo mogli postići trenutne i učinkovite rezultate. Napunite uređaj za prskanje toplom ili vrućom vodom i poprskajte nakupine leda kako biste ih olabavili. Ako ovo rješenje ne pomogne, ono što će vam ovdje trebati je preventivno rješenje.

4.    WD-40 Preventivno održavanje krova

Ovaj višenamjenski proizvod poznat je kao izvrsno sredstvo protiv hrđe, a također i kao preventivna mjera. Sve što trebate učiniti je namočiti smrznute oluke WD-om, a zatim ga raširiti pomoću samog spreja ili stare rabljene krpe.

Možete testirati male dijelove krova kako biste provjerili oštećuje li ga WD-40. Ako WD-40 redovito nanosite na takve površine sklone hrđi ili ledu, nikad ih nećete vidjeti kako se vraćaju. Ako se čini da normalni WD-40 proizvodi ne djeluju tako učinkovito kao što ste zamišljali, onda si možete nabaviti i WD-40 Specialist Penetrant. Ovaj je proizvod posebno dizajniran za prodiranje leda, prljavštine i hrđe tako da se lako mogu ukloniti s bilo koje površine.

Preventivno održavanje uz pomoć WD-40 može zaista dobro funkcionirati kao drugi korak prema svim gore spomenutim strategijama. Uz tanki film WD-40 na vašem krovu i olucima, možete biti sigurni da se ledene brane neće vratiti uskoro. Obavezno dobro operite ruke ako dođu u kontakt s proizvodom.

 

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company