tracking

Isprobajte ove čarobne metode za uklanjanje hrđe s metala

Bilo da je riječ o komadu vrtnog namještaja, vašem biciklu, brodu ili čak i vašem automobilu, uklanjanje hrđe s metala može biti teško. Samo pogled na hrđu na vašoj cijenjenoj imovini zaista vam može zadati glavobolju, zar ne?

Ne samo da hrđa izgleda vrlo neuredno, već može biti i štetna za bilo koju metalnu površinu. Što duže odlučite zanemariti je, to ćete se brže suočiti s korozijom. Ako ste tražili neke čarobne strategije za uklanjanje hrđe na metalu, ne brinite – imamo rješenje. Ovdje su vaše mogućnosti i bilo koja od njih će se pokazati kao čudo.

1.     Isprobajte ocat

Octena ili limunska kiselina sjajno djeluju protiv hrđe i trebali bi vam biti prvi izbor ako se vaš zahrđali imetak može jednostavno natopiti u zdjelu ili čašu. Ako, recimo, želite ukloniti hrđu iz vrećice pune vijaka, onda sve što trebate učiniti je staviti ih u litarsku čašu ili zdjelu i na njih naliti malo alkoholnog ili jabučnog octa.

Nakon što su svi vijci potpuno natopljeni octom, pokrijte zdjelu ili čašu i protresite ju. Kad ste dobro protrtesli, odložite spremnik i ostavite da se vijci natapaju oko 24 sata. Vaši bi vijci trebali izgledati kao da su vam isporučeni izravno iz tvornice.

2.     Soda bikarbona i četkica za zube

Ako nemate ocat kod kuće, onda možete iskoristiti malo sode bikarbone na staroj četkici za zube. Izvadite zdjelu ili posudu i u nju ulijte dovoljno sode bikarbone i vode da nastane smjesa. Pasta ne bi trebala biti sva mrvljiva ili ne smije biti gusta da ne bi curila.

Nakon što je pasta savršena, započnite je nanositi na zahrđali predmet, a potom starom četkicom za zube istrljajte višak na površinu. Budući da ste u kupaonici, možete se lijepo istuširati , a to je ukupno vrijeme potrebno da zahrđali objekt izgleda kao nov!

3.     WD-40 za uklanjanje hrđe s metala

Ovaj je višenamjenski proizvod poznat kao odlično sredstvo protiv hrđe i kao preventivna mjera. Sve što ćete morati učiniti je namočiti svoj zahrđali predmet u WD-40, a zatim ga pročišćavati pomoću žičane četke. Možete krenuti i testirati mala područja svog zahrđalog predmeta kako biste provjerili oštećuje li ga WD-40 ili ne.

Ako WD-40 redovito nanosite na površine sklone hrđi, nikada se hrđa neće vratiti. Ako klasični WD-40 proizvodi ne djeluju tako učinkovito kao što ste zamislili, možete si nabaviti i WD-40 Specialist Penetrant. Ovaj je proizvod posebno dizajniran za prodiranje prljavštine i hrđe tako da se lako uklanja s bilo koje površine. Obavezno temeljito operite ruke ako dođu u kontakt s proizvodom.

 

 

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company