tracking

Kako utišati vrata koja škripe

Vrata koja škripe mogu biti prilično dosadna, zar ne? Zato se spasite frustracije I pronađite rješenje. Možemo vas naučiti kako riješiti ovaj problem bez da morate zvati svog majstora.

Kako podmazati vrata koja škripe bez profesionalne pomoći

Rješenje vašeg problema jednostavno je poput uklanjanja problematičnog zgloba vrata i premazivanja nekim mazivom. To je zato što je šarka ovih vrata možda bila obavijena hrđom koja će također uključivati malo masti za laktove. Ali nemojmo se maknuti iz konteksta i idemo korak po korak.

 

1.    Kako ukloniti klin šarke na vratima

Ovdje ćete morati postaviti čavao na dno šarke i lagano tapkati vrhom čekića. Na taj biste način problematični klin šarke olabavili dovoljno da ga golim rukama izvučete. Ako ne izađe, čak i stražnjim dijelom čekića ga možete izvući.

2.    Kako premazati kiln šarke na vratima

Mazivo vam može pomoći da premažete škripavi zglobni otvor vrata koja škripe kako biste olakšali njegovu upotrebu u procesu okretanja, a također i spriječili hrđanje, što je prije svega moglo uzrokovati problem. Ovo mazivo također će trajati prilično dugo u šarkama, a da se pri tome ne isuši znatno vrijeme.

3.    Kako vratiti klin šarke na svoje mjesto

Nakon što je klin podmazan, morate ga vratiti na svoje mjesto. To se može učiniti migovanjem golom rukom u onoj mjeri u kojoj vam je lako, a zatim ponovnom upotrebom tehnike čekića i noktiju. Sada kada je zatik vraćen na svoje mjesto, morate nekoliko puta otvoriti i zatvoriti svoja ‘nekada škripava’ vrata kako biste bili sigurni da je problem potpuno nestao.

Ako pak utvrdite da su nekadašnja vrata koja škripe i dalje škripe, možete početi ispočetka i provjeriti jeste li dovoljno podmazali iglu.

4.    Brisanje viška maziva

Često ćete otkriti da višak maziva može uzrokovati malo masnih ostataka izvan vaših vrata koja škripe. Ne samo da je ovo nervozno, već to može prouzročiti mrlje, zbog čega možete koristiti krpe za čišćenje viška ulja.

WD-40: Rješenje za podmazivanje vrata koja škripe

Uz pomoć WD-40 pametne slamčice možete lako podmazati i zaštititi svoja škripava vrata i šarke od hrđe i korozije. Sve što ćete trebati je obilno pošpricati šarku WD-40 sprejom i očistiti višak krpom od mikrovlakana. Stvarno je tako lako! Operite ruke nakon upotrebe ako dođu u kontakt s proizvodom.

Ako slijedite gore spomenuti korak, ne biste se probudili usred noći osjećajući se poput lika iz horor priče. Molim!

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company