tracking

Kako ukloniti žvakaću gumu s odjeće

Možda ste pokušali sami ukloniti dijelove žvakaće gume s odjeće, no ljepljivu žvakaću gumu teško je ukloniti, zar ne? Srećom, toliko tehnika i trikova vam može pomoći da naučite kako ukloniti žvakaću gumu s odjeće. Oni uključuju prokuhavanje, zamrzavanje, WD-40, sprej za kosu, alkohol i glačanje.

Od svega navedenog preporučujemo korištenje metode zamrzavanja ili WD-40. Kako će ove metode pomoći ukloniti gumu iz odjeće? Sve što trebate učiniti je slijediti ove jednostavne upute:

Korištenje metode zamrzavanja

Ukloniti žvakaću gumu s odjeće metodom zamrzavanja prilično je jednostavno i može se obaviti u 5 jednostavnih koraka:

Korak 1

Prvo presavijte tkaninu ili odjeću na način da područje sa žvakačom gumom bude okrenuto prema van i prema gore. To znači da biste trebali moći vidjeti zalijepljeno područje nakon što savijete tkaninu.

Korak 2

Sada ovu presavijenu tkaninu ili odjeću stavite u plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti. Pritom pripazite da se komad žvakače gume ne zalijepi za unutrašnjost plastične vrećice. Ako se i dalje lijepi, odjeću samo stavite na plastičnu vrećicu.

Korak 3

Zatvorite vrećicu i stavite je u svoj zamrzivač da se žvakača guma zamrzne. Ovisno o vrsti odjeće ili veličini zalijepljenog područja, vrijeme zamrzavanja može varirati. Obično to može potrajati oko 2-3 sata.

Korak 4

Nakon što određeno vrijeme prođe, izvadite plastičnu vrećicu i izvadite sadržaj iz vrećice.

Korak 5

Sada sve što trebate učiniti je nabaviti tupi nož i odmah ukloniti žvakaću gumu struganjem prije nego što se odjeća počne odmrzavati. Ako slijedite sve ove korake, primijetit ćete da pomoću ove metode možete jednostavno ukloniti gumu s odjeće.

Korištenje WD-40

WD-40 višenamjenski proizvod također se može koristiti u nekim slučajevima kako biste mogli ukloniti žvakaću gumu s odjeće. Prije nego što isprobate ove metodu, izvršite diskretni test patch na odjeći, kako biste bili sigurni da WD-40 ne bi oštetio odjeću. Dakle, što čekate? Nabavite WD-40 i slijedite ova 4 jednostavna koraka:

Korak 1

Nabavite spužvu ili krpu i obilno nanesite WD-40.

Korak 2

Sada trljajte zahvaćeno područje tretiranom krpom ili spužvom – i ne brinite, WD-40 neće obojiti vašu odjeću. Nakon što to učinite, pričekajte nekoliko minuta da WD-40 napadne žvakaću gumu.

Korak 3

Primite se drvene spužve ili lopatice i lagano kernite na zahvaćeno područje kako biste mogli ukloniti žvakaću gumu s odjeće. Otkrit ćete da će se žvakaća guma početi lagano povlačiti za razliku od vaših prvih očajničkih pokušaja.

Korak 4

Nakon što žvakaća guma nestane, sve što trebate učiniti je natopiti zahvaćeno područje omekšivaćem (najbolje mirisnim) i isprati vodom i sapunom. Kada isperete i osušite odjeću, vidjet ćete da je vaš mali kućni eksperiment bio apsolutni uspjeh!

Nakon upotrebe WD-40, obavezno temeljito operite ruke, pogotovo ako ste došli u kontakt s proizvodom.

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2020 WD-40 Company