tracking

Kako ukloniti žvakaću gumu s odjeće?

Možda ste ju pokušali sami ukloniti, ali užasno je teško ukloniti žvakaću gumu, zar ne? Srećom, postoji mnogo tehnika i trikova koji vam mogu pomoći u uklanjanju gume s odjeće. To uključuje ključanje, zamrzavanje, upotrebu WD-40, upotrebu laka za kosu, trljanje alkoholom i glačanje.

Od svega navedenog preporučujemo upotrebu metode smrzavanja ili WD-40. Kako će ove metode pomoći ukloniti žvakaću gumu s odjeće? Sve što trebate je slijediti ove jednostavne upute :

Uklonite žvakaću gumu metodom zamrzavanja

Metoda smrzavanja za uklanjanje žvakaćih guma prilično je jednostavna i može se obaviti u samo 5 jednostavnih koraka:

Korak 1

Prvo preklopite tkaninu ili odjeću na način da područje s žvakaćom gumom bude okrenuto prema van i okrenuto prema gore. To znači da biste trebali moći vidjeti zahvaćeno područje nakon što preklopite komad odjeće.

Korak 2

Sada ovu presavijenu tkaninu ili odjeću stavite u plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti. Pritom pazite da se komad žvakaće gume ne zalijepi za unutrašnjost plastične vrećice. Ako se i dalje drži, samo odjeću stavite na plastičnu vrećicu.

Korak 3

Zatim ćete morati zatvoriti plastičnu vrećicu, potom je staviti u zamrzivač da smrzne žvakaću. Ovisno o vrsti odjeće ili veličini žvakaće gume, vrijeme smrzavanja može varirati. Obično to može potrajati oko 2-3 sata.

Korak 4

Nakon što prođe propisano vrijeme, izvadite plastičnu vrećicu i izvadite njezin sadržaj .

Korak 5

Sada sve što trebate je tupi nož i odmah početi strugati žvakaći gumu prije nego što se počne odmrzavati. Ako ste slijedili sve ove korake, primijetit ćete da na ovaj način možete vrlo jednostavno ukloniti žvakaću gumu.

Uklonite žvakaću gumu pomoću WD-40

Ako sve drugo zakaže, možete biti sigurni da vas ova metoda neće iznevjeriti! Dakle, što čekate, nabavite si WD-40 i slijedite ova 4 koraka:

Korak 1

Nabavite spužvu ili krpu i obilno nalijte malo WD-40 na bilo koji od njih.

Korak 2

Sada utrljajte zahvaćeno područje tretiranom krpom ili spužvom – i ne brinite, ovaj proizvod neće zamrljati vašu odjeću. Kad je to gotovo, pričekajte nekoliko minuta da WD-40 počne djelovati na žvakaću gumu.

Korak 3

Sada se uhvatite za drvenu spužvu ili lopaticu i nježno tretirajte zahvaćeno područje kako biste uklonili žvakaću gumu s odjeće. Otkrit ćete da će se početi odvajati puno lakše za razliku od vaših prvih očajničkih pokušaja.

Korak 4

Nakon što ste uklonili žabaću gumu, sve što trebate je natopiti zahvaćeno područje omekšivačem za rublje – po mogućnosti mirisnim – i oprati vodom i sapunom. Kad isperete i osušite odjeću, vidjet ćete da je vaš mali kućni eksperiment bio apsolutni uspjeh!

S obje ove tehnike – smrzavanjem i WD-40 metodom, vasa odjeća će izgledati kao da joj se ništa nije dogodilo .

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company