tracking

Kako ukloniti mrlje s odjeće?

Svi smo barem jednom pokušali uloviti vlak na putu do doma i pritom bismo sjeli na prvo sjedalo te shvatili da se na našem najdražem paru hlača nalazi mrlja. U takvim situacijama nema mjesta panici. Postoje brojni brzi načini na koje možete ukloniti mrlje s odjeće i u ovom članku ćemo predstaviti najbolje od njih. Pa krenimo redom:

1.     Zamrznuti mrlju

Tko bi rekao da ukloniti mrlje može biti toliko jednostavno kao i zamrzavanje naše odjeće? Sve što trebate je odložiti odjeću na način da kontamirani dio odjeće bude na vrhu . Dok to radite budite sigurni da se mrlja neće razmazati ili doticati druge dijelove tkanine.

Nakon prvog koraka, uzmite plastičnu vrećicu kako biste stavili odjeću u nju, ali obratite pažnju da mrlje ne dodiruju vrh vrećice. Zatvorite vrećicu i stavite ju u hladnjak – bez obzira koliko čudno izgledalo. Ako budete trebali objasniti svojim roditeljima, samo recite da hlađenje mrlja gotovo skroz reducira ljepljivost iste.

Nakon nekoliko sati izvadite odjeću iz vrećice i ostružite mrlju sa nožem za mazanje namaza ili sa noktom. Vidjet ćete kako se mrlja skida vrlo lako!

2.     Peglanje mrlja

Kako biste ovo napravili, bit će vam potreban karton koji ćete staviti na dasku za peglanje kako se mrlja ne bi zalijepila za dasku za peglanje. Uzmite dio odjeće na kojemu se mrlja nalazi te ga stavite na karton na način da mrlja dodiruje karton. Bitno je da se samo jedan sloj odjeće pegla.

Kada ste sve to napravili, postavite peglu na srednju toplinu i prijeđite peglom preko dijela gdje se nalazi mrlja. Ponovite postupak sve dok mrlja ne nestane. Kada to napravite, možete maknuti odjeću kako biste vidjeli da je mrlja ostala na kartonu. Uhvatit ćete se kako svima govorite da je lagano ukloniti mrlje i da nema potrebe za stvaranjem panike.

3. Ukloniti mrlje uz WD-40

Također možete koristiti WD-40 kako biste uklonili mrlje sa svoje odjeće. Ne zaboravite napraviti mali test kako biste bili sigurni da neće oštetiti odjeću . Nakon što ste isprobali i uvjerili se kako vaša odjeća nije oštećena, uzmite neku staru tkaninu ili krpu te pošpricajte malo WD-40 na odjeću i utrljajte u isprljano područje

Nakon što ste to napravili pričekajte par minuta kako bi WD-40 počeo djelovati na mrlju. Uzmite drvenu spužvu ili špatulu te nježno napadnite zahvaćeno područje kako biste mogli ukloniti mrlje s odjeće. Otkrit ćete da će se početi skidati puno jednostavnije nego pomoću nekih drugih načina. Jednom kada uspijete ukloniti mrlju, sve što trebate je natopiti zahvaćeno područje omekšivačem – po mogućnosti mirisnim – i isprati vodom i sapunom. Kada isperete i osušite odjeću, vidjet ćete da je vaš mali kućni eksperiment bio apsolutni uspjeh!

Pazite da temeljito operete ruke nakon što dođete u kontakt s proizvodom.

Osim ovih metoda, čak možete koristiti kokosovo ulje ili vruću tekućinu kad god vam se na odjeći nađu mrlje.

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2020 WD-40 Company