tracking

Kako ukloniti mrlje od ruža?

Šminka zaista izgleda lijepo, zar ne? Iznimka je to kada je na našim tepisima. Ovdje smo da vam kažemo da je ukloniti mrlje od šminke sa tepiha prilično jednostavan posao. Puder, maskara i ruž za usne mogu osvježiti naš umoran izgled. Ali, za naše tepihe rade upravo suprotno. Nema potrebe za uznemirivanjem – ovo nesretno izlijevanje čini se samo nepopravljivim.

Ako vam je takva nesreća pogodila tepihe, onda ne brinite. Umjesto toga, pogledajte ovaj vodič o uklanjanju šminke sa tepiha. Idemo!

Kako ukloniti mrlje od šminke u 3 koraka

Ovdje ćete morati početi slijediti sljedeća 3 koraka dok radite od samog ruba mrlje. Uzmite si i nebojeni upijajući papir ili suhu bijelu krpu .

Korak 1

Ako je mrlja svježa, tada ćete tijekom uklanjanja ruža s tepiha višak temelja obrisati upijajućim papirom ili bijelom krpom. Trebali biste izbjegavati trljanje mrlje jer će to uzrokovati daljnje proširenje mrlje.

Korak 2

U drugom koraku uklanjanja ruža s tepiha nanijet ćete malo mlake vode na mrlju natapajući područje vlažnom krpom. Nakon toga možete nakapati malo krumpirovog škroba na zahvaćeno područje i pustiti da se osuši sljedeća 24 sata. Nakon što vrijeme prođe, možete nastaviti uklanjati mrlju.

Korak 3

Ako utvrdite da voda i škrob od krumpira nisu radili, možete koristiti univerzalno sredstvo za uklanjanje mrlja. Izričito ne preporučujemo proizvode koji sadrže sredstva za izbjeljivanje ili klorirana sredstva jer će oni obezbojiti zahvaćeno područje. Umjesto toga, trebali biste se uhvatiti profesionalnih sredstava za čišćenje.

Proizvod možete čak i testirati (poštujući priložene upute) na manjem području preko tepiha, poput područja ispod radijatora ili na samom uglu. Ako to učinite, možete osigurati da proizvod ne uzrokuje otapanje, izbjeljivanje, promjenu boje.

Ako prva pomoć nije dovoljna

Ako gore navedeni koraci nisu uspjeli i nisu učinkovito uspjeli ukloniti mrlje pudera, tada možete slijediti sljedeći savjet. Možete se čak dočepati i n-hektana i umočiti krpu u otopinu. Nakon što to učinite, natapajte krpu na zahvaćeno područje dok ne primijetite kako se mrlja od pudera otpušta preko vlakana tepiha.

Pri tome budite oprezni jer isparavanja od n hektana štete zdravlju i ujedno su vrlo zapaljiva.

WD-40 rješenje kako ukloniti mrlje od šminke

Možete upotrijebiti sve gore navedene popravke ili jednostavno uzeti neki WD-40 i raspršiti njegovu otopinu na krpu koja ne ostavlja dlačice. Kad je krpa vlažna, možete trljati tkaninu na zahvaćeno područje dok ne primijetite da mrlja više ne postoji. Zakrenite krpu i vidjet ćete da se mrlja od ruža prebacila na tkaninu. Uvijek prvo napravite test na maloj površini!

Da, stvarno je tako lako!

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2020 WD-40 Company