tracking

Kako ukloniti led s kolnog prilaza?

Za neke snježni dani znače slavlje. Za druge se zabava zaustavlja. U ovo doba godine ljudi su prisiljeni izaći iz svojih domova s lopatama za snijeg kako ih ne bi dočekali slojevi leda. Sad će vam mnogi reći da led s kolnog prilaza možete ukloniti koristeći sol, ali kad se slana voda smrzne, to može biti dvostruko nagrizajuće za beton. Ovo je doba godine kada svi razmišljamo, kako ukloniti led s kolnog prilaza? Ovaj vam vodič može pomoći u rješavanju problema s zaleđenim prilazom.

1.    Koristite alkohol

Ako već niste znali, alkohol je jedan od sastojaka koji se koristi u mnogim komercijalnim sredstvima za otapanje leda. To je zbog činjenice da standardne alkoholne otopine imaju vrlo niske točke ledišta. Što je niža točka smrzavanja, to će manja vjerojatnost da alkoholni mraz postane klizalište čudnog mirisa.

Sve što trebate je pripremiti otopinu od tople vode i alkohola. Pošpricajte ga po prilazu i gledajte kako snježni problemi nestaju za nekoliko minuta

2. Uklonite led s kolnog prilaza uz magnezijev klorid

Ova je osnovna oprema za kućanstvo nešto što mnogi sjeveroistočnici koriste i s dobrim razlogom. Poznato je da ovaj spoj učinkovito topi led, čak i na temperaturama od -15 Celzijevih stupnjeva! Osim ovog, poznato je da se spoj s toliko lakoće nosi s ogromnim količinama snijega. Ovo rješenje također je ekološki prihvatljiva opcija koja je ujedno i pet-friendly.

3.    Leglo za mačiće

Vlasnici kuća koji već imaju kućne ljubimce možda već imaju leglo za mačiće, zar ne? Pa, željeli bismo obavijestiti sve vlasnike kućnih ljubimaca da je ovaj proizvod izvrstan trik kako bi se izbjegla zimska izlijevanja, padovi i klizanja. Iako ovo zapravo neće djelovati kao učinkovito sredstvo za uklanjanje leda, proizvod može pomoći stvoriti neko trenje koje može privući vuču preko bilo koje skliske površine vašeg prilaza.

4. Što je s autom?

Budući da smo na temi smrznutih prilaza, kako možemo zaboraviti na smrznuta vjetrobranska stakla i brave na automobilima? Pa, otkrit ćete da WD-40 u ovoj situaciji može učiniti čuda. Dakle, uzmite u ruke onu plavo-žutu limenku iz garaže i pošpricajte dio ovog praktičnog proizvoda na vjetrobransko staklo i brave automobila. Pazite da ipak ne pretjerate jer ove kemikalije mogu stvoriti gnjecavu blokadu ako se zasiste na malom prostoru.

Korištenje WD-40 na vjetrobranskom staklu i bravi vrata vašeg automobila također je korisno jer je WD-40 također preventivni proizvod za održavanje. Nakon što raspršite otopinu po smrznutim površinama, ostavit će tanki sloj ostataka po površini, što će spriječiti ponovno smrzavanje površine. Obavezno dobro operite ruke ako dođu u kontakt s proizvodom.

Nakon uklanjanja leda s vašeg prilaza i automobila, napokon je vrijeme da krenete na zimsku vožnju. Ipak bismo voljeli da vam možemo pomoći na snježnim cestama!

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company