tracking

Kako ukloniti boju s podnih obloga

Jeste li muku mučili s pronalaskom načina kako ukloniti boju s podnih obloga? Pa, došli ste na pravo mjesto. Ne mora biti tako teško. Pročitajte ovaj članak da biste lakše riješili ovaj problem.

Metoda 1: Struganje

Korak 1

Prvo ćete morati pažljivo strugati boju na maloj površini. Upotrijebite nježne poteze i ako se čini da se boja uklanja bez oštećenja glazura, nastavite s cijelim podom.

Ako, međutim, primijetite pukotinu u glazuri, tada ova metoda nije najbolja opcija za vas.

Korak 2

Kad završite sa svim struganjem, namočite krpu s malo vode i počnite brisati pločice. Možete ponavljati postupak struganja dok ne budete zadovoljni rezultatom. Ako se ne skinu, možete prijeći na metodu 2.

Metoda 2: Upotrijebite WD-40 kako bi mogli ukloniti boju s podnih obloga

Ako ste utvrdili da je boja previše tvrdoglava i može oštetiti vaše pločice, tada ćemo toplo preporučiti upotrebu WD-40. WD-40 vam može pomoći ukloniti boju s podnih pločica. Isprva testirajte na maloj površini da biste vidjeli rezultate prije nego što ga upotrijebite na cijelom podu.

Slično tome, za pločice starije od 20 godina svakako biste se odlučili za WD-40. Provjerite je li prostor u kojem radite dobro prozračen. To se može osigurati radom ventilatora i otvaranjem prozora. WD-40 će na podu ostaviti film koji ćete nakon toga trebati oprati sapunicom.

Korak 1

Da biste mogli ukloniti boju s podnih pločica, pokušajte koristiti sredstva za čišćenje u domaćinstvu ili bilo koja domaća, poput vode i otopine bijelog octa. Uvijek testirajte otopinu za čišćenje na maloj površini prije cijelog poda. Nakon što se pod očisti, obrišite pod krpom koja je navlažena vodom kako biste neutralizirali pod.

Korak 2

Ispitajte pod primjenom WD-40. Upotrijebite čistu krpu kako biste obilno nanijeli dio ovog proizvoda na površinu pločica. Upotrijebite upute na pakiranju da odredite koliko treba koristiti i koliko dugo treba odstajati.

Korak 3

Nakon što se proizvod nanese, možete početi strugati na zahvaćenim površinama uz pomoć plastičnog strugača. Držite strugalicu pod kutom od 45 stupnjeva i počnite uklanjati boju. ako primijetite da je na nekim dijelovima pločice oštećena glazura, tada ćete možda morati doraditi podne pločice.

Korak 4

Kad primijetite da ste zadovoljni rezultatom, samo naprijed očistite površinu poda sapunicom i toplom vodom te čistom i suhom krpom.

 

Dakle, sada znate kako ukloniti boju s podnih pločica .

 

Koraci koji su prikazani i opisani za višenamjenski proizvod WD-40 korisici su sami osigurali tvrtki WD-40. Tvrtka WD-40 nije testirala ove namjene i ne predstavljaju preporuku za upotrebu od strane WD-40 tvrtke. Treba koristiti zdrav razum kad god koristite proizvode tvrtke WD-40. Uvijek slijedite upute i pazite na upozorenja otisnuta na pakiranju.

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2020 WD-40 Company