tracking

Sedam brzih i jednostavnih načina popravljanja škripavih podova i šarki vrata

Noću se probudite žudeći za užinom, ali prije nego što spustite nogu niz krevet, sjetite se da je put do kuhinje prepun bučnih minskih polja. Jedan korak prema kuhinjskim vratima i postoji mogućnost da će netko dotrčati prema vama i pokvariti vam vaše noćno vrijeme. Vrata sa škripavim šarkama i škripavim podovima mogu vas izluditi, pogotovo noću kada pokušavate biti tihi. S vremenom se podne ploče često olabave, a šarke na vratima počinju hrđati – što je glavni razlog za svu dosadnu buku.

Postoji nekoliko uradi sam tehnika i maziva koja se mogu koristiti za sprečavanje škripavih šarki i pukotina na podu. Slijedi sedam tehnika koje će vam omogućiti da sami popravite škripave šarke i podove:

Sapun

Upotreba sapuna najlakši je način da se spriječi škripanje šarki za vrata. Međutim, za ovu tehniku ​​ne koristite sapun koji u sebi ima glicerin. Poznato je da glicerin privlači vlagu koja na metalu uzrokuje hrđu. S vremenom će se metalni pin u šarkama zaglaviti u okviru i trebat će puno napora da otvorite vrata.

Jednostavno trljajte sapun po cijelim šarkama dok ih potpuno ne prekrijete. Sapun će zadržati šarke glatkim i spriječiti ih da škripe na duže vrijeme. Ovo je jeftina i jednostavna opcija za popravljanje škripave šarke vrata jer je možete primijeniti nakon svakih nekoliko mjeseci.

Parafinske Svijeće

Vosak je jeftin i izvrstan podmazivač za škripave šarke. Parafinski vosak koristi se za popravak raznih predmeta kao što su snowboardi, labava klizna staklena vrata itd. Za popravak škripavih šarki vrata bolje je koristiti bijelu svijeću, jer boja neće biti tako istaknuta. Vosak na šarkama možete primijeniti na dva načina: Svijeću možete nanijeti na spojevima ili čekićem izvaditi pin i u potpunosti ga podmazati otapanjem voska na njemu.

Ako ste vješti s popravcima, pokušajte s ovom zadnjom opcijom, jer ona osigurava da vrata dugo neće škripati.

Vazelin

Čekićem izbijte pinove sa šarki i prekrijte ih vazelinom uključujući i spojeve. Ako pin nježno klizi, vaš posao je završen. Pazite da na šarkama postoji odgovarajuća količina premaza, tako da svaki put kada otvorite i zatvorite vrata, vazelin djeluje na spojeve.

Maslinovo Ulje

Jedan od najčešćih razloga zbog kojeg šarke na vratima počinju škripati je kada ljudi nanesu boju po njima. Kako se boja suši, ograničava pokrete šarki i ostavlja ih osjetljivima na hrđanje na mjestima gdje se boja nastanila i gdje je još uvijek mokra..

Ako su vaše škripave šarke vrata obojene, tada je prvi korak uklanjanje boje. Zakuhajte vodu i prelijte je u kantu. Ubacite šarke vrata u kantu i pričekajte da se boja ukloni. Očistite ostatak boje i postavite šarke natrag na vrata. Ostavite da se spojevi osuše i prije nanošenja maslinovog ulja obrišite ih krpom da uklonite prašinu.

Za nanošenje maslinovog ulja možete koristiti četku ili komad tkanine. Nanesite je preko šarki i provjerite da je pin dobro podmazan. Nemojte nanositi maslinovo ulje direktno na šarke. Previše ulja može nataložiti velike količine prljavštine.

Kukuruzni Škrob

Kukuruzni škrob i medicinski puder dva su najjeftinija načina da popravite svoje škripave podne ploče. Razlog zbog kojeg podne ploče počinju škripati je taj što se šire i skupljaju u skladu s promjenjivim vremenskim uvjetima. Podne ploče trljaju se jedna o drugu, a čavlovi postaju labavi. Jednostavno posipajte malu količinu kukuruznog škroba između dasaka poda i pustite da se slegne. Provjerite da nema prolijevanja vode na tom području sve dok kukuruzni škrob nije probio u ploče.

U slučaju da su čavli labavi, možete zavrnuti vijke od poda do parketa. Provjerite jesu li dovoljno dugačke da dosežu do parketa i dovoljno su kratke da ne vire van.

Koristite Pločice

U slučaju da pukne samo određeno područje podne ploče, postavite pločicu između dasaka, ako joj možete pristupiti odozdo. Tanki komad drva učinit će trik i spriječiti trljanje dasaka o potporne grede.

WD-40

WD-40 je višenamjensko mazivo koje se može koristiti za učvršćivanje škripavih šarki vrata i podova. Prodire u zaglavljene dijelove i otpušta ih, tako da ih možete lako očistiti. WD-40 dolazi sa smart strawom (cjevčicom) koja vam omogućuje podmazivanje sitnih dijelova i uglova koji su nedostupni krpom. Sprječava hrđanje metala i osigurava podmazivanje šest mjeseci. Možete ga čak koristiti za čišćenje prašine i masti s podnih čavlova i šarki na vratima.

Jednostavno poprskajte na metalne dijelove i između poda. Sve obrišite komadom krpe da uklonite svu prljavštinu. Sada još jednom podmažite i ostavite da se osuši. WD-40 sprječava vlagu s svih vrsta površina i omogućuje im nesmetano funkcioniranje.

Kada koristite kućna otapala za rješavanje ovih problema, obavezno obrišite svaku površinu prije nego što nanesete bilo šta. Često se voda pomiješa s tim tvarima i nastaje smjesa koja korozivno djeluje na metal. Kada koristite bilo koju od navedenih tehnika, dopustite da djeluju jedan do dva sata prije nego što ih testirate.

Stoga, kako biste svoje ponoćne užine učinili što tišima, koristite WD-40 mazivo ili ove druge uradi sam tehnike kako biste popravili škripave šarke vrata i škripajuće podne ploče.

 

 

Vodič za Zamjenu Gumenih Brtvi na Prozoru Automobila

Rješavanje problema škripavih vrata

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company