tracking

Kako popraviti škripava vrata koja vas izluđuju

Izluđuju li vas toliko škripava vrata da ste na internetu tražili ‘Kako popraviti škripava vrata’? Pa, možemo vam pomoći da svoj problem kontrolirate, a ne biste morali ni odlaziti u lokalnu trgovinu. Naš vodič će upotrijebiti predmete koji se mogu nalaziti u vašem domu kako bi riješio vaš škripavi problem s vratima.

Jeste li spremni za svoj kućni projekt? Krenimo odmah.

1.     Lak za kosu za vaša vrata

Poznato je da lak za kosu stvara polimernu brtvu i upravo je to ono što trebamo da utišamo šarke vaših vrata. Sve što biste ovdje trebali učiniti je raspršiti neke od svojih najsnažnijih lakova za kosu izravno na zglobnu štipaljku držeći posudu otprilike centimetar udaljenu.

Kako ovo radi? Pa, lak za kosu jedno je od najbrže djelujućih rješenja na našem popisu i samo jedan brzi nalet proizvoda može učiniti čuda. Ljudi koji isprobaju ovu strategiju izvijestili su da sprej traje čak 2 tjedna prije nego što se škripanje ponovno pojavilo.

2.     Sapun vs. Škripava vrata

Većina sapunica na tržištu sastoji se od životinjske masti i ovo svojstvo može podmazati metal i učiniti ga tihim. Sve što trebate je trljati šarku svojih najglasnijih vrata na komadu sapuna kako biste je dovoljno podmazali. Što će sapun biti više organski ili domaći, to će vam rješenje duže trajati jer ti proizvodi sadrže najveću količinu životinjske masti. Kemijski sapuni, s druge strane, imaju glicerin – što može uzrokovati daljnju razvoj hrđe na ovim metalnim šarkama.

3.     Maslinovo ulje

Kao što je slučaj sa sapunom i vazelinom, maslinovo ulje također djeluje kao izvrsno mazivo za šarke na vratima. Ne samo da će ova strategija pomoći ukloniti škripanje na šarkama vrata, već će također pomoći da se vrata slobodnije zakreću. Jedini problem s maslinovim uljem je taj što stvari mogu postati malo neuredne – zbog čega bismo vam preporučili da krpom namočenom u maslinovo ulje obrišete zglobnu iglu.

4.     Kako popraviti škripava vrata s WD-40

Ako vam se čini da vam ništa drugo ne ide, vrijeme je da podmažete zatik zgloba WD-40 tako da se vrata bez napora zakreću, a istovremeno sprečava nakupljanje hrđe ili masti već neko vrijeme. Možete špricu zgloba pošpricati izravno ili staru krpu namočiti s malo WD-40 da je obrišete preko zgloba. U svakom slučaju, teško uklonjiva hrđa će se ukloniti, a vaš zglobni klin neće uskoro stvoriti hrđu. Obavezno dobro operite ruke ako dođu u kontakt s proizvodom.

Vratite klin na mjesto, pokušajte otvoriti vrata i zatvoriti ih nekoliko puta. Ne čujete zvuk, zar ne?

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2020 WD-40 Company