tracking

Kako podmazati zatvarače na prtljazi

Zatvarači koji se teško zatvaraju stvaraju nam poteškoće u odijevanju i pakiranju prtljage. Ne biste trebali samo stajati pored i čekati da se zatvarač sam popravi kada pokušate ponovo nakon par minuta. Sve što trebate je naučiti kao podmazati zatvarače na prtljazi i održavati ih s vremena na vrijeme.

Kako podmazati zatvarače koristeći vosak

Možete li vjerovati da vosak iz svijeća može riješiti problem sa zatvaračem na prtljazi koji zapinje? Najbolja stvar kod korištenja svijeća kao podmazivača je ta da da stvaraju najmanje nereda za razliku od drugih voštanih alternativa.

Što čekate? Uzmite rođendansku ili dekorativnu svijeću te sve što trebate je proći sa svijećom po mjestima gdje god god zatvarač zapinje i počnite pomicati zatvarač kako biste ga mogli nesmetano pomicati.

Također možete proći sa voskom po cijelom dijelu po kojemu prolazite sa zatvaračem  kako biste bili sigurni da zatvaranje i otvaranje zatvarača bude nesmetano. Jednom kada nanesete vosak, pređite sa zatvaračem nekoliko puta po preko podmazanog područja kako bi se vosak ravnomjerno nanio na cijelo područje.

Kako podmazati zatvarače na prtljazi koristeći WD-40

Postoje brojni načini kako možete podmazati patentne zatvarače na prtljazi: bijelom svijećom, balzamom za usne, maslinovim uljem i grafitnom olovkom (za osjetljive zatvarače). Iako sve te  strategije mogu biti djelotvorne, one se ne mogu uspoređivati sa WD-40.

WD-40 neće samo podmazati vaš patentni zatvarač na prtljazi, nego će ujedno osigurati da budu zaštićeni od hrđe i korozije. Ovaj proizvod odbija vlagu i vodu s bilo koje površine na koju ga nanesete. To je razlog zbog kojeg će bilo kakva šteta koju zatvarači mogu dobiti na vašim putovanjima biti bezopasna.

Kada nanosite WD-40 na zatvarače, učinite to kada je zatvarač zatvoren. Zatim uzmite čistu krpu gdje ćete na jedan kraj krpe nanijeti WD-40 pomoću mlaznice i pazite da ne nanesete previse.

Zatim ćete jednom rukom zatvarati patentne zatvarače krpom i mokrom stranom prelaziti preko dijela po kojemu zatvarač klizi. Ovaj se korak također mora ponoviti i na drugoj strani po kojoj zatvarač prolazi. Na kraju uklonite višak podmazivača.

Uz ove savjete vaši zatvarači će biti sigurni od korozije I hrđe, a ujedno će i kliziti bez problema!

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2022 WD-40 Company